صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۲۱۰۰۰
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۳ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
بر پایه این فرض که نحوه زایمان می‌تواند بر میکروبیوم روده نوزادان تاثیر بگذارد، مدت‌ها اعتقاد بر این بود که زایمان طبیعی برای سلامت نوزاد مفید است اما مطالعه جدید می‌گوید که این ایده درست نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: بر پایه این فرض که نحوه زایمان می‌تواند بر میکروبیوم روده نوزادان تاثیر بگذارد، مدت‌ها اعتقاد بر این بود که زایمان طبیعی برای سلامت نوزاد مفید است اما مطالعه جدید می‌گوید که این ایده درست نیست.
 
به نقل از هلث، محققان بر این باورند که میکروبیوتای رحم مادر می‌تواند بر رشد میکروبیوم روده کودک در هنگام حرکت از طریق آن در طول زایمان طبیعی تاثیر بگذارد. این نظریه توسط بسیاری از مطالعات اخیر تایید شد که نشان می‌دهد نوزادانی که از طریق سزارین متولد می‌شوند ممکن است در مقایسه با نوزادان زایمان طبیعی، میکروب‌های اصلی روده را از دست بدهند.
 
آخرین مطالعه با این باور دیرینه در تناقض است. در یکی از بزرگترین مطالعات هم‌گروهی مادر و نوزاد که با ۶۰۰ مادر باردار در کانادا انجام شد، محققان مشاهده کردند که ترکیب میکروبیوم مادر نمی‌تواند ترکیب میکروبیوم مدفوع نوزاد را پیش‌بینی کند.
 
در این مطالعه، محققان سواب‌های رحم مادران باردار را برای درک میکروبیوم ارزیابی کردند. آنان همچنین نمونه‌های مدفوع نوزادان این مادران را در سه زمان، ۷۲ ساعت پس از تولد، در ۱۰ روزگی و در سه ماهگی بررسی کردند.
 
دکتر دبورا مانی، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: به نظر نمی‌رسد قرار گرفتن در معرض میکروبیوتای رحم مادر در زمان تولد طبیعی، میکروبیوم مدفوع نوزاد را ایجاد کند.
 
محققان نوشتند اگرچه نحوه زایمان نمی‌تواند بر میکروبیوم روده کودک تاثیر بگذارد اما عوامل دیگری مانند محیط و شیر مادر می‌توانند بر ترکیب آن اثر داشته باشد.
 
اسکات دوس سانتوس که کار آزمایشگاهی و تجزیه و تحلیل داده‌ها را انجام داد، خاطرنشان کرد: از این مطالعه و سایر کارهای بعدی، ما توانستیم نشان دهیم که انتقال باکتری‌های مادر به روده نوزاد محدود است.
 
آیا نوزادان سزارین شده میکروبیوم سالم مادر را از دست می‌دهند؟
 
این گروه متوجه شد که در ۱۰ روزگی و سه ماهگی، تفاوت‌های قابل توجهی بین ترکیب میکروبیوم مدفوع نوزادانی که از طریق طبیعی متولد شده‌اند و آنهایی که با سزارین متولد شده‌اند، وجود دارد. دانشمندان معتقدند این تفاوت ممکن است مربوط به مصرف آنتی‌بیوتیک باشد.
 
مانی گفت: «به نظر می‌رسد تفاوت‌هایی که بین ترکیب میکروبیوم مدفوع نوزادان بر اساس نحوه زایمان در اوایل زندگی یافتیم، عمدتا تحت تاثیر قرار گرفتن در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها در زمان تولد است».
 
تحقیقات بیشتری برای درک تاثیر آنتی‌بیوتیک‌ها بر میکروبیوتای روده نوزادان مورد نیاز است. محدودیت تحقیق این بود که محققان فقط نمونه‌های واژینال را بررسی کردند و نمونه‌های میکروبیوم مدفوع مادران باردار را ارزیابی نکردند».
 
نتایج این تحقیق در نشریه Frontiers in Cellular and Infection Microbiology منتشر شده است.