صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۳۶۳۶۱
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۲۰ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
گمرک جمهوری اسلامی ایران در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده که در مردادماه سال جاری چین اولین مقصد کالاهای ایرانی را به خود اختصاص داده است و پس از آن عراق در رتبه بعدی قرار دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه اینترنتی فراز نوشت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده که در مردادماه سال جاری چین اولین مقصد کالاهای ایرانی را به خود اختصاص داده است و پس از آن عراق در رتبه بعدی قرار دارد.

طبق گزارشی که روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران از جزئیات تجارت خارجی اعلام کرده است نشان می‌دهد در مرداد ماه سال جاری ۸ میلیون و ۴۵۲هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار بین ایران و سایر کشورهای جهان با توجه به پضعیت تحریم‌ها رد و بدل شده است که سهم صادرات ۳ میلیارد و ۳۲۳میلیون دلار و سهم واردات در این ماه به ۲ میلیارد و ۵۵ میلیون دلار رسیده بود.

باتوجه به این گزارش تراز تجارت غیر نفتی کشور رقم یک میلیارد و ۲۶۳ میلیون دلار را نشان می‌دهد.


در مجموع «تجارت غیر نفتی کشور» در رویه های صادرات و واردات در پنجمین ماه سال ۱۴۰۰ از لحاظ وزنی هشت میلیون و ۴۵۲ هزار تن به ارزش پنج و ۳۷۸میلیون دلار بوده است که سهم صادرات در این ماه (۳۱روز)، هفت میلیون و ۱۴۲هزار تن به ارزش سه میلیارد و ۳۲۳ میلیون دلار بوده است که نسبت به صادرات کشور در مرداد ماه سال ۹۹ از لحاظ وزنی بدون کاهش ۹.۵درصدی و از لحاظ ارزش رشد ۵۴ درصدی داشته است.

حالا باید به این موضوع اشاره کرد که صادرات کشور در مرداد ماه نسبت به تیرماه با کاهش چشمگیر ۱۴ درصدی در وزن و ۹ درصدی در ارزش همراه بوده است.

 

کالاهای ایرانی به کجا می روند؟


بنابر اعلام گمرک ایران مقاصد کالاهای ایرانی در ماه گذشته، چین با ۲ میلیون و ۴۳۶ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۰۵میلیون دلار ۳۴درصد وزن و ۴۵ درصد ارزش کل صادرات در مرداد ماه را به خود اختصاص داده است این در حالی است که این مقدار نسبت به تیرماه سال جاری کاهش ۱۲ درصدی در وزن و افزایش ۲۰ درصدی در ارزش را تجربه کرده است.

همچین در این گزارش آمده است که همسایه غربی ایران یعنی عراق در این ماه نسبت به تیرماه ۱۸درصد در وزن و ۲۷ درصد در ارزش خرید کالا از ایران کاهش داشته است و یک میلیون و ۸۳ هزار تن کالا به ارزش ۳۴۶ میلیون دلار کالا از ایران خریداری کرده است.

اما اطلاعاتی که این گزارش در اختیار ما قرار گذاشته نشان می‌دهد که:

- امارات متحده عربی با ۷۳۴هزار تن به ارزش ۲۸۵ میلیون دلار(کاهش ۱۳ درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش)

- ترکیه با ۳۶۲ هزار تن به ارزش ۱۸۴ میلیون دلار (رشد چهار درصدی در وزن و کاهش ۴۴ درصدی ارزش)

افغانستان با ۳۶۴ هزار تن به ارزش ۱۲۷ میلیون دلار (کاهش ۱۲ درصدی در وزن و ۵۰ درصدی در ارزش)

پنج کشور دیگری هستند که در ماه گذشته مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بودند.

 

واردات به ۱.۴ میلیون رسید

در خصوص میزان واردات در پنجمین ماه سال نیز در ۳۱ روز مرداد ماه امسال یک میلیون و ۳۱۰ هزارتن کالا به ارزش ۲ میلیارد و۵۵ میلیون دلار به صورت ترخیص قطعی وارد کشور شد که نسبت به واردات در مرداد ماه سال ۹۹ از لحاظ وزن ۳۶ درصد کاهش و از لحاظ ارزش ۲۶ درصد کاهش داشته است.

نکته دیگر اینکه در مقایسه با تیر ماه ۱۴۰۰ کاهش ۶۸ درصدی در وزن و ۵۳ درصدی در ارزش را نشان می‌دهد. البته میزان ترخیص درصدی کالا با دستورات معاون اول رییس جمهور و دولت سیزدهم ۷۹۸ هزار تن بوده که به دلیل درصدی بودن و تکمیل نشدن اسناد قطعی ترخیص در آمار واردات قطعی اعلام نمی شود.


در مورد کشورهای مبدا خرید کالاهای وارداتی نیز امارات با ۳۶۸هزار تن به ارزش ۷۱۱ میلیون دلار نسبت به تیرماه کاهش ۷۶درصدی در وزن و ۵۳ درصدی در ارزش واردات قطعی داشته است.

- چین با ۱۲۷هزارتن کالا به ارزش ۴۷۶میلیون دلار نسبت به ماه قبل کاهش ۶۲درصدی در وزن و ۵۶درصدی در ارزش را تجربه کرده است.

- ترکیه با ۲۶۲هزار تن کالا به ارزش ۲۸۱میلیون دلار کاهش ۳۸درصدی در وزن و ۴۲درصدی در ارزش صادرات به ایران را نسبت به تیرماه را داشته است.

- آلمان با ۸۰هزار تن کالا به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار کاهش ۲۸درصدی در وزن و ۲۹درصدی در ارزش کالاهای معامله شده برای بازار ایران را داشته و نهایتاسوئیس با ۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۳ میلیون دلار کاهش ۹۰ درصدی در وزن و ۷۸درصدی در ارزش را برای فروش کالا به ایران در مرداد ماه نسبت به تیر ماه داشته است.

- در این ماه تلفن همراه با ۲۳۹ میلیون دلار با فاصله زیاد با سایر کالاها در صدر واردات کشور قرار گرفته و پس از آن دانه سویا با ۱۴۷میلیون دلار ، ذرت دامی با ۱۱۲ میلیون دلار، گندم با ۷۲میلیون دلار و جو با ۴۰ میلیون دلار قرار دارند.

در پایان هم باید به این موضوع اشاره کنیم که در مرداد ماه امسال ۹۷۴هزارتن کالا ی خارجی از مسیر ایران عبورکرده است که نسبت به کالای عبوری از کشورمان در مرداد ماه ۹۹ که ۵۰۱ هزار تن بوده است رشد ۹۴ درصدی داشته است.