صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۶۰۹۳۸۸
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۵ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
در ابتدا بسیاری از کشورها تزریق واکسن کرونا آسترازنکا را متوقف کردند، اما پس از مدتی تزریق آن در برخی کشورهای اروپایی از سر گرفته شد. این واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه پیدا کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دیجیاتو: چند روز پیش شرکت آسترازنکا نتایج مقدماتی آخرین دور آزمایش‌های انسانی واکسن کرونا خود در آمریکا را منتشر کرد که از اثربخشی ۷۹ درصدی آن خبر می‌داد. پس از انتقادها، این کمپانی گزارش جدیدی منتشر کرده که از کاهش اثربخشی واکسن کرونا آسترازنکا حکایت دارد.

این کمپانی اثربخشی واکسن کرونا خود را در مقابله با گونه دارای علائم کرونا برابر ۷۶ درصد اعلام کرده است. اگرچه در گزارش جدید شاهد کاهش ۳ درصدی کارایی این واکسن هستیم، اما همچنان آسترازنکا ادعا می‌کند که واکسن آن ۱۰۰ درصد در برابر موارد شدید ابتلا به کووید-۱۹ و همچنین بستری شدن در بیمارستان از افراد محافظت می‌کند.

در روزهای اخیر مقامات بهداشتی ایالات متحده آمریکا از آسترازنکا برای ارائه داده‌های گزینشی انتقاد کرده بودند. در حقیقت به اعتقاد آن‌ها، این کمپانی نتایج را به گونه‌ای منتشر کرده بود که کارایی آن بالاتر نشان داده شود.

دو روز پیش موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی ایالات متحده آمریکا (NIAID) اعلام کرد که داده‌های منتشر شده، دیدگاه کاملی از اثربخشی واکسن کرونا آسترازنکا ارائه نمی‌کند. این کمپانی در آن زمان اعلام کرد که نتایج را بروزرسانی می‌کند و حالا گزارش بروز شده‌اش را منتشر کرده است.

نتایج اخیر از ۱۹۰ نمونه علائم‌دار کرونا در میان بیش از ۳۲ هزار داوطلب جمع‌آوری شده که افزایش ۵۰ موردی را نسبت به نتایج قبلی نشان می‌دهد.

یافته‌های جدید حاکی از آن هستند که واکسن کرونا آسترازنکا در بیماران ۶۵ سال و مسن‌تر، کارایی بیشتری نسبت به تصور قبلی دارد. در گذشته اثربخشی این واکسن در این رده سنی برابر ۸۰ درصد اعلام شده بود اما در گزارش جدید، این رقم به ۸۵ درصد افزایش داشته است.

آسترازنکا در گزارش جدیدش عنوان کرده که داوطلبان به خوبی در برابر واکسن واکنش نشان داده‌اند و عوارض جانبی شدیدی میان آن‌ها وجود نداشته. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که در هفته‌های اخیر این کمپانی بخاطر احتمال ایجاد لخته خون در افراد دریافت‌کننده واکسن مورد انتقاد شدیدی قرار گرفته است.

در ابتدا بسیاری از کشورها تزریق واکسن کرونا آسترازنکا را متوقف کردند، اما پس از مدتی تزریق آن در برخی کشورهای اروپایی از سر گرفته شد. این واکسن با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه پیدا کرده است.