صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۴۹۴۷
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۲۱ - ۱۸ تير ۱۴۰۱
هر روز در طی زندگی مان چیز‌هایی را می‌خریم و استفاده می‌کنیم، چیز‌هایی که زندگی ما بدون آن‌ها قابل تصور نیست. این چیز‌های ساده می‌توانند یک تلویزیون باشند یا یک ماشین خودپرداز و حتی یک کیک شکلاتی. همه چیز در زندگی ما داستان خاص خودشان را دارند که به نوبه خود جذاب و هیجان انگیز هستند. در ادامه این مطلب می‌خواهیم شما را با ۱۵ واقعیتی در مورد چیز‌های روزمره‌ای آشنا می‌کنیم که بدون شک تاکنون نمی‌دانستید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هر روز در طی زندگی مان چیزهایی را می خریم و استفاده می کنیم، چیزهایی که زندگی ما بدون آن ها قابل تصور نیست. این چیزهای ساده می توانند یک تلویزیون باشند یا یک ماشین خودپرداز و حتی یک کیک شکلاتی. همه چیز در زندگی ما داستان خاص خودشان را دارند که به نوبه خود جذاب و هیجان انگیز هستند. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با ۱۵ واقعیتی در مورد چیزهای روزمره ای آشنا می کنیم که بدون شک تاکنون نمی دانستید.

۱- هر مداد به طور متوسط آنقدر گرافیت دارد که بتواند یک خط را به طول ۳۵ مایل کشیده و می توان با آن حدود ۴۵,۰۰۰ کلمه نوشت

مدادها از ترکیبی از گرافیت و گل رس ساخته می شوند. گرافیت یک فرم کریستالی شده از کربن است که در هنگام نوشتن در قالب ورقه های ریز به اندازه چند هزارم اینچ پایین می آیند تا به فیبر کاغذ بچسبند. و ظاهراً اگر یک خط را تا زمان تمام شدن گرافیت یا مغز یک مداد ادامه دهید می توانید خطی به طول ۳۵ مایل بکشید. اما این موضوه به سختی مداد بستگی داشته و آن هایی که مغز نرم تری دارند زودتر از مدادهای که مغز سخت تری دارند تمام می شوند.

۲- تی شرت در سال ۱۹۰۴ و با هدف حل مشکل پسران مجردی که نمی توانستند دکمه های پیراهنشان را بدوزند معرفی شد

تاریخچه تی شرت به آغاز قرن بیستم باز می گردد. در سال ۱۹۰۴، تبلیغی توسط کمپانی زیرپیراهنی کوپر برای فروش محصول جدیدی به مردان بدون همسر یا کسانی که مهارت دوزندگی نداشتند صورت گرفت. هدف این محصول جدید این بود که به کسانی که نمی توانستند دکمه های لباسشان را بدوزند یک لباس بدون دکمه بدهد. تی شرت های آن دوران کاملاً سفید بوده و قرار بود زیر پیراهن های معمولی پوشیده شود. در دهه ۱۹۴۰، آمریکایی ها به طور گسترده ای استفاده از تی شرت های سفید را ترند کرده و بعد از آن بود که اعضای نیروی دریایی این کشور نیز آن را زیر یونیفرم هایشان پوشیدند.

۳- بارکد خوان ها خطوط سفید را می خوانند نه خطوط سیاه را

بارکد خوان ها با منتشر کردن اشعه های نور به بارکد روی محصولات اسکن شده کار می کنند. وقتی نور روی بارکد می افتد، مناطق سیاه نور را جذب می کنند در حالی که مناطق سفید آن را منعکس خواهند کرد. در نتیجه یک شکل موج گونه ایجاد می شود که معادل نوری است که بازگردانده یا منعکس شده است و این موج توسط بارکد خوان به شیوه ای مشابه نقطه ها و فاصله های خط مورس رمزگشایی می شود و اطلاعات محصول را ثبت می نماید.

۴- قرار دادن شمع روی کیک تولد به یونان باستان باز می گردد که اغلب شمع ها را به خدایانشان تقدیمی می کردند

سنت های یونانیان باستان در مورد قرار دادن شمع روی کیک تولد تنها مورد در تاریخ نبود که در آن در جشن های تولد به این شکل جشن گرفته می شد. در آلمان نیز مردم از شمع روی کیک استفاده می کردند که البته سنتی با دلایل دینی بود. آن ها شمعی بزرگ را در وسط کیک تولد می گذاشتند که نماد «نور زندگی» بود. یونانیان اما به عنوان ادای احترامی به آرتمیس، الهه ماه این کار را می کردند. کیک های گرد نماد ماه بود و شمع ها به عنوان نور مهتاب به کیک اضافه می شدند.

5- یک ریاضیدان یونان باستان به نام قهرمان اسکندریه اولین ماشین خودپرداز را ساخت که با انداختن یک سکه در داخل آن، آب تمیز از آن بیرون می آمد

دستگاه خودپرداز آب تمیز یکی از اختراعات ریاضیدان یونان باستان با نام قهرمان اسکندریه بود که در کتابش با عنوان Mechanics and Optics به آن پرداخته شده است. مکانسیم این دستگاه چنین بود که وقتی یک سکه در داخل آن قرار داده می شد، آن سکه داخل قابلمه ای متصل به یک اهرم می افتاد. این اهرم باعث باز شدن شیری می شد که خروج مقداری آب را ممکن می ساخت. کاسه در اثر وزن سکه همچنان کج می شد تا زمانی که سکه به طور کامل بیفتد و در مسیر بازگشت کاسه به حالت عادی، نیروی ایجاد شده باعث می گردید که اهرم به جای قبلی بازگشته و شیر بسته شود.

6- زنی که کلوچه های شکلاتی را ابداع کرد این ایده را در ازای دریافت مادام العمر شکلات به نستله فروخت

روث گریوز ویکفیلد یک مربی، کارآفرین، سرآشپز و نویسنده بود. وقتی شوهرش خانه اش را در شهر وایتمن، ماساچوست در منطقه پلیموث کانتی فروخت و رستورانی راه انداختند که نامش را Toll House گذاشتند. در این محل بود که روث شروع به پخت و سرو کردن غذا کرد که خیلی زود به خاطر شام های لابستر و دسرهایش مشهور شد. وقتی روث دریافت که همه از کلوچه های شکلاتی او با بستنی خوششان آمده، تصمیم گرفت چیزی متفاوت به آن ها بدهد و بدین ترتیب بود که به ایده کلوچه های تول هوس رسید که یک کلوچه کوچک شکلاتی بود و بعدها مشهور شد.

7- اولین وب کم برای نظارت بر یک دستگاه قهوه جوش ساخته شد. این وب کم برای کسانی بود که می خواستند از سر زدن مداوم به قهوه جوش خودداری کرده و بدین ترتیب یک تصویر خاکستری زنده ۱۲۸ در ۱۲۸ خلق کردند

یک دستگاه قهوه ساز که با نام دستگاه قهوه جوش اتاق تروجان شناخته می شد در کنار آزمایشگاه کامپیوتر قدیمی در دانشگاه کمبریج قرار داشت. یک دوربین خاکستری ۱۲۸ در ۱۲۸ پیکسلی آنجا قرار داده شد تا تصویری زنده از دستگاه قهوه جوش را برای تمامی کامپیوترهای دسکتاپی در شبکه دفاتر دانشگاه تولید کند تا همه کسانی که در ساختمان کار می کردند بدانند چه زمانی دستگاه خالی از قهوه شده و راه زیادی را برای نوشیدن قهوه و مواجه شدن با قهوه ساز خالی طی نکنند. دو سال بعد، وقتی مرورگرهای وب توانایی نمایش دادن تصاویر را پیدا کردند، برایشان مشخص شد که راه ساده تری برای در دسترس گذاشتن عکس ها برای کاربران وجود دارد و خیلی زود وب کم هایی که امروزه می شناسیم خلق شدند.

8- شیر شکلات توسط یک ایرلندی و زمانی که در دهه ۱۶۸۰ از جامائیکا دیدن می کرد ابداع شد

در قرن هفدهم میلادی، بسیاری از مردم تلاش می رکردند راه های جذابی برای خوردن شکلات ابداع کنند و بدین ترتیب آن را با ادویه، تخم مرغ، شکر و شیر مخلوط می کردند. مردم محلی جامائیکا کاکائو را با آب ترکیب می کردند که باعث می شد هانس سلوان دل درد بگیرد. بدین ترتیب او کاکائو را با شیر ترکیب کرد تا خوشایندتر باشد. او این دستورالعمل را با خود به انگلیس آورد، جایی که به عنوان دارو در داروخانه ها فروخته می شد. اما سلوان اولین کسی نبود که دستورالعمل ترکیب شکلات با شیر را ابداع کرد، اما در دهه ۱۷۵۰، شیر شکلاتی که با دستورالعمل او تهیه شده بود به یک مغازه دار به نام نیکلاس ساندرز فروخته شده و او تحت برند «شیر شکلات سِر هانس سلوان» و به عنوان یک اکسیر دارویی آن را به فروش می رساند. در قرن نوزدهم میلادی، برادران کادبری قوطی های نوشیدنی شکلاتی را عرضه کردند که در تهیه آن ها از نام و برند سلوان استفاده شده بود.

9- زمانی قیمت هر آناناس بیش از ۸,۰۰۰ دلار بود و کسانی که توانایی خریدش را نداشتند، آن را برای یک شب نمایش دادن اجاره می کردند

وقتی کریستف کلمب تعدادی آناناس را در سال ۱۴۹۳ از مناطق استوایی به اسپانیا برد، اروپایی ها از مزه این میوه عجیب بسیار خوششان آمد. اما وقتی سعی کردند خودشان در خاک اروپا آن را تولید کنند شکست خوردند زیرا آناناس به آب و هوای استوایی نیاز داشت. از این رو تنها راه بدست آوردن این میوه خوشمزه وارد کردن آن از طریق اقیانوس اطلس بود که زمان زیادی می برد و در طی این مدت میوه آناناس تغییر رنگ داده و حتی خراب می شد. در دهه ۱۷۰۰ میلادی، کسانی که در کلونی های آمریکایی زندگی می کردن، آناناس را از جزایر کارائیب وارد می کردند که باعث می شد بسیار گران باشند و بدین ترتیب آناناس خیلی زود به نماد ثروت و زندگی مجلل تبدیل شد. با این وجود آناناس ها تنها زمانی خورده می شدند که نشانه هایی از خراب شدن در آن ها ظاهر می شد و عمدتاً تا آن زمان با هدف نشان دادن ثروت و جایگاه اجتماعی به عنوان دکوراسیون مورد استفاده قرار می گرفتند.

10- داروی رشد مجدد موی ماینوکسیدیل اولین بار برای درمان زخم معده و فشار خون ساخته شد اما کسی نمی دانست که باعث رشد مو می شود

ماینوکسیدیل که با نام تجاری روگین (Rogaine) عرضه شد اکنون یک داروی معمولی است که می تواند به صورت موضعی برای درمان طاسی در میان مردان و زنان استفاده شود. این دارو اولین بار در دهه ۱۹۵۰ توسط کمپانی Upjohn برای درمان زخم معده ابداع شد که البته تاثیر چندانی نیز روی این بیماری نداشت. بعدها وقتی کمپانی مذکور مجوز تست کردن آن به عنوان دارویی برای درمان فشار خون بالا را دریافت کرد، نتایج از رشد غیرمعمول و غیرطبیعی مو حکایت داشت. بعد از تست ها و آزمایش های بسیار، در سال ۱۹۸۸ بود که FDA مجوز استفاده از آن برای درمان طاسی را صادر کرد.

11- در یخچال ها به این خاطر آهنربا دارد که کودکان داخل آن ها گیر می کنند

پیش از قانون امنیت یخچال ها در سال ۱۹۵۶، درهای یخچال ها تنها از بیرون و با کشیدن دستگیره باز می شد که باعث می شد برخی کودکان که در جریان بازی قایم باشک در داخل یخچال گرفتار شده بودند جانشان را از دست بدهند. تا پیش از دهه ۱۹۵۰، یخچال ها چفت هایی در قسمت بیرون در داشتند که در را بسته نگه می داشت تا هوایی به بیرون یا داخل منتقل نشود. وقتی موارد بسیاری از گیر کردن کودکان داخل یخچال ها گزارش شد، قوانین متعددی در این زمینه وضع گردید که در یکی از آن ها نگهداری از یخچال در مناطقی که کودکان به آن ها دسترسی داشته باشند جرم محسوب می شد. بدین ترتیب بعد از موارد متعدد مرگ کودکان در داخل یخچال ها، قانونی وضع شد که بر اساس آن باید شیوه بسته ماندن درها تغییر می کرد و بدین ترتیب بود که مکانیزم استفاده از آهنربا در یخچال ها شکل گرفت هر چند امروزه تصور بر این است که این کار برای بسته ماندن یخچال و جلوگیری از نفوذ هوای سرد به بیرون یخچال یا هوای گرم بیرون به درون یخچال صورت گرفته است.

12- مردم از نان برای پاک کردن رد مداد استفاده می کردند تا اینکه در سال ۱۷۷۰ ادوارد نایرن به شکل تصادفی فهمید لاستیک می تواند خطوط مداد را پاک کند

در گذشته، از نان فرانسوی برای پاک کردن خط مداد استفاده می کردند تا اینکه در سال ۱۷۷۰ ادوارد نایرن به شکلی تصادفی کشفی کرد که در یک رقابت اختراع معرفی نمود. تا آن زمان در میان بومیان آمریکا به لاستیک «کائوچو» گفته می شد که به معنای آدامس انعطاف پذیر و الاستیک بود. وقتی نایرن شروع به تولید پاک کن های لاستیکی گرفت، آن ها را به قیمت های بالای سه شلینگ به ازای هر قطعه نیم اینچی کرد. اما لاستیک خیلی زود از بین می رفت و در سال ۱۸۳۹ بود که چارلز گودیر فرآیند وولکانش (vulcanization) را ابداع کرد که باعث می شد لاستیک بادوام تر باشد.

13- وای فای با استفاده از تکنولوژی شکست خورده تلاش برای کشف سیاهچاله های ریز خلق شد

یک اخترشناس رادیویی استرالیایی به نام دکتر جان اوسالیوان همراه با همکارانش پتنت مهمی را برای استفاده از وای فای به عنوان محصول جانبی یک پروژه تحقیقاتی که رویش کار می کردند به ثبت رساندند. آن ها تلاش داشتند سیاهچاله های ریز در معرض انفجار در مقیاس اتم را کشف کنند که البته شکست خورد. اما در سال ۱۹۹۲ و ۱۹۹۵ بود که پتنت هایی برای یک روش خلاقانه جدید ثبت شد که بعدها در تکنولوژی وای فای برای عدم کاهش کیفیت سیگنال ها به کار گرفته شد.

۱۵- در ابتدا قرار بود رمز خودپردازها شش عددی باشد اما به دلیل اینکه زن مخترع آن ها می گفت تنها می تواند چهار عدد را به خاطر بسپارد تعداد آن ها کاهش یافت

وقتی جان شپرد بارون حس کرد که باید هر جایی از دنیا یا دستکم هرجایی در بریتانیا بتواند پول از حسابش بیرون بکشد بدون اینکه به بانک برود، او ایده دستگاه های فروش شکلات را گرفته و شکلات را با پول جایگزین کرد. کمپانی خدمات بانکی و مالی بارکلیز نیز به سرعت از این ایده استقبال کرده و قراردادی را با او به ثبت رساند. در آن دوران پلاستیک هنوز اختراع نشده بود و شپرد بارون از چک هایی استفاده می کرد که کربن-۱۴ در خود داشتند تا ماشین بتواند آن ها را خوانده و با شماره پین تطبیق دهد. در مورد شماره پین یا رمز نیز او احساس می کرد که باید از یک عدد ۶ رقمی استفاده کند زیرا خودش می توانست شماره شش رقمی ارتشی اش را به سادگی به یاد بیاورد. اما همسرش کارولین گفته بود تنها می تواند چهار عدد را به خاطر بسپارد و به همین دلیل است که اکنون رمز کارت های بانکی که در دستگاه های خودپرداز استفاده می شوند دستکم باید ۴ رقم داشته باشند.

منبع: روزیاتو