صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۶۱۷۸
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۱۲ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معامله در بازارهای مالی باید با آگاهی و مهارت صورت بگیرد. در غیر این‌صورت، فعالیت در این بازارها می‌تواند بسیار خطرناک و آسیب زننده باشد. اولین مفهوم که باید در ورود به بازارهای مالی مانند بورس، کریپتو، فارکس و .... مورد توجه قرار بگیرد، آموزش تحلیل تکنیکال است. چراکه این تحلیل، ابزار اصلی تریدینگ در تمام بازارها است. پس از آن نیز آشنایی با اصطلاحات مختص به هر بازار و شیوه عملکرد معامله‌گران در آن بازارها است. در ادامه قصد داریم تا ضمن پرداختن به مفهوم اندیکانور محاسبه پیپ، به شما بگوییم که منظور از ترید چیست. آن‌گاه مسیر آموزشی برای ورود به بازارهای مالی را معرفی خواهیم کرد. اگر آموزش مالی و کسب سود از بازارها برای شما دغدغه ایجاد کرده، با ما همراه شوید.

تحلیل تکنیکال چیست؟

تحلیل تکنیکال «Technical Analysis» تحلیل فنی بازار است. تحلیلی که از روی نمودارها قیمت و دیگر اطلاعات مربوط به قیمت در بازار صورت می‌گیرد. در آموزش تحلیل تکنیکال، صرفاً روی سوابق قیمت برای پیش‌بینی بازار حساب می‌شود. لازم به ذکر است که آموزش تحلیل تکنیکال دارای سه اصل اساسی است. این اصل‌ها به قرار زیر هستند:

  • همه اطلاعات در قیمت وجود دارد

اگرچه اخبار، شایعات، حمایت‌های مالی افراد مشهور، عملکرد تیم مدیریت، عملکرد اقتصاد کلی و شاخصه‌های بسیار دیگری بر بالا و پایین شدن قیمت‌ها در بازارهای مالی مختلف تأثیر دارند؛ اما هیچکدام از این موارد در آموزش تحلیل تکنیکال مورد توجه قرار نمی‌گیرند. چراکه تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند که صرفاً با مشاهده قیمت‌ها می‌توان به موقعیت بازار پی برد. با درک اینکه قیمت‌ها به تنهایی می‌توانند منعکس کننده تمام تغییرات بازار باشند، اصل اول آموزش تحلیل تکنیکال برای معامله‌گران است.

  • تغییر قیمت از روی روند انجام می‌شود

به‌صورت کلی، قیمت‌ها در بازار تمایل دارند تا در مسیر مشخصی حرکت کنند؛ بنابراین قیمت‌ها صرفاً زمانی دچار تغییر مسیر می‌شوند که یک عامل خارجی آن‌ها را مجبور به تغییر کند. در این میان می‌توان با بررسی نقاط حمایت و مقاومت در روند قیمت، به اینکه قیمت تمایل دارد به چه سمتی جرکت کند، پی خواهیم برد. از این روست که با آموزش تحلیل تکنیکال می‌توان قیمت‌ها را پیش‌بینی کرد.

  • تاریخ همواره در بازار تکرار می‌شود

ظاهراً همه چیز در زندگی دچار تغییر و دگرگونی می‌شود؛ اما گاهی اگر به‌صورت کلی به اتفاقات نگاه کنیم، می‌بینیم که برخی از مفاهیم در دوران‌های مختلف تکرار می‌شوند. بازارهای مالی نمونه بارز تکرار تاریخ هستند. به طوری که اگر نمودارهای قیمتی پیشین یک بازار را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که عوامل روانشناسی تأثیرگذار روی تغییر قیمت‌ها در گذشته در طول تاریخ بازار همواره تکرار شده‌اند، می‌شوند و خواهند شد. با درک چگونگی این تکرار می‌توان آموزش تحلیل تکنیکال را تکمیل کرد.

سه مورد فوق، اصول اساسی تحلیل فنی و تکنیکال هستند. اما برای اینکه بتوانید از این سه اصل بهره بگیرید، باید الگوها، کندل‌ها، اندیکاتورها و دیگر ابزارهای تکنیکال را بشناسید و بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. تمام این مفاهیم در دوره‌های آموزش تکنیکال مقدماتی آموزش داده خواهند شد.

چرا آموزش تحلیل تکنیکال اهمیت دارد؟

آموزش تحلیل تکنیکال از آن جهت اهمیت دارد که مختص یک بازار خاص نیست و در تمام بازارها می‌توان از آن استفاده کرد. همچنین این نوع تحلیل، نیاز به بررسی‌های جزئی ندارد و صرفاً از روی نمودارهای قیمت داخل بازار انجام می‌شود. همچنین با کمک آموزش تحلیل تکنیکال می‌توان به نوسان‌گیری پرداخت. این در حالی است که سایر انواع تحلیل‌ها مانند تحلیل بنیادی، برای سود گرفتن در دراز مدت مناسب هستند. تحلیل تکنیکال محبوب‌ترین شیوه تحلیل و بررسی بازار در بین معامله‌گران در سراسر جهان است که خوشبختانه معامله‌گران برتر ایرانی به خوبی در بازارهای جهانی از ان بهره می‌گیرند. همچنین منابع متعددی برای آموزش آن در داخل کشور در دسترس قرار دارد.

ترید چیست؟

پس از بررسی اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال، بهتر است ببینیم منظور از ترید چیست. ترید «Trade» را می‌توان همان «معامله» معنا کرد. معامله‌ای که می‌تواند در بین دو شخص، دو شرکت، سازمان یا حتی دو کشور صورت بگیرد. در جریان ترید، یک دارایی مالی مشخص بین طرفین فروشنده و خریدار جابجا می‌شود. ضمن ارائه دارایی مالی، ارزش ان نیز به طرف فروشنده پرداخت خواهد شد. حالا این پرداخت می‌تواند همان لحظه صورت بگیرید یا طی یک قرارداد آتی انجام شود. به چنین فرآیندی «ترید» گفته شده و به شخصی که یکی از طرفین خرید یا فروش در معاملات باشد، معامله‌گر یا تریدر «Trader» گفته می‌شود.

به‌صورت کلی شخصی که در بازارهای مالی مانند بورس، طلا، کریپتو، فارکس یا .... مشغول به معامله و ترید باشد، شخص تریدر باید به دانش تحلیل مسلط باشد؛ چراکه معامله در این بازارها بشدت رقابتی است و صرفاً با داشتن دانش تحلیل می‌توان از بازار سود گرفت. در غیر این‌صورت معاملات تریدرها با ضرر همراه خواهید بود!!

چطور می‌توان به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شد؟

تریدرهای مبتدی در بازار ضررهای زیادی را متحمل می‌شوند. تریدرهای نیمه حرفه‌ای از بازار سود می‌گیرند، اما سودهای آن‌ها مقطعی است و گاهی دچار زیان‌های بزرگ نیز می‌شوند. اما تریدرهای حرفه‌ای قادر هستند تا از معاملات بازار سودهای مستمر بگیرند. اگرچه تریدرهای حرفه‌ای هم گاهی دچار زیان می‌شوند؛ اما زیان بخشی از بازی ترید است و نمی‌توان آن را برای همیشه حذف کرد. باید در نظر داشت که مقدار سود تریدرهای حرفه‌ای بسیار بیشتر از زیان آن‌ها است. این در حالی است که تریدرهای مبتدی ممکن است گاهی کل سرمایه خود را از دست بدهند و تریدرهای نیمه حرفه‌ای هم گاهاً در این مرز قرار بگیرند. بنابراین اگر شما می‌خواهید در مقام یک تریدر حرفه‌ای در بازار ظاهر شوید، باید اصول زیر را جدی بگیرید:

  • بر تحلیل تکنیکال تسلط پیدا کنید.
  • روانشناسی بازار را بشناسید.
  • با سرمایه اندک شروع کنید و استراتژی‌های تحلیلی را بسنجید.
  • دانش مالی خود را با شرکت در دوره‌های آموزشی ارتقا دهید.
  • همیشه یک شاگرد باقی بمانید.

رعایت موارد فوق به شما کمک می‌کند که بسیار زود از یک تریدر مبتدی به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید. پس حالا که می‌دانید ترید چیست و تریدر کیست، می‌توانید آموش خود را استارت بزنید. اما قبل از معرفی منبع آموزشی، شما را با یکی از مفاهیم بازار فارکس آشنا خواهیم کرد.

منظور از اندیکاتور محاسبه پیپ چیست؟

پیپ «Pip» یکی از رایج‌ترین اصطلاحات فارکس برای تریدرهای این بازار است. پیپ مخفف عبارت «point in percentage» به معنای «کوچک‌ترین واحد نرخ ارز» در بازار بزرگ فارکس است. مثلاً در واحد ارز دلار، پیپ به یک ده هزارم دلار گفته می‌شود. یکی از رایج‌ترین کاربردهای پیپ، محاسبه مقدار سود و زیان معاملات در این بازار است. به طوری که اگر یک تریدر به سوددهی از معامله خود برسد، نباید بگوید که مثلاً 20 دلار، 20 یورو یا 20 پوند سود کرده‌ام؛ بلکه باید مقدار سود خود را برحسب پیپ اعلام کند. اندیکاتور «Indicator» هم به یک سری شاخص آماری هستند که برای رصد کردن موقعیت بازار در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرند. اندیکاتورمحاسبه پیپ در فارکس به اندیکاتورهایی گفته می‌شود که به کمک آن‌ها می‌توان مقدار پیپ معاملات را مشخص کرد. از جمله مشهورترین اندیکاتورها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • اندیکاتور میانگین متحرک
  • اندیکاتور ایچیموکو
  • اندیکاتور RSI
  • و .........

بیشتر اندیکاتورها می‌توانند اندیکاتور محاسبه پیپ در فارکس باشند. شیوه استفاده از اندیکاتور محاسبه سود به سطح دانش تریدر بستگی دارد.

برای ورود به بازار فارکس باید از کجا شروع کنیم؟

اگر یک ماهی کوچک که تمام عمر در تنگ زندگی کرده است را یکدفعه به دریا بیندازد، امکان اینکه این ماهی به سرعت توسط ماهیان بزرگتر بلعیده شود، بسیار زیاد است. به همین خاطر بهتر است ماهی‌های تنگ را به ابتدا به داخل یک حوضیا برکه کوچک انداخت و سپس آن را به رود یا دریا منتقل کرد. در مورد تریدرها هم به همین صورت است. وقتی یک تریدر مبتدی بلافاصله وارد بازار فارکس شود، امکان از دست رفتن سرمایه وی حتمی است. چراکه فارکس در بین بازارهای مالی، یک اقیانوس به حساب می‌آید. بنابراین اگر به فعالیت در بازار فارکس علاقه دارید، می‌توانید از بازار بورس آغاز کنید. بورس یک بازار ملی و کوچک‌تر است که محدودیت سود و زیان روزانه دارد. پس می‌توانید با ورود به بورس، تحت آموزش تحلیل تکنیکال و دیگر آموزش‌ها قرار بگیرید. سپس یاد بگیرید از استراتژي‌های معاملاتی استفاده کنید، سپس با اقتدار وارد فارکس شوید!

آموزش بازارهای مالی در «دلفین وست»

گفتیم که خوشبختانه منابع آموزشی بسیاری در وب فارسی برای تریدر شدن وجود دارند. وبسایت «دلفین وست» یکی از بسترهای پیشتاز در این حوزه است. اگر قصد دارید طبق توصیه اساتید بزرگ، مسیر ترید خود را با بازار بورس آغاز کنید، دوره رایگان «آموزش بورس به زبان ساده» وبسایت دلفین وست در دسترس شما قرار دارد. همچنین این وبسایت آموزش‌‌های تکمیلی و اصولی برای ورود به بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی دارد. پس شما می‌توانید تریدر شدن را با ولفین وست آغاز نمایید و از دوره‌های باکیفیت با پشتیبانی قوی این وبسایت بهره بگیرید.

مسیر حرفه‌ای برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق

آموزش‌های پراکنده، مسیر تریدر شدن را برای افراد بسیار طولانی می‌کنند. اما آموزش‌های دوره‌ای و متمرکز می‌توانند مسیر را بسیار کوتاه کنند. اگر شما تحت آموزش‌های اصولی قرار بگیرید، طبیعتاً در کمتر از یک سال می‌توانید به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید. در این مطلب متوجه شدیم که ترید چیست و چطور می‌توانیم به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شویم. همچنین با مفاهیم آموزش تحلیل تکنیکال و اندیکاتور محاسبه پیپ در فارکس آشنا شدیم.