صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۵۶۱۴۱
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۲۲ - ۱۸ دی ۱۴۰۲
آش اشکنه اراک یا او گرمه، یکی از غذا‌های سنتی و محبوب استان مرکزی است. این آش، غذایی ساده و آسان است که به راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آش اشکنه اراک یا او گرمه، یکی از غذا‌های سنتی و محبوب استان مرکزی است. این آش، غذایی ساده و آسان است که به راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.
مواد لازم جهت تهیه آش اشکنه اراک (او گرمه):
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
آرد ۱ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۲ عدد
آلو سیاه ۱۰ عدد
شنبلیله خشک ۱ قاشق غذاخوری
تره و پیازچه خشک ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
لپه ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
پیاز ۱ عدد
روغن مایع به مقدار لازم
آب به مقدار لازم

مراحل تهیه آش اشکنه اراک (او گرمه)
بعد از اینکه مواد اولیه را تهیه کردید نوبت به آماده کردن آش اشکنه اراک می‌رسد. همراه ما باشید تا به صورت مرحله به مرحله این آش خوشمزه را تهیه کنیم.

مرحله اول: خیساندن لپه
برای پخت سریع‌تر و راحت‌تر لپه، بهتر است آن را قبل از پخت در مقداری آب خیس کنید.
مرحله دوم: تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را با چاقوی تیز به صورت نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

مرحله سوم: اضافه کردن سیب زمینی و آرد
در این مرحله، سیب زمینی‌ها را شسته و به صورت درشت خرد کنید. سپس، آن‌ها را به همراه آرد به پیاز‌های تفت خورده، اضافه کنید. مواد را هم بزنید و تفت دهید تا زمانی که خامی آرد گرفته شود.

مرحله چهارم: اضافه کردن گوجه‌فرنگی، لپه
پس از اینکه خامی آرد گرفته شد، گوجه فرنگی‌ها را بشویید و در صورت تمایل پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس آن‌ها را خرد کرده و همراه با لپه خیس خورده به قابلمه اضافه کنید.

مرحله پنجم: اضافه کردن رب گوجه‌فرنگی، زردچوبه و فلفل
رب گوجه‌فرنگی، زردچوبه و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

مرحله ششم: اضافه کردن آب
پس از گذشت ۲ تا ۳ دقیقه، آب را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. مقدار آب را باید به اندازه کافی در نظر بگیرید. برای اینکه روند پخت سریع‌تر شود، بهتر است از آب جوش استفاده کنید.

مرحله هفتم: اضافه کردن سبزیجات خشک، نمک و آلو
هنگامی که لپه و بقیه مواد پخته شدند، آلوها، نمک و سبزیجات خشک را به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله هشتم: اضافه کردن تخم مرغ
در ۵ دقیقه پایانی پخت آش اشکنه اراک، تخم مرغ‌ها را بشکنید و به آن اضافه کنید. سپس، آن‌ها را هم بزنید تا کاملاً پخته شوند. پس از پخت تخم مرغ‌ها، قابلمه را از روی حرارت بردارید و آش را سرو کنید. آش اشکنه اراک آماده است، نوش جانتان!

آش اشکنه اراک، یک غذای خوشمزه و متفاوت است که می‌تواند گزینه‌ای عالی برای یک وعده غذایی خاص باشد.