صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۸۳۷۴۹
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۸ - ۱۰ تير ۱۴۰۱
مجری طرح گیاهان دارویی از ممنوعیت واردات گیاه سیاه‌دانه با دستیابی به خودکفایی در تولید این محصول در کشور خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: مجری طرح گیاهان دارویی از ممنوعیت واردات گیاه سیاه‌دانه با دستیابی به خودکفایی در تولید این محصول در کشور خبر داد.

حسین زینلی مجری طرح گیاهان دارویی از ممنوعیت واردات گیاه سیاه‌دانه به کشور خبر داد و گفت: با تولید ۳۰ هزار تن سیاه‌دانه از واردات این محصول بی‌نیاز شده‌ایم.

وی افزود: این گیاه مصرف زیادی در صنعت غذایی و دارویی کشور دارد و در طب سنتی نیز برای انواع داروها استفاده می‌شود.

زینلی با بیان اینکه در سال ۹۷ تنها ۲۰۰ هزار سیاه دانه در کشور کشت می‌شود و وارد کننده عمده آن بودیم، افزود: تقاضای بالایی از این محصول در کشور وجود داشت و برآوردها نشان داد که سالانه ۳ هزار تن سیاه دانه وارد کشور می‌شده است.

به گفته وی، در گذشته کشت این گیاه در کشور وجود داشت و در مناطق سردسیری کشت آن انجام می‌شده است

مجری طرح گیاهان دارویی با اشاره به این که به دلیل کامل نبودن مکانیزاسیون این محصول، تولید آن در کشور متوقف شده بود، افزود: به دلیل بالا بودن هزینه‌های تولید این محصول در کشور کشت نشده است.

زینلی یادآور شد: طی سه سال اخیر و با تلاش‌های انجام شده منبع ژنتیکی گیاه را قوی کردیم و بذر سالم دانه‌های دارای قوه نامیه و خالص را به کشاورزان دادیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کل فرایند برداشت و پس از برداشت به صورت مکانیزه انجام می‌شود، تصریح کرد: هم اکنون کل زنجیره عرضه مکانیزه شده است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه در سال گذشته سطح زیر کشت این محصول را به ۲ هزار و ۴۰۶ هکتار رساندیم، گفت: از این میزان سطح زیر کشت ۳۰ هزار تن سیاه دانه تولید شد.

مجری طرح گیاهان دارویی یادآور شد: طی سه سال اخیر طوری عمل کردیم که کیفیت و کمیت سیاه دانه به رقبای خارجی برسد؛ لذا برای اولین بار در ماه جاری واردات سیاه دانه کشور را ممنوع کردیم و تا اطلاع ثانوی ورود هرگونه سیاهدانه به کشور ممنوع است.

وی استان‌های عمده تولید کننده این محصول را گلستان و چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و گفت: لازم است تجار توجه ویژه‌ای به تولیدات داخلی داشته باشند و از ثبت سفارش سیاهدانه خودداری کنند.

زینلی خاطرنشان کرد: در سال گذشته آمریکا ۲۵ میلیون دلار از این گیاه را از کشورهای هند و سوریه خریداری کرده است و هر سال ۱۰ تا ۱۵ درصد تقاضای جهانی برای این محصول افزایش پیدا می‌کند.

به گفته وی، کشورهای هند، سوریه و مصر عمده صادر کنندگان این محصول هستند.

مجری طرح گیاهان دارویی در پایان گفت: برنامه‌ریزی شده تا در سال آینده علاوه بر تامین نیاز داخل، صادرات این محصول را در رأس امور کارها قرار دهیم، زیرا سیاه دانه در کشور ما از نظر خواص دارویی روغن و غذایی نسبت به سیاه دانه‌های خارجی کیفیت بیشتری دارد.