صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۶۹۵۷۸
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۳ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
سایت رجا نیوز نوشت: روزنامه جوان که وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، علی‌رغم نظرات صریح امام خمینی (ره) درباره عدم دخالت نظامیان در مباحث سیاسی و جناح‌بندی‌ها، به حمید رسایی حمله کرد و با توهین‌هایی زننده همچون «متوهم» و «ستیزه‌جو خواندن او»، به منتخب ۴۸۰ هزار نفر از مردم تهران توهین کرد و از رای مردم انتقام گرفت. 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رجا نیوز، سایت برادر داماد رئیسی نوشت: این لولو سازی‌ها و بازی‌های رسانه‌ای را باید در قالب رقابت برای دور دوم انتخابات تحلیل کرد؛ چراکه در صورت شکست سنگین شورای ائتلاف در اردیبهشت ماه، عملاً دوران حیات این چنارِ پیر به پایان خواهد رسید و آرایش سیاسی مجلس دوازدهم نیز به ضررشان رقم خواهد خورد.

جمعه هفته گذشته، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در سراسر کشور برگزار شد و بر اساس اعلام نهایی نتایج انتخابات، ۲۴۵ نفر در مرحله نخست انتخابات مجلس، منتخب مردم شدند و تعدادی از حوزه‌های انتخابیه برای تعیین مابقی نمایندگان به‌دور دوم کشیده شد. در حوزه انتخابیه تهران نیز، لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری با شکستی فاحش به نسبت سال ۹۸، بیش از نصف کرسی‌های قطعی شده (۱۴ کرسی) در دور اول را به فهرست امنا و جبهه صبح ایران واگذار کرد. همچنین محمدباقر قالیباف نیز به‌عنوان سرلیست فهرست شانا، پایین‌تر از نبویان، ثابتی و رسایی، در جایگاه چهارم قرار گرفت. این شکست که با پیش‌بینی‌های اصول‌گرایان همخوانی نداشت باعث شد، از فردای انتخابات، هجمه و حمله رسانه‌ای به نامزد‌های منتخب مردم به‌صورت گسترده آغاز شود.

به گزارش رجانیوز؛ ریزش شدید آرای محمدباقر قالیباف از ۱.۲۶۵.۲۸۷ رای در انتخابات سال ۱۳۹۸ به ۴۴۷.۹۰۵ رای در انتخابات اخیر و سقوط به رده چهارم، تنها شکست رئیس مجلس یازدهم نبود. مهم‌تر از کاهش آرای فهرست شانا، حضور فهرست‌های جدید انتخاباتی در کنار فهرست شورای ائتلاف است. اتفاقی که دو روز قبل از انتخابات در بیان رئیس شانا نیز نمود پیدا کرد و حداد عادل تلاش کرد با تحقیر و تخفیف فهرست‌های رقیب، آن‌ها را به پاجوش تشبیه کند؛ موضوعی که با واکنش شدید مردم و افکار عمومی روبه‌رو شد.

در سال ۱۳۹۸ جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با انتشار یک لیست، به تنها فهرست انتخاباتی اصولگرایان بدل شدند و توانستند در شهر تهران، تمام ۳۰ کرسی را از آن خود کنند. اما در انتخابات اخیر، حضور فهرست امنا و جبهه صبح ایران باعث شد تا سبد رای اصولگرایان به‌شدت متکثر شده و از ۱۴ کرسی قطعی شده در دور اول تنها ۷ کرسی را کسب کنند.

با قطعی‌شدن سقوط آرای محمدباقر قالیباف و شکست فهرست شانا در رقابت با فهرست‌های امنا و جبهه صبح ایران، خیلی زود راهبرد رسانه‌ای تخریب، اعتبارزدایی و رقیب‌هراسی توسط افراد و رسانه‌های نزدیک به قالیباف آغاز شد. یک نفر با تشبیه نمایندگان جدید به داعش، خبر از حمله دوباره داعش به مجلس داد و دیگری نوید آشوب‌های متعدد را داد؛ اما شاید عجیب‌ترین واکنش را مهدی محمدی، مشاور راهبردی رئیس مجلس داشت که با ایجاد هراس از حضور دوباره ترامپ، همان راهی را در پیش گرفت که حسن روحانی در سال‌های گذشته در پیش گرفته بود.

حمید رسایی، مهم‌ترین رقیب قالیباف، برخلاف پیش‌بینی‌ها توانست با ایجاد وحدت بین جریان‌های مخالف شورای ائتلاف، فهرست جامعی به نام امنا تشکیل دهد، به‌سرعت به سیبل اول این جریان رسانه‌ای تبدیل شد. روزنامه جوان که وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، علی‌رغم نظرات صریح امام خمینی (ره) درباره عدم دخالت نظامیان در مباحث سیاسی و جناح‌بندی‌ها، به حمید رسایی حمله کرد و با توهین‌هایی زننده همچون «متوهم» و «ستیزه‌جو خواندن او»، به منتخب ۴۸۰ هزار نفر از مردم تهران توهین کرد و از رای مردم انتقام گرفت.  

رهبر انقلاب یک روز پس از انتشار این گزارش و جوابیه‌های پس از آن، در تذکری مهم، سخنان اختلاف‌انگیز، دعوا راه‌انداختن‌ها و ستیزه‌گری‌های دشمن‌پسند را موجب تلخ شدن شیرینی تشکیل مجلس جدید خواندند. اما تذکر رهبری خیلی زود توسط این جریان رسانه‌ای تبدیل به بهانه دیگری برای حمله به صندوق‌های رای شد!

دقایقی پس از این سخنان رهبری، خبرگزاری تسنیم، دیگر رسانه نزدیک به سپاه پاسداران، گزارش روزنامه جوان را در سایت خود بازنشر کرد تا دهن‌کجی آشکار به سخنان رهبری داشته باشند.

خبرگزاری فارس، اما پا را فراتر گذاشت و در سامانه فارس من، درخواست عدم تأیید اعتبارنامه رسایی را خواستار شد که البته با واکنش شدید مردم مواجه شده و به سرعت آن را به حالت تعلیق درآورد.

این ستیزه‌جویی‌ها حتی تا لحظه نگارش این گزارش ادامه پیدا کرده است و روزنامه‌های جوان، فرهیختگان و خراسان همچنان بر طبل این ستیزه‌جویی‌ها می‌کوبند.

این رفتار‌های هیستریک توسط جناح شکست‌خورده انتخابات، شبیه‌ترین حالات به وضعیت میرحسین موسوی بعد از انتخابات سال ۸۸ است. شورای ائتلاف در دو انتخابات مجلس یازدهم و شورای شهر ششم دست بر روی هر فهرستی که گذاشت، پیروزی نصیبش شد. به همین دلیل این اعتماد به نفس بالا، پیروزی سی-هیچِ لیست شورای ائتلاف در تهران را به امری سهل و قابل دسترس در ذهن راهبران «شانا»، تبدیل کرده بود. خطای شناختی‌ای که میرحسین موسوی نیز در سال ۸۸ دچار آن شده بود و گمان می‌کرد نظر تمام ایران شبیه بالا شهرنشینان تهران است.

میرحسین موسوی که گمان نمی‌کرد مردم به احمدی‌نژاد رای دهند، برای انتقام از این انتخابِ مردم وارد خیابان‌ها شد و به بهانه تقلب، قریب به ۸ ماه کشور را به آشوب کشید.  اکنون نیز جریان سنتی اصول‌گرایان که «نه» قاطعانه‌ای از مردم شنیده، تلاش می‌کند با حمله به منتخبان مردم، از رای مردم انتقام بگیرد!

اما این تنها دلیل حملات روز‌های اخیر به رسایی و منتخبان فهرست‌های جدید اصولگرایی نیست. نباید فراموش کرد که ۴۵ کرسی انتخابات به‌دور دوم کشیده شده است و از این ۴۵ کرسی، ۱۶ کرسی مختص تهران است که اتفاقاً رقابت سنگینی برای پیروزی در انتخاباتِ دور دوم میان لیست‌های مختلف جریان دارد. بر اساس آمار نهایی، از ۳۲ چهره راه‌یافته به‌دور دوم، ۱۳ نفر از اعضای اختصاصی لیست شانا (شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب) هستند و ۱۹ نفر نیز از اعضای دو لیست امنا (ائتلاف مردمی نیرو‌های انقلاب) و جبهه صبح ایران هستند.