پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه همه کشورها از افزایش قیمت حج غافلگیر شده و حتی برخی کشورها حجاج خود را کاهش دادهاند، گفت: مقرر شد کمتر از یک چهارم و تقریباً نزدیک به هفت میلیون تومان این هزینهها از زائران گرفته شود.
سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت در همایش سراسری روحانیون معین و معینههای کاروانهای حج تمتع ضمن تسلیت سالگرد ارتحال حضرت امام راحل به فرمایش ایشان درخصوص موضوع حج اشاره کرد و گفت: امام خمینی (ره) در بیاناتی به مناسبت حج فرمودند «حج برای نزدیک شدن و اتصال انسان به صاحب خانه است، حج تنها سلسلهای از حرکات و اعمال و الفاظ نیست و با کلام و لفظ و حرکت خشک انسان به خدا نمیرسد، حج کانون معارف الهی است که از آن محتوای سیاست اسلامی را در تمام زوایای زندگی باید جستجو کرد، حج پیام آور ایجاد و بنای جامعهای به دور از رذایل مادی و معنوی است، حج تجلی تکرار همه صحنههای عشق آفرین زندگی یک انسان و یک جامعه متکامل در دنیا است.»
وی افزود: همچنین رهبر معظم انقلاب در سال ۹۸ در دیدار کارگزاران حج درخصوص وجوه مختلف حج فرمودند: «در حج در کنار مظاهر معنوی شاهد مظاهر حیات اجتماعی اسلام همچون وحدت، برادری و یکرنگی، تجمع مردمی در عرفات، مشعرالحرام و منا و تحرک در طواف و سعی هستیم و همزمان با این مظاهر برجسته، تجلی با شکوهی از اخلاق و برادری و گذشت به نمایش در میآید.»
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه به موضوع حج تمتع ۱۴۰۱ و روند مقدمات عملیات اجرایی اشاره کرد و گفت: با وجود اعلام دیرهنگام عربستان سعودی مبنی بر برگزاری حج تمتع امسال و همچنین عدم دعوت از کشورمان و سایر کشورها برای انعقاد تفاهمنامه به صورت حضوری تمامی اقدامات اجرایی به صورت وبیناری و با تلاش دست اندرکاران در سازمان حج و زیارت به خوبی و با تلاش شبانهروزی دنبال گردید.
وی با اشاره به برگزاری شورای عالی حج با حضور رئیس جمهوری و مساعدت آیتالله رئیسی در رابطه با موضوع حج تمتع امسال خاطرنشان کرد: بعد از مشخص شدن مقدمات حج تمتع ۱۴۰۱ و رایزنی با هتلداران مکه و مدینه به صورت وبیناری، منتظر دریافت ویزا از سوی کشور میزبان شدیم که اینبار نیز این اقدام با تأخیر صورت گرفت و در نهایت ویزای تعدادی از عوامل برای عزیمت به عربستان سعودی و نهایی کردن اقدامات اجرایی برای هتلها و تغذیه و تدارکات و حمل و نقل صادر شد و این عوامل در روزهای گذشته به عربستان سفر کردهاند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین به رایزنی با دستگاههای همکار در داخل ایران اشاره کرد و افزود: درخصوص موضوع اعزام حجاج همه ساله چندین دستگاه همکاری لازم را انجام میدهند که امسال نیز دستگاههای مربوطه در حوزه حمل و نقل هوایی، پزشکی، انتظامی و ... همراهی و همدلی لازم را داشتهاند که از همه آنها که در این فرصت اندک پای کار آمدند تشکر میکنیم و در حال حاضر جداول پروازی نهایی شده و اقدامات لازم در حوزه بهداشتی و درمانی نیز اندیشیده شده و سایر اقدامات اجرایی نیز به خوبی از سوی دست اندرکاران حج و زیارت صورت گرفته است.
حسینی با بیان اینکه تعدادی از عوامل و دست اندرکاران طی روزهای گذشته به عربستان سفر کردهاند و اقدامات اجرایی در حوزه انعقاد قراردادها با شرکتهای مربوطه در حوزه مسکن و تغذیه و تدارکات و جداول پروازی را انجام دادند گفت: با وجود فرصت بسیار اندک تمامی اقدامات اجرایی به خوبی مدیریت شده است و هیچ دغدغهای در این رابطه وجود ندارد.
وی در عین حال به برخی مسایل پیش آمده طی روزهای اخیر و بعد از حضور تیم عوامل اجرایی سازمان اشاره کرد و گفت: اولین موضوع بحث افزایش ۱۵ درصدی مالیات بر ارزش افزوده در عربستان بوده که این رقم در گذشته ۳ درصد بوده است، یعنی تمامی اقلام در این کشور افزایش ۱۲ درصدی در حوزه مالیات داشتهاند.
حسینی در ادامه با بیان اینکه این روند در حالی صورت گرفته که مبالغ از زائران دریافت شده و وعده داده شده بود؛ افزایش قیمتی نخواهیم داشت، تصریح کرد: موضوع به اقدام عربستان بازمیگردد که حدود ۱۰ روز قبل در مکاتبهای هزینه برخی خدمات به ویژه خدمات ایام تشریق را افزایش قابل توجهی داد و طبق لیست اعلامی کشور میزبان این افزایش خدمات برای هر زائر یک هزار و ۱۶۴ دلار تعیین و اعلام شد که رقمی بیش از ۳۰ میلیون تومان را شامل میشود و این موضوع نیز دومین مسئلهای بود که طی روزهای گذشته ایجاد شد. در این خصوص هم ما و هم سایر کشورها به عنوان اعتراض مکاتباتی انجام داده که نتیجهای در برنداشته است.
وی با بیان اینکه همه کشورها از این افزایش قیمتها غافلگیر شدهاند و حتی برخی کشورها حجاج خود را کاهش دادهاند، خاطر نشان کرد: در این زمینه ضمن مشورت با بعثه مقام معظم رهبری؛ در نهایت مقرر شد حدود کمتر از یک چهارم و تقریبا نزدیک به هفت میلیون تومان این هزینهها دریافت شود.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: مسئله سومی که طی روزهای گذشته بعد از حضور نمایندگان ما به کشور عربستان گزارش شده افزایش هزینه اقلام پروتئینی شامل مرغ و گوشت و روغن و ... بوده که حدود بیست تا چهل درصد است که بدنبال مدیریت لازم در این زمینههای ذکر شده هستیم و تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد.
رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: با احتساب افزایش قیمتها حج تمتع حدود ۴ هزار و ۵۰۰ دلار برای هر زائر میشود که البته رقم ۲۱۰ دلار قربانی نیز شامل سایر هزینهها است که این هزینه ها امسال به خوبی مدیریت شده است.
وی افزود: قطعاً با چنین روندی که در عربستان شکل گرفته رقم حج سال آینده برای هر حاجی احتمالا حدود ۱۳۰ میلیون تومان است که عمده هزینهها به افزایش هزینههای عربستان بر میگردد.
حسینی با بیان اینکه برخی کشورهای اسلامی بعد از افزایش هزینه انصراف و کاهش تعداد حجاج خود را اعلام کردهاند گفت: این در صورتی است که درخواست افزایش سهمیه ۱۰ هزار نفری را نیز اعلام کردهایم.
رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص اجاره هتلها نیز گفت با تلاشهای صورت گرفته تخفیف ۳۰ درصدی در اجاره هتلها صورت گرفته است که برای جبران اندکی از شرایط ایجاد شده مورد توجه قرار میگیرد.
حسینی همچنین به شروط عربستان مبنی بر کمتر از ۶۵ سال بودن سن حجاج و همچنین واکسیناسیون مطابق واکسنهای تعیین شده این کشور اشاره کرد و افزود: این شرط سنی مطابق احکام شریعت نیست چرا که مهم استطاعت جسمانی حجاج است و در این خصوص نیز مکاتباتی داشتیم اما این ازجمله شروط کشور میزبان بوده است.
وی افزود: متأسفانه ۲۲ هزار زائر ما که در سال ۹۹ پول خود را پرداخت کرده بودند به دلیل این شرط از حج امسال بازماندند که امیدواریم در سنوات آتی اعزام شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه عربستان هشت واکسن را اعلام کرد و مکاتباتی برای پذیرش واکسن های معتبر ایرانی انجام دادیم، گفت: متأسفانه در این راستا پاسخی دریافت نکردیم و زائران ما با اطلاع رسانی به موقع، واکسیناسیون مدنظر را انجام دادند و خوشبختانه مشکلی در این راستا وجود ندارد.
حسینی با بیان اینکه واکسن فلج اطفال نیز از جمله الزامات کشور میزبان برای زائرانمان بود، اشاره کرد: خوشبختانه با همراهی دستگاههای ذیربط واکسن فلج اطفال و مننژیت برای حجاج تأمین شد تا زائران مشکلی در این خصوص نداشته باشند.
وی تاکید کرد: خوشبختانه در مدت زمانی اندک همه اقدامات اجرایی که باید برای یک حج موفق انجام می دادیم به فضل الهی انجام گرفت و مشکلی در این زمینه و حتی انتقال ارز وجود نداشته است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: همه عملیات اجرایی و مقدماتی برای اجرای یک حج شکوهمند و سالم انجام شده و مشکل نداریم؛ نخستین پرواز زائران ما ۲۳ خرداد ماه و آخرین پرواز بازگشت نیز آخرین روز ماه ذیالحجه خواهد بود.
وی با بیان اینکه جداول پروازی تنظیم و تایید شده و دغدغهای در این خصوص وجود ندارد تصریح کرد: به طور میانگین روزانه تعداد ۸ تا ۹ پرواز ۲۷۰ نفر ه از ایران از ۱۷ ایستگاه پروازی داریم که در بازگشت روزانه تعداد ۱۲ پرواز انجام می گیرد و تمامی پروازها نیز بر عهده هواپیمایی کشورمان است و سعی بر این است از هواپیماهای مطلوب و استاندارد استفاده شود.
وی همچنین به رعایت دستورالعملهای بهداشتی در حوزه کرونا تأکید کرد و گفت: بدلیل حضور حجاج از کشورهای مختلف رعایت نکات و دستورالعملهای بهداشتی الزامی است چرا که در صورت بیماری یک نفر به کرونا، سایرین نیز با مشکل روبرو خواهند شد.
حسینی بر احترام و رعایت قوانین کشور میزبان تاکید کرد و گفت: در دیدارهایی که با مراجع عظام تقلید داشتهایم بر رعایت قوانین کشور میزبان از سوی زائران عزیز تاکید داشتهاند.
رئیس سازمان حج و زیارت در رابطه با موضوع مدیریت بحران و تشکیل ستاد در این خصوص گفت: امسال به گونهای طراحی شده که با نصب اپیلیکیشن حرکت کاروانها مونیتورینگ شود و برنامهریزی مناسبی از سوی ستاد مدیریت بحران صورت گرفته تا دغدغهها به حداقل کاهش یابد. ضمن اینکه قرار است با توجه به رایزنیهای صورت گرفته ۶ ایستگاه برای راهنمایی زائران در منا اختصاص داده شود تا انشاالله حادثه و مشکلی نداشته باشیم.