پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش رسانه های ترکیه، رییس جمهوری این کشور شامگاه گذشته (جمعه) در فرمانی به خاطر آنچه خطرهای احتمالی خوانده شد، دستور منع عبور مهاجران از دریای اژه برای ورود به اروپا و یونان را صادر کرد.
مقامات ترکیه البته خاطرنشان کردند که به جز مسیرهای دریایی، مهاجران همچنان می توانند ترکیه را به مقصد دیگر کشورها ترک کنند.
رییس جمهوری ترکیه پس از افزایش تنش های نظامی و سیاسی میان آنکارا و دمشق در منطقه ادلب سوریه در تاریخ ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند) به منظور فشار به اتحادیه اروپا اعلام کرد که این کشور از این پس نمی تواند مانع ورود پناهجویان به اروپا شود و مرزهای خود را باز می کند.
پس از اعلام تصمیم دولت ترکیه موج گسترده ای از مهاجران این کشور را به مقصد کشورهای اروپایی و به ویژه یونان ترک کردند.
اتحادیه اروپا در مقابل از ترکیه خواست که به توافق سال ۲۰۱۶ میلادی بین بروکسل و آنکارا درباره مهاجران پایبند باشد. در این توافق از ترکیه خواسته شده است که مهاجران را به ازای کمک اتحادیه اروپا در خاک خود نگه دارد.
اتحادیه اروپا تلاش می کند از تکرار بحران مهاجرت در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی جلوگیری کند. در آن زمان بیش از یک میلیون نفر مهاجر و پناهجو از خاک ترکیه و از طریق کشورهای حوزه بالکان خود را به اتحادیه اروپا رساندند و هزینه های نظام رفاهی و امنیتی این اتحادیه را افزایش دادند. این امر به افزایش حمایت ها از احزاب راست افراطی مهاجرستیز در اروپا منجر شد.
بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقدند که اردوغان از موضوع آوارگان به عنوان اهرمی فشار برای جلب حمایت کشورهای غربی از سیاست های خود در سوریه بهره می برد.