صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۴۴۰۴۴
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۰ - ۰۱ آبان ۱۴۰۰
ولیعهد عربستان سعودی در یک کنفرانس زیست محیطی متعهد شد که تولید گازهای گلخانه‌ای در کشورش را تا سال ۲۰۶۰ به صفر برساند. او گفت برای کاهش سالانه ۲۷۰میلیون تن دی اکسید کربن، بیش از ۱۸۶میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دویچه وله: ولیعهد عربستان سعودی در یک کنفرانس زیست محیطی متعهد شد که تولید گازهای گلخانه‌ای در کشورش را تا سال ۲۰۶۰ به صفر برساند. او گفت برای کاهش سالانه ۲۷۰میلیون تن دی اکسید کربن، بیش از ۱۸۶میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است.

بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان می‌خواهد تولید گازهای گلخانه‌ای را تا سال ۲۰۶۰ به صفر برساند. شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در اجلاس "ابتکار سبز" در ریاض از طرح‌های اقلیمی ریاض و قراردادهایی برای انرژی‌های تجدیدپذیر با کشورهای منطقه خبر داد.

بن سلمان گفت این طرح‌ها در چارچوب برنامه توسعه عربستان هستند و هدف آن است که ضمن تحقق برنامه توسعه، نقش عربستان در تقویت امنیت و ثبات بازار جهانی نفت نیز حفظ شود.

کنفرانس"ابتکار سبز" نخستین مجمع اقلیمی در عربستان سعودی بود و بن سلمان، این خبر را حدود یک هفته قبل از شروع کنفرانس جهانی آب و هوا در گلاسکو اسکاتلند اعلام کرد. اجلاسی که محور آن بررسی ساز و کار دستیابی به هدف تعیین شده در توافق پاریس است؛ توافقی در سال ۲۰۱۵ که دولت‌های امضاکننده را به محدود کردن گرمایش زمین به ۱/۵درجه در قیاس با دوران پیشاصنعتی و کاهش سطح استفاده از انرژی‌های فسیلی ملزم می‌کند.

وزیر انرژی عربستان نیز در پیامی ضبط‌ شده ابراز امیدواری کرد که اجلاس یاد شده به اهداف خود برای مقابله با گرمایش زمین دست یابد. وزیر انرژی عربستان افزود که ریاض تعهد خود برای کاهش سالانه ۱۳ میلیون تن دی اکسید کربن را به ۲۷۸ میلیون تن افزایش داده است.

۲۶مین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو از ۳۱ اکتبر تا ۱۲ نوامبر برگزار خواهد شد.

آمریکا و اتحادیه اروپا پیشتر از عربستان سعودی خواسته بودند که به کارزار جهانی تعهد برای کاهش ۲۰درصدی انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ بپیوندد.

ریاض طرحی برای کاشتن ده میلیارد اصله درخت تا سال ۲۰۳۰ نیز دارد و می‌خواهد تا همین سال، نیمی از انرژی مورد نیاز خود را از منابع و ترویج انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کند. تا کنون اقتصاد عربستان به صادرات نفت و گاز متکی بوده اما نخستین سیستم‌های انرژی پاک (سیستم‌‌های خورشیدی و بادی) در چند ماه گذشته شروع به تولید برق کرده‌اند.

پیش از این و اوایل ماه اکتبر، امارات متحده عربی اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۵۰ تولید گازهای گلخانه‌ای را به صفر می‌رساند.

اجلاس گلاسکو در حالی برگزار می‌شود که نهادهای اطلاعاتی آمریکا در گزارشی تفصیلی هشدار داده‌اند پیامدهای تحولات اقلیمی و گرمایش زمین، می‌تواند امنیت ایالات متحده را به خطر بیندازد و به یک تنش جهانی منجر شود. مهاجرت، جابجایی جمعیت کشورها، بی‌ثباتی و بالاگرفتن رقابت و کشمکش بر سر منابع آب و خوراک، از جمله عوارض این تحولات بر شمرده شده‌اند.