صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۶۵۸۰۱
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۱ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۰
در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی(WHO) چندین زیرسویه امیکرون از جمله BA.۱، BA.۱.۱، BA.۲ و BA.۳ را ردیابی می‌کند تا دریابد که این زیرسویه‌ها بر اساس داده‌های واقعی موجب بیماری شدیدتر کووید می‌شود یا خیر.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی(WHO) چندین زیرسویه امیکرون از جمله BA.۱، BA.۱.۱، BA.۲ و BA.۳ را ردیابی می‌کند تا دریابد که این زیرسویه‌ها بر اساس داده‌های واقعی موجب بیماری شدیدتر کووید می‌شود یا خیر.

به نقل از نیوز، همه ما در مورد ۲ زیرسویه شناخته‌ شده امیکرون یعنی BA.۱ و BA.۲ اطلاعاتی داریم اما اکنون سازمان بهداشت جهانی(WHO) گفته همراه با این ۲ زیرمجموعه کووید در حال ردیابی زیرسویه دیگری به نام BA.۳ است.

ماریا ون کرخوف، کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی سازمان بهداشت جهانی، اظهار کرد: به دلیل اینکه امیکرون یک سویه نگران‌کننده است زیرشاخه‌های آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

محققان برای درک بهتر در مورد زیرسویه سوم نتایج تحقیقات خود را در ماه ژانویه با عنوان «ظهور نسل سوم امیکرون BA.۳ و اهمیت آن» در نشریه ویروس‌شناسی پزشکی منتشر کردند تا نقشه راهی برای دیگر محققان باشد.

زیرسویه سوم امیکرون چیست؟

پس از ظهور امیکرون در نوامبر ۲۰۲۱ در بوتسوانا سازمان بهداشت جهانی آن را به‌ عنوان پنجمین سویه نگران‌کننده طبقه‌بندی کرد و مشخص شد امیکرون جهش‌یافته‌ترین سویه ویروس سارس کو ۲ است که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته و دارای سه زیرسویه BA.۱، BA.۲ و BA.۳ است.

نتایج این مطالعه نشان داد هر ۲ زیرسویه BA.۱ و BA.۲ در پروتئین سنبله خود متفاوت است اما هیچ جهش خاصی برای دودمان BA.۳ در پروتئین سنبله وجود ندارد و نسل سوم امیکرون ترکیبی از جهش در BA.۱ و BA.۲ است.

چه زمانی زیرسویه سوم شناسایی شد؟

زیرسویه BA.۱ در بوتسوانا، BA.۲ در آفریقای جنوبی و BA.۳ در شمال غربی آفریقای جنوبی برای اولین بار در یک زمان و یک مکان شناسایی شدند.

نتایج تحقیق کنونی نشان داد ویروس‌هایی که به طور همزمان و از یک مکان ایجاد می‌شود، فرصت یکسانی برای انتشار در سراسر جهان دارد.

اگرچه هر سه زیرسویه در سراسر جهان گسترش یافته‌ اما میزان انتشار این سه متفاوت و جای سوال است که چرا فقط BA.۱ بسیار بیشتر از بقیه بر جهانیان تسلط دارد که احتمالا به دلیل تفاوت در جهش پروتئین سنبله مورد نیاز برای انتقال ویروس و ورود به سلول میزبان است.

زیرسویه سوم چقدر مسری است؟

نتایج حاکی از این است که از ۳۳ جهش یافت شده در پروتئین سنبله زیرسویه BA.۳ شاهد ۳۱ جهش مشترک آن با BA.۱ هستیم.

وی ادامه داد: زیرسویه BA.۳ کمترین تعداد موارد ابتلا را در این سه زیرسویه ایجاد کرده است؛ بنابراین می‌توان حدس زد علت گسترش زیرسویه BA.۳ با سرعت بسیار پایین و ایجاد موارد کمتر ممکن است به دلیل از بین رفتن ۶ جهش مشاهده شده در BA.۱ یا به دست آوردن ۲ جهش از BA.۲ باشد.

در این مطالعه گفته شده امیکرون تاکنون باعث بیماری خفیف شده اما ممکن است برخی جهش‌ها ایجاد و منجر به بیماری جدی شود.

ایسنا