پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس: دستیار و مشاورعالی فرمانده معظم کل قوا با تاکید بر این که برای قدرتمند شدن باید نیروی هوایی قوی داشته باشیم، گفت: تحرکات دشمن باید در فاصله سه هزار کیلومتری از مرزهای ایران رصد شود و حداقل عمق دفاعی کشور باید به همین مقدار برسد.
نشست واکاوی عملیات کمان ٩٩ با حضور سرلشکر پاسدار سید یحیی رحیم صفوی، سرتیپ حبیب بقایی، سرتیپ عبدالعلی پورشاسب، سرتیپ فرج الله برات پور، سردار عراقی و خانوادههای معظم شهدای نهاجا برگزار شد.
سرلشکر پاسدار سید یحیی رحیم صفوی در نشست تخصصی واکاوی عملیات کمان ۹۹، گفت: این جلسه یک بعد نورانیت دارد و به خاطر شهیدان عالیقدر خلبان نیروی هوایی ارتش است و پیکر شهید محمدی بعد از ۳۴ سال به وطن بازگشت.
رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی، اظهار کرد: نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران یک نیروی الهی است و این جمله حضرت امام خمینی(ره) است. من در طول دفاع مقدس با شهیدان بابایی، اردستانی و دیگر شهرها در ارتباط بودم.
سرلشکر رحیم صفوی اضافه کرد: جنگهای آینده علیه ایران از نظر ماهیت و شدت و طول مدت و فناوری پیشرفته جدید متفاوت خواهد بود.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تأکید کرد: ایران یک کشور خدایی است، انقلاب ایران به نام خدا شروع شد و ملت ایران یک ملت تاریخساز با تمدن چندین هزار سال است.
سرلشکر صفوی تأکید کرد: رهبران ایران هم امام راحل و مقام معظم رهبری مورد تأیید امام زمان(عج) هستند.
رییس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی در توضیح جایگاه نیروی هوایی در استمرار امنیت پایدار حاکم بر کشور، گفت: برای قدرتمند شدن باید نیروی هوایی قوی داشته باشیم.
وی اظهار گرد: تحرکات دشمن باید در فاصله سه هزار کیلومتری از مرزهای ایران رصد شود، حداقل عمق دفاعی کشور باید به سه هزار کیلومتر برسد.
خلبانان نیروی هوایی درس بزرگی به صدام دادند
سرتیپ عبدالعلی پورشاسب در ادامه این نشست، گفت: شگفتی در دوران دفاع مقدس بعد از حمله هواپیماهای دشمن شکل گرفت.
وی افزود: عملیات انتقام سخت در پاسخ به حملات دشمن داده شد و تعداد جنگندههای ما از پایگاه بوشهر پاسخ محکمی به حملات دشمن داشتند.
سرتیپ پورشاسب تأکید کرد: مجموعه خلبانان هواپیماهای ما درس بزرگی به صدام صدامیان دادند و هیچگاه فراموش نخواهند شد.
وی اظهار کرد: عملیات کمان ۹۹ یکی از عملیاتهای شگفتیساز دوران دفاع مقدس است.
سردار عراقی رییس پژوهشکده دفاع مقدس، گفت: در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس هر ماه یک نشست علمی برگزار می کنیم که اولین آن با موضوع واکاوی عملیات بیت المقدس با حضور استادان محترم آن بزرگوار برگزار و به یک نمایه تخصصی تبدیل شد و در اختیار پژوهشگران قرار گرفت.
عملیات کمان ۹۹ در تاریخ ثبت شد
سرتیپ خلبان فرج الله برات پور از فرماندهان وقت نیروی هوایی ارتش در این نشست، گفت: نیروی هوایی در آغاز دفاع مقدس در آمادگی خوبی قرار داشت و نیروهای زمینی و هوایی آماده دفاع بودند.
وی افزود: صدام خیال میکرد، جمهوری اسلامی ایران نیروی هوایی ندارد، با ۱۴٠فروند هواپیما از پایگاههای تبریز، دزفول و بوشهر به پایگاه ما حمله کردند، پاسخ محکمی با پرواز انتقام به دشمن بعثی داده شد.
از فرماندهان وقت نیروی هوایی ارتش تصریح کرد: عملیات کمان ۹۹ در تاریخ ثبت شد، صدام دنبال اعمال سیاست رژیم صهیونیستی ۲۲۳سورتی پرواز داخل عراق در جریان طرح البرز انجام دادیم.
وی اضافه کرد: شهید فکوری با پرواز فرماندهان پایگاه مخالف بودند، ولی روز اول دوشادوش همرزمان خود برای دفاع از این سرزمین پرواز کردم.
برات پور اظهار کرد: روزگار سختی بود، درگیری خیلی سخت بود، خلبانان ما در دوران دفاع مقدس هم پوشانی ماندگاری داشتند و از میهن اسلامی دفاع کردند که روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
پایگاه هوایی تبریز، دام جنگندههای بعثی بود
سرتیپ دوم جواد محمدیان نیز در این نشست، گفت: ۵ ماموریت مختلف برای نیروی هوایی در دفاع مقدس برنامهریزی شده بود و یکی از آنها حمله به نقاط استراتژیک دشمن بود.
وی افزود: باید همیشه از تجربیات دفاع مقدس استفاده کنیم، زیرا نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی استکبارستیز است.
محمدیان تصریح کرد: ۳۰ نفر از بهترین خلبانان پایگاه تبریز که با تجربه بودند متاسفانه پاکسازی شدند، شرایط بسیار سخت بود، ولی میهن پرستی و تعصب به نظام پوشانده این ضعفها بود.
وی تاکید کرد: نیروی هوایی در هر پایگاه طرحهای عملیاتی مختلف دارد و در ستاد فرماندهی مشخص است، اهداف پایگاه هوایی تبریز، پایگاه هوایی رژیم بعث در موصل و کرکوک بود.
محمدیان افزود: غرش جنگندههای ایران، خیلی صدای خاصی داشت، کل مأموریت پایگاه تبریز در جریان این عملیات کمتر از دو ساعت و نیم طول کشید، ۳٠فروند پوشش هوایی منطقه را انجام دادند.
وی تأکید کرد: ۷۵سورتی پرواز توسط پایگاه تبریز در آن روز انجام شد، دامی برای جنگندههای بعثی بود.
عملیات کمان۹۹ خط بطلان را بر پیشانی صدام نوشت
سرهنگ محمد اسماعیل شریفان استاد خلبان، گفت: مستند خلبانان ارتش جمهوری اسلامی ایران با عراق باشد اصول زانو بزند، عملیات کمان۹۹ خط بطلان را بر پیشانی صدام نوشت.
وی افزود: حذف پدافند هوایی دشمن بقیه عملیاتها به راحتی انجام شود در مهمترین مأموریت است و کمان ۹۹ در این جریان انجام شد، عملیات شمشیر سوزان، نبرد ماندگار مروارید که دست رژیم بعث را برای همیشه از خلیج همیشه فارس قطع کرد.
استاد خلبان تصریح کرد: عطر شهدا در تمام پایگاههای هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر مشام میرسد.
نام شهدایی مانند شهید بیکمحمدی در تاریخ ماندگار است
امیر بقایی نیز در این نشست، گفت: نام شهدای دفاع مقدس به ویژه شهدایی مانند بیک محمدی در تاریخ ماندگار است و باید خانواده شهدا در مورد عزت و احترام قرار بگیرند، زیرا بر گردن ما دارند.
همسر شهید بیکمحمدی نیز در این نشست، گفت: بعد از ۳۴ سال پیکر شهید بیک محمدی پیدا شد و هنوز بخاطر کرونا با پیکر همسرم درد و دل نکردم.