صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۷۰۰۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۰۹ - ۲۸ تير ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از تهديد ايران به قطع روابط تجاري اش با كره كه در پي اعلام مقامات كره اي براي عدم خريد نفت از ايران بيان شده بود، برخي سرمايه‌گذاران شركت‌هاي كره اي از جمله مدیران ارشد سامسونگ روز یک شنبه براي مذاكره با برخی مسئولان به ايران سفر كرده اند.

به گزارش انتخاب به نقل از مشرق، كره جنوبی مدتي پيش اعلام كرد كه از خريد نفت ايران يا بيمه كردن نفت‌كش‌هاي ايراني خودداري خواهد كرد. ايران هم در پي اين اتفاق اعلام كرد كه واردات كالا از كره را محدود خواهد كرد.

اين تنش تجاري ميان ايران و كره به شدت به ضرر طرف كره‌اي خواهد بود. هم اكنون بازار ايران مملو از كالاهاي ساخت اين كشور است، به طوري كه گفته مي شود فقط هزينه تبليغات ال جی در ايران سالانه 50 ميليون دلار برآورد شده است.

واكنش متقابل ايران به تهديد كره‌اي‌ها باعث شد كه آنها خيلي زود براي جلوگيري از هرگونه تاثير منفي بر روابط تجاري با ايران وارد مذاكره شوند.

در همين راستا قائم مقام شركت كره‌اي سامسونگ چند روز پيش با تعدادي از همكارانش در ايران حضور يافته و در اين رابطه مذاكراتي داشته است.

بررسی وضعیت بازار لوازم خانگی کشور بیانگر ارقام تکان‌دهنده ایست. فقط سامسونگ و ال جی دو برند لوازم خانگي كره جنوبی در سال 90 بيش از دهها ميليارد دلار در بازار ايران فروش داشته‌اند و اين رقم بيش از تخلف سه هزار ميليارد توماني بانكي اخیر و بالاتر از تمام سرمایه مورد نیاز برای انتقال آب دریای خزر به مرکز ایران است.

فروش گسترده كالاهاي كره اي در ايران در حالي است كه نمونه هاي مشابه داخلي آنها نيز وجود دارد، اما تحت تاثير همين واردات بي رويه با مشكل مواجه شده است.

يك عضو انجمن لوازم خانگی با اشاره به اشتغال 100 هزار نفر در صنعت لوازم خانگی ایران مي‌گويد: در حال حاضر بیش از 50 درصد ظرفیت کارخانه‌های داخلی غیرفعال است و طی سالهای اخیر حدود 10 کارخانه تعطیل شده‌اند.

محمدرضا دياني با بیان اینکه هزار و  100 کارخانه ساخت لوازم خانگی با اشتغال صد هزار نفری در کشور وجود دارد، گفته است: فروش 1500 میلیارد تومانی برخی شرکت‌های واردکننده امکانات مناسبی را برای ارائه خدمات در اختیار آنها قرار می‌دهد، هرچند باز هم بحران خدمات پس از فروش در لوازم خارجی بیشتر از تولیدات داخلی است.

البته تهديد كره به نخريدن نفت ايران بيشتر به يك اقدام صوري شبيه است تا عملياتي. كره جنوبی سال گذشته میلادی 87 میلیون و 180 هزار بشكه نفت از ایران خریداری كرد كه نسبت به سال 2010 میلادی 20 ممیز یك دهم درصد رشد داشته است و ایران 9.4 دهم درصد از كل واردات نفت كره را تامین می كند.

این در حالی است كه صادرات چهارمین اقتصاد آسیا به ایران در سال 2011 میلادی به شش میلیارد و 70 میلیون دلار رسید كه نزدیك به دو میلیارد دلار بیشتر از سال 2010 میلادی بوده است.

اين مقايسه نشان مي دهد حجم واردات ايران از كره به نسبت صادارتش چندان چشمگير نيست و در صورت قطع روابط تجاري، اين طرف كره اي است كه به شدت متضرر خواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۸
این کره ای ها مرغ ندارن صادر کنن ایران بخریم فکر کنم هم قیمتش و هم کیفیتش مناسب تر باشه