پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایلنا: رییس اتحادیه بارفروشان گفت: میوه ذخیرهسازی شده از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی هنوز توزیع نشده است. آنها اعلام کردند میوه شب عید از ۱۵ اسفند ۲۵ درصد زیر قیمت بازار توزیع خواهد شد این در حالیست که تا ۲۷ اسفند یک کیلو از میوه ذخیرهسازی شده توزیع نشده است.
مصطفی دارایینژاد با اعلام کاهش ۵۰ درصدی خرید میوه شب عید، گفت: اتحادیه بارفروشان از ۱۳ اسفند اقدام به عرضه میوه شب عید با قیمت مناسب کرد. میزان عرضه میوه از ۱۵ هزار تن آغاز و در ۲۶ اسفند به ۲۵ هزار تن رسید.
وی با بیان اینکه کمبود هیچ قلم میوه در میدان اصلی میوه و ترهبار وجود ندارد، گفت: آخرین جمعه سال ۱۴۰۰ جزو معدود جمعههای پایان سال است که میدان اصلی میوه و ترهبار تعطیل نکرد و به کار خود ادامه داد، اما با این وجود از ۱۷ هزار تن بار ورودی به میدان حدود ۵ هزار تن آن در میدان اصلی باقی مانده و خریدار ندارد.
به گفته این فعال صنفی؛ میوه ذخیرهسازی شده از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی هنوز توزیع نشده است. آنها اعلام کردند میوه شب عید از ۱۵ اسفند ۲۵ درصد زیر قیمت بازار توزیع خواهد شد این در حالیست که تا ۲۷ اسفند یک کیلو از میوه ذخیرهسازی توزیع نشد و آنها توزیع این میوه را به ۲۸ اسفند موکول کردند.
رییس اتحادیه بارفروشان میزان خرید روزانه میوه و ترهبار از سوی میادین شهرداری را حدود ۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: روزانه ۴ تا ۵ هزار تن واحدهای صنفی سطح شهر میوه و صیفیجات خریداری میکنند.
وی با اشاره به قیمت میوه شب عید در میدان اصلی میوه و ترهبار، گفت: پرتقال کیلویی ۷ تا ۱۲ هزار تومان، سیب قرمز ۷ تا ۱۲ هزار تومان، موز اکوادور کیلویی ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان، موز هندی کیلویی ۲۵ هزار تومان و خیار کیلویی ۷ تا ۱۳ هزار تومان خرید و فروش شد. تلاش کردیم توزیع را افزایش دهیم که قیمتها افزایش پیدا نکند، اما با وجود قیمتهای مناسب استقبال از خرید میوه شب عید کاهش چشمگیری داشت و به نظر میرسد تنها دلیل آن افت قدرت خرید مردم است.
بنا به اظهارات دارایینژاد؛ میادین میوه و ترهبار شهرداری تا عصر یکشنبه دایر هستند و از عصر یکشنبه تا ۲ فروردین تعطیل خواهند بود.
این فعال صنفی با اشاره به شکسته شدن قیمت سیبزمینی، گفت: قیمت سیبزمینی کهنه کیلویی ۶ تا ۸ هزار تومان و سیبزمینی نو کیلویی ۸ تا ۱۱ هزار تومان بفروش رسید. دلیل کاهش قیمت سیبزمینی این است که سیبزمینی را از انبارها خارج و آن را در بازار عرضه کردند، چون سیبزمینی اگر مدت زمان طولانی در انبارها بماند جوانه و سبز میزند از اینرو راهی جز عرضه آن وجود ندارد با افزایش عرضه قیمتها متعادل شد.