صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۶۰۲۴
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۰۹ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد: تلاش‌های آمریکا برای نشان دادن خود به عنوان عضو برجام هیچ عاقبتی ندارد. او نوشت: این اقدام شبیه استهزا عقل سلیم است و افرادی که به این ایده فکر می کنند مشاوره درستی به مقامات کاخ سفید نمی‌دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد: تلاش‌های آمریکا برای نشان دادن خود به عنوان عضو برجام هیچ عاقبتی ندارد.

میخاییل اولیانوف که نماینده دائم روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز است روز پنجشنبه در توییتی با انتقاد از تلاش آمریکا برای قلمداد کردن خود به عنوان عضو برجام نوشت: این اقدام شبیه استهزا عقل سلیم است و افرادی که به این ایده فکر می کنند مشاوره درستی به مقامات کاخ سفید نمی‌دهند.

روزنامه نیویورک تایمز یکشنبه شب (۷ اردیبهشت) حیله آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران را که بر اساس توافقنامه برجام از ۲۷ مهر ماه سالجاری لغو می‌شود، فاش کرد.

به گزارش این روزنامه، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا طرحی را تهیه کرده است که طبق آن ایالات متحده ادعا می‌کند که هنوز از نظر حقوقی به عنوان یک دولت شرکت کننده در توافق هسته‌ای حضور دارد. اما در اصل این طرح برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران است که پس از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ لغو شد.

اولیانوف تصریح کرد: رویکردهای بیشرمامه باید حد و مرزی داشته باشد تا سیاست ملی کشور خود را به بدترین صورت بدنام نکند.

این مقام روس پیشتر نیز خاطرنشان کرده بود: آمریکا می‌خواهد با این ادعا که هنوز از نظر قانونی عضوی از برجام به حساب می آید، بر این خواسته تاکید کند که حق دارد براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مکانیسم ماشه (مکانیسم اعمال تحریم‌ها) علیه ایران را بکار اندازد.

نماینده دائمی روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این رفتار آمریکا را بیشرمانه و به شدت سودجویانه خواند.

آمریکا دو سال پیش به دلایل واهی از برجام خارج شد و کشورهای اروپایی را نیز ترغیب به عدم اجرای برجام و فشار بر ایران با اعمال تحریم‌های جدید کرد.

تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) حدود چهار ماه پیش با نادیده گرفتن تعلل خود در اجرای کامل تعهداتشان در برجام، تلاش کردند تا با سوء استفاده از کارت سوخته ساز وکار حل اختلاف، ایران را به اجرای کامل تعهداتش وادار کنند.

آنها با صدور بیانیه‌ای تمایل خود را برای فعال کردن این ساز وکار که برخی کارشناسان از آن به عنوان «مکانیسم ماشه» یاد می‌کنند، اعلام کردند.

مکانیسم ماشه، بخش نهایی از ساز وکار حل اختلاف ذیل برجام است که می‌تواند قطعنامه‌های پیشین سازمان ملل متحد را که بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ تعلیق شده بودند، باز گرداند.

منبع: ایرنا