صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۷۰۰۲۹
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۰ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
وزیر خارجه آمریکا روز جمعه از محدودیت صدور روادید برای ۱۴ مقام ایرانی به دلیل ادعایی نقض حقوق بشر خبر داد. در بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا آمده است که محدودیت صدور ویزا شامل ۱۳ مقام ایرانی می‌شود که به ادعای آمریکا در ترور برنامه ریزی شده در سوئیس در سال ۱۹۹۰ دست داشته‌اند. آمریکا همچنین «حجت‌الله خدایی سوری» رئیس سابق زندان اوین را به لیست کسانی که با محدودیت صدور روادید آمریکا مواجه خواهند شد، اضافه کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آمریکا از محدودیت صدور روادید برای 14 مقام ایران خبر داد

به گزارش فارس، وزیر خارجه آمریکا روز جمعه از محدودیت صدور روادید برای 14 مقام ایرانی به دلیل ادعایی نقض حقوق بشر خبر داد.

در بیانیه مطبوعاتی وزارت خارجه آمریکا آمده است که محدودیت صدور ویزا شامل 13 مقام ایرانی می‌شود که به ادعای آمریکا در ترور برنامه ریزی شده در سوئیس در سال 1990 دست داشته‌اند.

آمریکا همچنین «حجت‌الله خدایی سوری» رئیس سابق زندان اوین را به لیست کسانی که با محدودیت صدور روادید آمریکا مواجه خواهند شد، اضافه کرده است.

آمریکا که حدود دو سال و نیم پیش از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد به زعم خود گمان می‌کرد که با پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری، ایران را مجبور خواهد کرد تا به پای میز مذاکره آمده و با شرایط دلخواه آمریکا، توافق جدیدی را بپذیرد.

پس از گذشت حدود دو سال و نیم آمریکا به هیچ یک از اهداف خود علیه ایران دست نیافته و با نزدیک شدن به 27 مهرماه که زمان پایان تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران است به تکاپو افتاده است تا این تحریم‌ها را تمدید کند.

آمریکا هفته پیش قطعنامه‌ای را در شورای امنیت سازمان ملل مطرح کرد که طی آن خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شده بود اما این قطعنامه به یکی از رسوایی‌های آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل تبدیل شد و به جز جمهوری دومینیکن، هیچ کشور دیگری با آمریکا در این قطعنامه همراه نشد.

واشنگتن پس از انزوا در شورای امنیت، روز گذشته (پنجشنبه ۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریم‌ها که با نام‌های دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپ‌بک» نیز شناخته می‌شود به دنبال احیای تمامی قطعنامه‌های تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.