صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۳۶۰۴۰
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۶ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۲
حسین‌زاده، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌وگو با «انتخاب»:
حسین حسین‌زاده، نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی درباره راهکار عبور از بحران انرژی گفت: یکی از راه‌های عبور از بحران این است که صنایع برق و گاز مصرفی‌شان را خودشان تامین کنند. برای تامین گاز یک سری پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و گاز آن در قالب قرارداد‌های بلند مدت تهاتر می‌شود. در برق نیز همینطور است و صنایع باید سرمایه‌گذاری کنند و طی قرارداد با وزارت نیرو بتوانند برق خود را تامین کنند. یک مسئله دیگر استفاده از تجدیدپذیر‌هاست.  
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

قطعی برق صنایع به دو روز در هفته رسیده است. این مسئله باعث زیان جدی صنایع، افزایش بیکاری، کاهش سود و حتی کاهش مالیات‌دهی خواهد شد. دولت مدعی است که برای تامین برق خانگی و شهری ناچار به قطع انرژی صنایع شده است، اما راهکار عبور از بحران صرفا تقسیم‌بندی و قطع‌کردن است؟

حسین حسین‌زاده، نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی، درباره افزایش قطعی برق در تابستان به «انتخاب» گفت: بحث برق در تابستان و گاز در زمستان به ناترازی انرژی برمی‌گردد. من هفته قبل نیز گفتم که باید فکر اساسی شود، چون این مشکل دامن‌گیر همه شده است. ما پیشنهاد دادیم یک کارگروه به ریاست مخبر با حضور وزرای مسئول از جمله نفت و راه و نیرو و صمت و سازمان‌های بهینه سازی تشکیل شود. وقتی راندمان نیروگاه‌های ما ۳۸ درصد است و در استاندارد‌های اروپایی میانگین راندمان ۵۵ درصد است یعنی ما خیلی جای کار داریم. وقتی عمده سوخت ما را نیروگاه‌ها استفاده می‌کنند، هم در انتقال و هم در توزیع مشکل پیدا می‌کنیم. با این وضعیت بار ناترازی به دوش صنایع می‌افتد. جدای از افزایش روز تعطیلی صنایع باید یک فکر اساسی برای حل همیشگی ناترازی انجام دهیم.

وی در ادامه درباره سوال مجلس از وزارت نیرو درباره قطعی برق اشاره کرد: وزیر و معاونانشان بار‌ها به مجلس گزارش داده اند. وزرای مربوط به این حوزه هر هفته در مجلس حضور دارند. باید یک عزم ملی در قالب یک کارگروه در تمامی ابعاد انرژی تشکیل شود. یک زمان مشکلات مربوط به گذشته و حکمرانی نامناسب در حوزه انرژی است که یکساله قابل حل نیست. حوزه انتخابیه ما ۳۰ ساعت برق نداشت و در هوای ۵۳ درجه ناچار به تحمل بودیم، اما با کار شبانه روزی حل شد. من خودم مدیر اجرایی بودم و کاری هم به چپ و راست ندارم، اما اینقدر مشکلات در زمینه حکمرانی انرژی وجود دارد که حل آن زمان می‌برد.

حسین‌زاده در پایان درباره راهکار عبور از بحران انرژی گفت: یکی از راه‌های عبور از بحران این است که صنایع برق و گاز مصرفی‌شان را خودشان تامین کنند. برای تامین گاز یک سری پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی سرمایه‌گذاری کرده‌اند و گاز آن در قالب قرارداد‌های بلند مدت تهاتر می‌شود. در برق نیز همینطور است و صنایع باید سرمایه‌گذاری کنند و طی قرارداد با وزارت نیرو بتوانند برق خود را تامین کنند. یک مسئله دیگر استفاده از تجدیدپذیر‌هاست.