صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۴۵۳۶
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۷ - ۱۵ تير ۱۴۰۱
رهبر مذهبی طالبان در پیامی به مناسبت عید قربان گفته‌ است که طالبان خواهان روابط دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی قوی با تمام کشورهای جهان از جمله امریکا است. این در حالی است که او پیش‌تر در سخنرانی خود در نشست علما گفته‌ بود که آشتی و صلح میان اسلام و کفر ممکن نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا:  ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر مذهبی طالبان در پیامی به مناسبت عید قربان گفته‌ است که طالبان خواهان روابط دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی قوی با تمام کشورهای جهان از جمله امریکا است. این در حالی است که او پیش‌تر در سخنرانی خود در نشست علما گفته‌ بود که آشتی و صلح میان اسلام و کفر ممکن نیست.

به گزارش افق نیوز، در پیام رهبر طالبان آمده‌است: «ما به کشورهای همسایه و جهان کاملا اطمینان می‌دهیم که افغانستان به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد که با استفاده از خاک ما تهدیدی را به امنیت سایر کشورها متوجه سازد.»

این در حالی است که روز گذشته، دولت ازبکستان تایید کرد که پنج راکت از خاک افغانستان به منطقه ترمذ آن کشور شلیک شده؛ اما تلفاتی در پی نداشته‌ است. مقام‌های محلی طالبان در بلخ اما این رویداد را تکذیب کرده‌اند.

آخوندزاده در ادامه پیام عید خود از کشورهای جهان نیز خواسته‌است که در امور داخلی افغانستان دخالت نکنند.

رهبر طالبان در بخشی دیگر از پیام خود گفته‌است که برای آبادی افغانستان نیاز است تمام گروه‌ها و جهت‌ها باهم کار کنند.

او افزوده‌است: «ما با هیچ کسی دشمنی ذاتی نمی‌خواهیم و آغوش ما به روی هموطنان ما باز است و دوستی و دشمنی ما مبتنی بر اصول اسلامی است.»

آخوندزاده همچنین گفته‌ افرادی که از بیرون در نتیجه تلاش گروه تماس طالبان به کشور برمی‌گردند، به «جان و مال آنان» آسیب نخواهد رسید.

او از افغان‌های مقیم ‌خارج از کشور خواسته‌است که برگردند و زیر چتر «حاکمیت نظام شرعی اسلامی» به شکل آرام زندگی کنند.

رهبر طالبان همچنین گفته‌است: «امارت اسلامی به پروسه تعلیم و تربیت توجه خاص می‌کند، خصوصا به تربیت فرزندان از لحاظ دینی و در کنار آن به تربیت علوم نوین آن‌ها.»

او در مورد باز شدن مدارس دخترانه که حدود ۱۱ ماه از مسدود شدن آن می‌گذرد، چیزی نگفته؛ اما افزوده‌است که «این‌ها تمام مسایلی ‌است که امارت اسلامی اهمیت آن را درک می‌کند و برای ترقی آن ان‌شاء الله تعالی تلاش می‌نماید.»

این در حالی است که حدود ۱۱ ماه از بسته شدن مدارس دخترانه در کشور می‌گذرد و طالبان هنوز به دختران بالای ۱۲ سال اجازه رفتن به مدرسه را نداده‌ است.