پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : میزان: هادی طحاننظیف امروز یکشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۲ در یک نشست خبری ضمن ارائه گزارش از بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، به سوالات خبرنگاران در خصوص مصوبات و انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری پاسخ داد.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: ۷ طرح و لایحه در این مدت در شورای نگهبان بررسی شد و مهمترین آن لایحه برنامه هفتم توسعه بود. این لایحه ۲۸۰ صفحهای نسبت به برنامه قبلی حدود ۱۰۰ صفحه بیشتر بود.
وی گفت: کارهای کارشناسی فراوانی در شورای نگهبان برای بررسی این لایحه صورت گرفت، برای این کار میزبان رئیس جمهور و تعدادی از وزرا و معاونین، رئیس مجلس و معاونین و دیگر مدیران و نهادهای ذیربط بودیم.
طحاننظیف ادامه داد: نظر شورای نگهبان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارسال شده، با اصل احکام مشکلی وجود نداشت، اما نسبت به جزئیات ابهاماتی بود که برای اصلاح ارسال شده است.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: در یکی از فصلهای برنامه هفتم توسعه انتقال سازمان ثبت به وزارت دادگستری در نظر گرفته شده بود که مغایر با اصل ۱۶۰ قانون اساسی شناخته شد.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: طرح حمایت از گزارشگران فساد مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و شاهد ابلاغ آن از سوی دولت بودیم.
طحاننظیف در ادامه گفت: شورای نگهبان همچنین با متناسبسازی حقوق بازنشستگان موافقت کرد.
هادی طحاننظیف در پاسخ به میزان درباره فاصله زمانی میان تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس در مرحله هیئتهای اجرایی و هیئتهای نظارت بیان داشت: مراحل و زمانبندیها بر اساس قانون است و نمیتوان یک روز از آن کم یا به آن اضافه کرد.
وی گفت: مرحلهای که در حال حاضر در آن حضور داریم بررسی صلاحیتها توسط شورای نگهبان است، مرحله قبل هم مرحله هئیتهای نظارت و قبلتر هئیتهای اجرایی بود.
طحاننظیف ادامه داد: بر اساس زمانبندی هئیتهای اجرایی ۱۵ روز، هئیتهای نظارت ۵۰ روز و شورای نگهبان فرصت ۳۰ روزه برای بررسیهای خود دارند که این فرصت از حدود ۵ روز قبل آغاز شده است.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: ما بر اساس تقویم انتخابات پیش میرویم و هیچ چیز بر خلاف زمانبندی صورت نگرفته است.
وی اظهار داشت: براساس قانون بحث تبلیغات بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیتها و ۸ روز قبل از آغاز رای گیری رسمی شروع میشود و یک هفته ادامه دارد.
وی از موافقت شورای نگهبان با برگزاری انتخابات الکترونیک در برخی حوزهها بنا به پیشنهاد وزارت کشور خبر داد و گفت: در این مدت جلسات متعددی با وزارت کشور در خصوص انتخابات الکترونیک داشتیم که این جلسات در سطوح مختلف کارشناسی و مدیریتی برگزار شد. تاکید ما بر رعایت قانون و پاسداری از رأی و اراده مردم در این مدت بوده است.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: وزارت کشور پیشنهاداتی درباره برگزاری انتخابات الکترونیک در برخی از حوزهها داشت که در جلسه اخیر شورای نگهبان این موضوع مطرح و شورا با این پیشنهاد در چارچوب مشخصشده ماده ۱۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی موافقت کرد.
وی درباره بحث تحقیقات محلی محققین شورای نگهبان در بررسی صلاحیتها گفت: اصل تحقیقات محلی در قانون پیشبینیشده و این کار براساس بندهای قانونی و برای احراز شرایط قانونی انجام میشود.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: محققینی که این کار را انجام میدهند آموزشهایی را در اینباره میبینند و طبیعتاً تحقیقات برای افراد شناختهشده نیست بلکه برای افرادیست که نسبتبه آنها اطلاع و آگاهی و شناختی وجود ندارد. البته در کنار مدارک، مستندات و استعلامات به تحقیقات توجه میشود و در فرض تعارض با استعلامات رسمی کنار گذاشته میشود. طبیعتاً بر کار این محققین هم نظارت انجام خواهد شد.
طحان نظیف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظر شما درباره این ادعا که برخیها مطرح کردن انتقاد را عامل رد صلاحیت خود میدانند، چیست؟ گفت: انتقاد دلیل رد صلاحیت نیست. در میان افراد تأیید صلاحیت شده افرادی هستند که بیشترین انتقادات را داشتهاند لذا انتقاد دلیلی بر رد صلاحیت افراد نبوده و نیست در قانون هم چنین چیزی پیشبینی نشده است.
وی گفت: اگر کسی چنین ادعایی دارد باید ادعای خود را مستند و مستدل بیان کند که مثلاً بهخاطر نقد فلان دستگاه رد صلاحیت شده است.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: همه جریانهای سیاسی در عرصه انتخابات حضور دارند و تعداد تأیید شدهها بالاست البته هنوز کار تمام شده نیست و انشاءالله به این تعداد افزوده میشود.
طحاننظیف درباره بحث عدم احراز گفت: در انتخابات گذشته ۴۵۰۰ نفر عدم احراز داشتیم که در این انتخابات با وجود افزایش تعداد ثبتنامیها تعداد عدم احرازها به ۲۰۰۰ نفر و زیر ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده که البته این تعداد در مرحله شورای نگهبان نیز کاهش خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از این نشست خبری درباره روند بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری، گفت: آزمون کتبی و شفاهی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان به پایان رسیده و الان در مرحله بررسی صلاحیتها هستیم و نتایج اولیه بررسی صلاحیت خبرگان ۴ بهمن اعلام میشود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبه مجلس برای افزایش سن بازنشستگی، اظهار کرد: این مصوبه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.