صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۱۶۴۳۱
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۸ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۱
یادداشت مشترک سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در تهران:
در آستانه یک سالگی جنگ روسیه علیه اوکراین تمام سفیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اوکراین در تهران با انتشار بیانه‌ای خواستار پایان دادن به این جنگ شده و از روسیه خواستند فورا خاک اوکراین را ترک کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در آستانه یک سالگی جنگ روسیه علیه اوکراین تمام سفیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اوکراین در تهران با انتشار بیانه‌ای خواستار پایان دادن به این جنگ شده و از روسیه خواستند فورا خاک اوکراین را ترک کند.

به گزارش «انتخاب»؛ متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

امروز دقیقا یک سال از تجاوز نظامی همه جانبه روسیه به اوکراین می گذرد. البته این آغاز جنگ نبود، زیرا پیشتر، در فوریه 2014 ، کریمه به طور غیرقانونی به روسیه الحاق شد. جنگ تجاوزکارانه روسیه نقض آشکار استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و نقض جدی منشور سازمان ملل است. اتحادیه اروپا هرگز الحاق غیرقانونی خاک اوکراین به روسیه را که قوانین بین المللی را آشکارا نقض می کند، به رسمیت نخواهد شناخت.

روسیه باید فورا این تجاوز را متوقف کند. اتحادیه اروپا آماده است تا از ابتکار اوکراین برای صلحی واحد و بر اساس احترام به حاکمیت اوکراین و تمامیت ارضی حمایت کند.

اتحادیه اروپا در همبستگی با اوکراینی ها در کنارشان می ایستد. در طول 12 ماه گذشته، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن حداقل 67 میلیارد یورو به عنوان حمایت سیاسی، اقتصادی، نظامی، مالی و بشردوستانه در اختیار اوکراین قرار داده اند. اتحادیه اروپا به ارائه حمایت نظامی بیشتر برای کمک به اوکراین جهت دفاع از تمامیت ارضی و حاکمیت خود قویا متعهد است. در واکنش به نقض قوانین بین‌المللی از سوی روسیه، اتحادیه اروپا علاوه بر تلاش‌های دیپلماتیک فشرده، که همواره نخستین گزینه در حل مناقشات می باشد، اقدامات حائز اهمیتی را علیه دولت روسیه و مقامات آن اتخاذ کرده است.

برخلاف آنچه مسکو ادعا می کند، نه اروپا و نه ناتو تهدیدی برای روسیه ایجاد نمی کنند و همچنین نه اروپا و نه ناتو در جنگ با روسیه نیستند. فقط دولت روسیه است که مسئول آغاز جنگ تجاوزکارانه علیه اوکراین می باشد.

واکنش اروپا با هدف پایان بخشیدن به تجاوز روسیه به کشور مستقل اوکراین می باشد، نه تهدید مرزهای روسیه. روسیه می‌تواند و باید به این جنگ پایان دهد.

تجاوز غیرقانونی روسیه به اوکراین پیامدهای انسانی ناگواری دارد. ما حملات بی‌رویه روسیه علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی را محکوم می‌کنیم. جنایاتی که نیروهای روسی مرتکب شده اند و رنج و ویرانی های وارده، وحشتناک و غیرقابل بیان است. بیش از 7000 غیرنظامی از جمله صدها کودک کشته شده اند. تقریباً 5 میلیون آواره اوکراینی برای حفاظت موقت در اروپا ثبت نام کرده اند.

جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی روسیه علیه اوکراین تهدیدی برای همه کشورها است، نه فقط برای اروپا. اقدامات روسیه با تشدید ناامنی در مواد غذایی و انرژی، جامعه جهانی را در معرض خطر قرار می دهد. از جمله پیامدهای دیگر این جنگ افزایش قیمت ها و تأثیرات چشمگیر آن بر آسیب پذیرترین اقشار در سراسر جهان، از جمله در ایران است. محاصره صادرات غلات اوکراین توسط روسیه، منجر به کاهش یافتن دسترسی جهانی به غلات شده است.

اتحادیه اروپا و اوکراین در تلاش برای کاهش این پیامدهای منفی هستند؛ به عنوان نمونه می توان به ابتکار غلات دریای سیاه و همچنین طرح خطوط همبستگی اتحادیه اروپا-اوکراین و غلات از اوکراین اشاره نمود. از آنجا که هدف از این طرح ها فرونشاندن بحران جهانی گرسنگی می باشد، ما از سایر کشورهای خواستاریم تا به این طرح‌ها بپیوندند.

ما هر گونه حمایت نظامی از جنگ تجاوزکارانه و غیرقانونی روسیه علیه اوکراین را غیرقابل قبول می دانیم. فروش تسلیحات و سایر موارد کمک رسانی و یا کمک به کشوری که ناقص قوانین بین المللی می باشد، به عنوان نقض قوانین بین المللی به شمار می رود. چنین تسلیحاتی که پهپاد را نیز شامل می شود، به طرز بی رویه ای توسط روسیه علیه غیرنظامیان و زیرساخت‌های اوکراینی استفاده شده و منجر به رنج و ویرانی مضاعف می‌شود. اتحادیه اروپا قویا هشدار می‌دهد که ارسال تسلیحات به روسیه، و به ویژه هرگونه اقدامی در جهت انتقال احتمالی موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد، تنشی جدی و تهدیدی مستقیم برای اروپا محسوب خواهد شد.

در حالی که ایران از تعداد زیادی پناهجو از افغانستان استقبال کرده و بحق از جامعه بین‌المللی انتظار دارد کمک دریافت کند و می کند، روسیه یک بحران انسانی عظیم در اوکراین ایجاد کرده است که وضعیت اضطراری جهانی پناهندگان را شدت بخشیده و فشار مضاعفی را بر منابع موجود وارد می سازد. اتحادیه اروپا قاطعانه متعهد گردیده تا برای کاهش درد و رنج مردمی که در سرتاسر جهان و به ویژه در این منطقه، با جنگ و بی عدالتی روبرو هستند، به آن ها کمک کند. به عنوان مثال، کشورهای اروپایی میزبان بیش از یک میلیون پناهجو و پناهنده سوری هستند.

اتحادیه اروپا متحد و یکپارچه می ایستد تا روسیه را وادار به پایان دادن به جنگ علیه اوکراین کرده و به اوکراینی ها کمک کند تا از خود دفاع کنند. اکنون که متاسفانه وارد دومین سال جنگ می شویم، ما درخواست اتحادیه اروپا برای خاتمه دادن فوری به خصومت ها و خروج کامل و بدون قید و شرط نیروها و تجهیزات نظامی روسیه از کل خاک اوکراین را تصریح می کنیم. نظم بین المللی مبتنی بر قوانین و اصول حاکمیت و تمامیت ارضی در منشور سازمان ملل متحد به نفع همه کشورها است.

اوکراین از ارزش‌هایی دفاع می کند که برای تمام مردم دنیا که صلح و آزادی را گرامی می‌دارند حائز اهمیت است، از جمله حق هر کشور برای انتخاب آزادانه سرنوشت خود، چه در اروپا و چه در منطقه خلیج فارس. اتحادیه اروپا حمایت خود را نسبت به فرمول صلح رئیس جمهور زلنسکی ابراز کرده و متعهد به همکاری فعالانه با اوکراین در رابطه با طرح صلح 10 ماده ای می باشد.

تعهد اتحادیه اروپا به حمایت از اوکراین و مردم این کشور تزلزل ناپذیر است.