پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یورونیوز: کره شمالی روز جمعه، یک ژوئیه اعلام کرد که همهگیری کرونا در این کشور با ابتلای افرادی آغاز شده است که با بالنهای ارسالی از سمت کره جنوبی به داخل خاک این کشور در تماس بودهاند.
پیونگ یانگ پیشتر احتمال داده بود که شهروندان کره شمالی از طریق بالنهای آلوده به ویروس کرونا که از سمت کره جنوبی به داخل خاک این کشور ارسال میشوند، به بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
کره شمالی در سالهای گذشته بارها نسبت به پخش اعلامیههای تبلیغاتی علیه هیات حاکمه این کشور توسط بالنهایی که از سمت کره جنوبی به داخل خاک کره شمالی ارسال میشوند، ابراز خشم کرده است.
در هر حال مقامهای کره جنوبی این احتمال که بالنهای ارسال شده به سمت کره شمالی آلوده به ویروس کرونا بودهاند را رد کردند.
روابط میان دو کره در بحبوحه بنبست طولانیمدت در دیپلماسی تحت رهبری آمریکا برای متقاعد کردن پیونگیانگ برای کنار گذاشتن برنامههای هستهای خود در ازای منافع اقتصادی و سیاسی، تیرهتر شده است.
در هر حال رسانههای دولتی کره شمالی به نقل از مراکز پیشگیری از همهگیری بیماریهای این کشور اعلام کردند که نمونههایی از ویروس کرونا در شهر ایفو در نزدیکی مرز جنوب شرقی کره شمالی پیدا شده است. بر اساس اعلام آنها، آزمایش کرونای یک سرباز ۱۸ ساله و یک کودک ۵ ساله در اوایل ماه آوریل پس از تماس با «اشیای مشکوک» در این شهر مثبت شده است.
مسئولان بهداشتی کره شمالی در دستورالعملی که آن را «اضطراری» نامیدهاند، از شهروندان این کشور خواستهاند تا در صورت مشاهده «اشیای مشکوک»، آنها را تحویل مسئولان مربوطه دهند تا از بین برده شوند.
اگرچه در این گزارشها به اشیای مشکوک اشاره نشده است اما در سالهای گذشته مخالفان نظام سیاسی کره شمالی با استفاده از بالن، بستههای تبلیغاتیشان را از سمت کره جنوبی به داخل خاک کره شمالی ارسال میکنند.
این در حالی است که دولت کره جنوبی پیشتر کارزارهای تبلیغاتی علیه رهبران کره شمالی با استفاده از پخش اعلامیه در نوار مرزی دو کشور را ممنوع اعلام کرده است.
برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که کره شمالی میخواهد به شهروندانش بقبولاند که همهگیری ویروس کرونا در این کشور از طریق اعلامیهها، دلارهای آمریکا یا سایر اشیایی که توسط بالنها به داخل کشور ارسال میشوند، بوده است.
کره شمالی در سالهای گذشته خشم خود را از کارزارهای تبلیغاتی علیه نظام سیاسیاش پنهان نکرده است.
کره شمالی پس از ادعای مناقشه برانگیزش مبنی بر عاری بودن این کشور از ویروس کرونا برای بیش از دو سال، در ۱۲ ماه مه به همهگیری کووید-۱۹ اعتراف کرد.
بنا به گزارش رسانههای دولتی کره شمالی، از زمان همهگیری کرونا در این کشور حدود ۷۳ نفر جان خود را از دست دادهاند که نرخ مرگ و میر بسیار پایینی است. برخی از صاحبنظران سیاسی و بهداشتی بر این باورند که رقم اعلام شده توسط کره شمالی دستکاری شده است تا شهروندان خود را در برابر ویروس کرونا هوشیار نگه دارد و از هرگونه آسیب سیاسی به رهبر این کشور هم جلوگیری کند.