پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : العربیه: اطلاعات ترکیه در ژانویه گذشته نیز ۳۳ مظنون به جاسوسی برای موساد اسرائیل را بدون اشاره به تابعیت آنها، دستگیر کرد.
دستگاه اطلاعاتی ترکیه، سهشنبه ۱۵ اسفند طی عملیاتی، بار دیگر یک شبکه جاسوسی وابسته به «موساد» اسرائیل را در استانبول دستگیر کرد.
مقامات ترکیه اعلام کردند که یک شبکه جاسوسی اسرائیلی متشکل از ۷ کارمند دولتی مظنون به فروش اطلاعات به سرویس اطلاعاتی «موساد» را دستگیر کردند.
به گفته این مسئولان، تورهان آیبرک، بنیانگذار این شبکه و کارمند سابق دولت در برنامههای صبحگاهی تلویزیونی ظاهرشده و به عنوان بازرس خصوصی کار میکند.
جاسوسی از سوژههای خاورمیانهای
این مسئولان افزودند که بهباور دستگاه اطلاعاتی ترکیه، او در ازای دریافت پول، اطلاعاتی را در اختیار موساد میگذاشت و در راستای دستورالعملهای مشخص، در زمینه جمعآوری اطلاعات در مورد افراد و شرکتهای خاورمیانهای فعالیت میکرد.
سرویس اطلاعاتی ترکی فاش کرد که آیبرک، تیمی را تشکیل داد که دیگر کارمندان دولت برای ارائه اطلاعات به موساد شامل میشد و از طریق زن جاسوسی به نام «ویکتوریا» با سرویس اطلاعاتی اسرائیل در ارتباط بود.
بر اساس همین اطلاعات، آیبرک در سال ۲۰۱۹ در بلگراد توسط «موساد» برای ماموریتهای جاسوسی آموزش دید و از نرمافزارهای ارتباطات مخفی تحت مدیریت آنها استفاده میکرد و پرداختها را از طریق ارزهای دیجیتال به دلیل عدم ثبت رسمی آنها، دریافت میکرد.
آیبرک علاوه بر فروش اطلاعات، اقدامات تهدیدآمیز و نظارتی انجام داد و مشخص شد با نصب وسایل ردیابی روی خودروهای افراد هدف، بلافاصله مکان آنها را به موساد اطلاع داده و این افراد را تعقیب کرده و بعضا هدف آزار و اذیت و تهدید قرار میداد.
فروپاشی روابط به دلیل جنگ غزه
بر اساس گزارش رسانههای محلی، دستگاه اطلاعاتی ترکیه در ژانویه گذشته نیز ۳۳ مظنون به جاسوسی برای موساد اسرائیل را بدون اشاره به تابعیت آنها، دستگیر کرد.
طبق گفته منابع آگاه در آن زمان، این افراد در جریان عملیات امنیتی در هشت استان اطراف استانبول دستگیر شدند که ماموریتشان شامل آدم ربایی و عملیات شناسایی بود.
روابط میان ترکیه و اسرائیل در پی آغاز جنگ در غزه در ۷ اکتبر گذشته دچار فروپاشی شد بهطوری که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه ضمن احضار سفیر این کشور در تلآویو، خواهان محاکمه رهبران و سران سیاسی اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در دادگاه لاهه شد.