صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۷۳۴۶
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۳ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۸
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که قرار است روزهای ۱۴ و ۱۵ بهمن به تهران سفر کند، با حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر مقامات عالی کشور دیدار خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بخش امور خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در صفحه توئیتر رسمی این نهاد نوشت: جوسپ بورل در سفرش به تهران، با حسن روحانی رئیس جمهوری، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص تحولات اخیر منطقه گفت و گو خواهد کرد.

سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز صبح امروز در بیانیه ای اعلام کرد: هماهنگ کننده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا -  که جانشین فدریکا موگرینی شده است - برای نخستین بار پس از تصدی این سمت  فردا (14 بهمن) به ایران سفر می کند و با وزیر امور خارجه و سایر  مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی خواهد کرد.

جوسپ بورل حدود دو هفته پیش (30 دی) در نشست خبری که پس از پایان جلسه وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا برگزار شد، برجام را عنصر مهمی برای ثبات خاورمیانه خواند و گفت: ما با اعضای این توافق برای رایزنی پیرامون حرکت به جلو در تماس هستیم.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با یادآوری این مطلب که سه کشور اروپایی عضو برجام (انگلیس، فرانسه و آلمان) از او خواسته‌اند تا مکانیسم حل اختلاف در برجام را فعال کند تصریح کرد که این سه کشور همچنین تاکید دارند هدف از این اقدام برای حفاظت از توافق و نه جایگزین کردن آن با توافقی دیگر است.

سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه  چندی پیش با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که مکانیسم حل اختلاف در این توافق بین‌المللی را فعال کردند.

جمهوری اسلامی ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند، اما با گذشت نزدیک به دو سال و ناتوانی طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهره‌مندی اقتصادی ایران، گام‌های کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی ۶۰ روزه آغاز کرد. براین اساس با صدور بیانیه‌ای، شروع گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی را اعلام کرد؛ براساس آن تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده، و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط براساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

منبع: ایرنا