صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۳۷۳۳۹
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۲۰ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
آمار مبتلایان به کرونا در ترکیه بر اساس اعلام منابع رسمی این کشور تا روز گذشته (چهارشنبه)، به ۱۹۱ نفر و تعداد فوتی‌ها به ۲ نفر افزایش یافت و «اردوغان» پس از جلسه چند ساعته هیات دولت، به صورت جدی از مردم خواست حداقل برای سه هفته در خانه‌هایشان بمانند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس‌جمهوری این کشور همچنین در ازای عقب‌ماندگی کسب‌ و کار، اعطای تسهیلات ویژه دولتی را وعده داد و به اختصاص ۱۰۰ میلیارد لیر اعتبار برای مقابله با کرونا و به تعویق انداختن ۶ ماهه بدهی‌های مالیاتی اشاره کرد.

با جدی‌تر شدن شیوع ویروس کرونا در ترکیه از روز گذشته، حتی خیابان‌های شلوغ آنکارا و استانبول هم خلوت شده‌ و افزایش تصاعدی تعداد مبتلایان در این کشور مورد توجه رسانه‌های مختلف دنیا قرار گرفته است.

خبرگزاری آناتولی به نقل از وزیر بهداشت ترکیه نیز امروز (پنجشنبه) در قالب یک خبر فوری اعلام کرد «با فوت ژنرال بازنشسته آیتاچ یالمان بر اثر کرونا، شمار قربانیان کرونا در کشورمان به سه نفر رسید».

علاوه بر مدارس و دانشگاه‌های ترکیه، بسیاری از مراکز تجمع همچون سینما و تئاتر، تالارهای عروسی، رستوران‌ها و سالن‌های ورزشی در این کشور به طور موقت بسته می‌شود و آموزش از راه‌دور کلید می‌خورد.

محدودیت ملاقات بیمارستان‌ها، اعطای مرخصی ۱۲ روزه به زنان باردار و معلولان، تعطیلی کلاس‌های قرآنی و نمازهای جماعت و جمعه، افزایش تعداد ممنوعیت‌های پروازی از جمله اقدامات دولت ترکیه برای مهار کروناست.

سالمندان و گروه‌های حساس هم می‌توانند داروهای خود را از طریق سفارش از راه دور و بدون مراجعه به بیمارستان دریافت کرده و کمتر در معابر عمومی تردد کنند.

برخی‌ها می‌گویند مناسب‌ترین فضا برای شیوع ویروس کرونا فضای سیاسی این کشور است زیرا در عرصه سیاسی اگر افراد دست ندهند به معنای غرور آنان تلقی می‌شود و اگر هم دست دهند، ممکن است انتقال‌دهنده ویروس باشند.

نمایندگان مجلس ترکیه به همین دلیل در جلسه اخیر دچار دودلی شدند و به گفته رییس‌ مجلس، ۳۱ نفر از آنان مشکوک به کرونا و در خانه‌هایشان قرنطینه هستند.

دولت ترکیه در تاریخ ۲۱ اسفندماه وجود یک فرد مبتلا به ویروس کویید - ۱۹ در این کشور را اعلام و پیش از آن پلیس این کشور اعلام کرده بود که اگر کسی در مورد وجود این ویروس شایعه‌پراکنی کند، با برخورد قضایی روبرو خواهد شد.

ترکیه تاکنون از اعلام شهر و محل بستری شدن مبتلایان به ویروس کویید - ۱۹ خودداری کرده است و با وجود تمهیدات دولت، نگرانی مردم و رسانه‌های ترکیه احساس می‌شود.

«فخرالدین کوجا»، وزیر بهداشت ترکیه در خصوص دلیل افشا نکردن نام شهری که اولین مورد مبتلا به ویروس کرونا در آنجا شناسایی شده، گفته است که «فرد مبتلا و اعضای خانواده‌اش در قرنطینه قرار دارند و اعلام نام این شهر می‌تواند حساسیت‌ها در مقابل کرونا را تنها به این شهر متمرکز کرده و منجر به کاهش رعایت تدابیر در شهرهای دیگر شود».