پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فوق تخصص گوارش گفت: شاهدیم که ویروس کرونا همه ارگانها را گرفتار میکند و میتواند منجر به اثرگذاری در سیستم مغزی و دستگاه گوارش شود و علاوه بر ایجاد دردهای مبهم شکمی باعث بروز سکسکه شود.
سید محمود اسحاق حسینی، فوق تخصص گوارش درخصوص بیماریهای گوارشی شایع تابستان اظهار داشت: بیماریهای گوارشی متاسفانه در سالهای اخیر رو به افزایش بوده و در حال حاضر از هر ایرانی یک نفر به کبد چرب مبتلا است و از هر چهار نفر یک نفر مبتلا به رفلاکس معده است. همچنین بیماریهای التهابی روده رو به افزایش است، در فصل گرما نیز شاهد افزایش مسمومیتها و بیماریهای منتقله از طریق آب هستیم.
وی خاطرنشان نشان کرد: در حال حاضر با شیوع بیماری کرونا مواجه هستیم و این ویروس روزبهروز چهره خود را تغییر میدهد. اسفندماه شاهد علائم تنفسی این بیماری بودیم ولی حالا میبینیم که بیماران کرونا با دردهای شکمی و اسهال به ما مراجعه میکنند. در فصل تابستان باید بیشتر به بیماری کرونا توجه داشته باشیم و در صورت مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنیم.
اسحاق حسینی با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم که هر علائم و نشانه بیماری گوارشی به معنای کرونا نیست اظهار داشت: بیماریهای گوارشی خود را با علائمی مانند اسهال آبکی و تب نشان می دهد این علائم میتواند نشانه سایر بیماریهای ویروسی نیز باشد.
متخصص گوارش با بیان اینکه اسهال نقش بسزایی در کاهش آب بدن دارد گفت: این بیماری میتواند منجر به تغییرات پتاسیمی و دفع مواد معدنی و املاح بدن شود. رعایت بهداشت فردی و اجتماعی شستوشوی دست می تواند از بروز بیماریهای گوارشی پیشگیری کند.
اسحاق حسینی تصریح کرد: بیماریهای باکتریایی معده نیز میتواند منجر به ورم معده و زخم شود که مهمترین نکته در پیشگیری ازاین نوع بیماریها نیز رعایت بهداشت عمومی و فردی است.
وی تاکید کرد: خانواده هایی که سابقه بیماریهای باکتریایی معده را دارند باید بیشتر مراقبت کنند زیرا این بیماری میتواند زود گسترش پیدا کند و متاسفانه شاهدیم که ویروس کرونا همه ارگانها را گرفتار میکند و میتواند منجر به اثرگذاری در سیستم مغزی و دستگاه گوارش شود و علاوه بر ایجاد دردهای مبهم شکمی باعث بروز سکسکه شود.
فارس