پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دکتر سیدرضا معتمدی – معاون فنی و عملیاتی اورژانس تهران در این باره گفت: ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ مقارن با ۱۱ دی ۱۳۹۸ یک سری بیماران تنفسی و عفونتهای تنفسی در شهر ووهان چین به عنوان ویروس کرونا ۲۰۱۹ شناسایی شدند.
سعید مهرسروش – رییس اداره آموزش اورژانس تهران نیز در همین زمینه گفت: شش گونه از این بیماری تا کنون کشف شده که مورد هفتم مورد جهش یافتهای است که هنوز دارو و واکسن خاصی برای این بیماری ساخته و شناخته نشده است. این بیماری از دوره کمون ونهفتگی برخوردار است و در نتیجه بهترین اقدام مقابل آن این است که پییشگیری کنیم.
معتمدی نیز گفت: در ۲۱ دی ماه متاسفانه اولین فرد مبتلا به این بیماری در چین فوت کرد و متعاقب آن موارد مثبت دیگری در آمریکا، کره جنوبی، ژاپن و تایلند اتفاق افتاد. در مجموع این ویروس، ویروس جدید کرونا نامگذاری شده و از طریق حیوان به انسان منتقل میشود. البته روشهای پیشگیری و درمان این بیماری هنوز کاملا مشخص نشده است.
مهرسروش ادامه داد: مبادی ورودی کشورمان از طریق ماموران بهداشت مرزی که از سوی وزارت بهداشت مستقر شدهاند، مسافران را کنترل میکنند. حال ممکن است مسافری که وارد ایران میشود در دوره نهفتگی بیماری قرار داشته باشد و در نتیجه علایمی را نشان ندهد و وارد کشور شده و سپس علایم در او بروز پیدا کند. در نتیجه ما توصیه میکنیم که اگر فردی دچار علایمی شبیه سرماخوردگی شامل تب، آبریزش بینی، عطسه یا سرفه شده حتما به پزشک مراجعه کند.
وی ادامه داد: پزشکان ما با توجه به اینکه علایم این بیماری خیلی شبیه به سرماخوردگی و آنفلوآنزا است ممکن است مقداری دیر این بیماری را تشخیص دهند.
معتمدی نیز در این باره گفت: برای پیشگیری و کنترل این ویروس مطمئنا شک ظن بالینی بالا که باید داشته باشیم این است که بر روی سفرهای خارجی تمرکز کنیم و یا اینکه فرد با بیمار تبدار یا با کسی که مشکلات عفونتهای ریوی داشته، تماس داشته خیر. این موارد میتواند در تشخیص این بیماری مثمرثمر باشد.
معتمدی خط اول پیشگیری از این بیماری را بهداشت دست معرفی کرد و گفت: بهتر است دستهایمان را با آب و صابون و به روش استاندارد شستوشو دهیم.
مهرسروش نیز در این باره گفت: مردم همراهشان از پدهای الکلی که در داروخانهها موجود است، داشته باشند که بهترین راه برای ضدعفونی کردن دستهاست و اگر آب و صابون در دسترس نبود، توسط همین پدهای الکلی دستهایشان را ضدعفونی کنند. همچنین اگر عطسه میکنند یا آبریزش بینی دارند حتما از دستمال کاغذی استفاده کنند یا حتی اگر دستمال کاغذی هم همراه شان نبود با گرفتن آرنج بر جلوی صورت کاری کنند که ویروس پخش نشود.
معتمدی نیز گفت: مردم از تماس با افرادی که دچار علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند بپرهیزند. همچنین از دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنند و در عین حال اگر گوشت یا تخم مرغ مصرف میکنیم حتما آنها را به خوبی بپزیم. بهتر است با کسانی که به علایم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا مشکوک هستند حداقل فاصله یک متری را حفظ کنیم. همچنین از دستکش و ماسک در محلهای عمومی استفاده کنیم.
مهرسروش نیز تاکید کرد: از لمس کردن حیوانات خودداری کنیم زیرا این ویروس از حیوان به انسان منتقل شده است و از انسان به انسان هم منتقل میشود.
معتمدی نیز افزود: اشیا و سطوحی را که اغلب لمس میکنید بهتر است ضدعفونی کنید. برای ضدعفونی این سطوح بهتر است از وایتکس استفاده کنید و روش درست کردن آن نیز این است که باید وایتکس یک درصد را استفاده کنیم که رقیق شده باشد یا از موادی استفاده کنیم که پایه الکل دارند.
مهرسروش نیز با بیان اینکه در صورتی که دچار علایم تب، گلو درد، سرفه و تنگی نفس شدید میتوانید با مراجعه به مراکز درمانی یا اگر نیاز داشتید با تماس با اورژانس ۱۱۵ با کارشناسان ۱۱۵ صحبت کنید و آنها را شما را راهنمایی میکنند، افزود: در صورت نیاز آمبولانس اعزام و همکاران ما که با لباسهای ویژه بر بالین بیمار حاضر میشوند، اقدامات لازم را انجام میدهند.
وی در این باره توضیح داد: ممکن است شما ابتدا با دیدن لباسهایی که همکاران ما بر تن دارند مقداری جا بخورید، اما استاندارد اورژانسهای تمام دنیا این است که در بیماریهایی مشابه بیماری کروناویروس که احتمال آلودگی و پخش آن وجود دارد، جهت آنکه خود ما باعث انتشار و پخش این بیماری نشویم، لباسهای استانداردی را بپوشیم.