پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تکنیک های اصلی دفاع شخصی برای بزرگسالان و کودکان بسیار مفید است. مهاجمان کودکان را اهداف بدون دردسری در نظر می گیرند و هنگامی که با آنها مبارزه می کنند شگفت زده خواهند شد. اطمینان حاصل کنید که تمام خانواده خود را در مورد تکنیک های دفاع شخصی آموزش دهید و آنها را تا آنجا که ممکن است تمرین کنید. تمرین به شما کمک خواهد کرد تا در شرایط واقعی به درستی حمله کنید.
اگر در یک محیط خلوت باشید و کسی به شما حمله کرد شما چه عکس العملی نشان می دهید ؟ در اطراف شما کسی برای کمک کردن نیست و شما خودتان باید دنبال راه چاره ای باشید. اینجاست که دانستن چند نکته در مورد دفاع شخصی میتواند به شما کمک زیادی بکند و شما رو از این موقعیت نجات بدهد. دانستن نکات دفاع شخصی همانطور که از اسمش پیداست برای دفاع از خود در شرایط بحرانی است . هیچ کدام از ورزشهای رزمی برای حمله کردن ابداع نشده اند و اساتید بزرگ این ورزشها اولین نکته ای که به شاگردان خود یاد میدادند همین نکته است که برای شروع یک درگیری هیچ موقع استفاده نشود.
پس این نکته رو توجه داشته باشید که دانستن این نکات ممکن است در گوشه ذهن شما بماند و اگر روزی به آن احتیاج داشتید بتوانید از آن ها استفاده کنید. خوبی تکنیک های دفاع شخصی این است که نکات ساده و ابتدایی آن را لازم نیست حتما ورزشکار باشید و یا به باشگاه بروید و ماه ها در رشته هایی مثل کاراته و کونگ فو تمرین کنید که اگر شما ورزش کنید مزیت های خاص خودش را دارد اما برای یادگیری نکات ساده دفاع شخصی حتی افراد معمولی نیز میتوانند به راحتی یاد بگیرند.
خونسردی
اولین و مهمترین نکته در دفاع شخصی خونسرد بودن است. خونسردی باعث میشود که شما بهتر فکر کنید و بهتر تصمیم بگیرید. اگر هول بشید و با دستپاچگی کاری انجام دهید ممکن است همه چیز را خراب کنید صورت و یا گردن . همچنین از اعضای حساس دیگر به زانوها و آبگاه نیز میتوان اشاره کرد. اگر شما ضربه ای قرار است وارد کنید بهتر است به اعضای حساس تر بدن وارد کنید . به طور مثال میتوانید مشاهده کنید اگر حریف شما کفش ندارد و انگشتان پای او محافظی ندارد لگد کردن محکم پای او میتواند بهترین ضربه باشد.
نزدیک شدن به ضارب
اکثر تکنینک ها و فن های دفاع شخصی از نزدیک کارایی دارند. اگر به ضارب نزدیک شوید او نمیتواند به شما ضربه بزند ولی کار برای شما راحت تر خواهد بود و میتوانید به او ضربه ای که میخواهید را وارد کنید.
ضربه اول را شما بزنید
هیچ چیزی نمیتواند به اندازه اینکه شما اول ضربه بزنید ضارب را گیج کند. او اصلا فکر این را هم نمیکند ولی وقتی شما به او ضربه میزنید کار را برای فکر کردن برای او سخت میکنید و همچنین این کار اعتماد به نفس بیشتری به شما میدهد. اگر ضارب گیج شده بود راه برای فرار شما باز میشود و میتوانید از ماجرا خارج شوید.
ضربه به اعضای حساس
در بدن انسان اعضای حساس تری وجود دارند که آسیب پذیر هستند. مثل صورت و یا گردن . همچنین از اعضای حساس دیگر به زانوها و آبگاه نیز میتوان اشاره کرد. اگر شما ضربه ای قرار است وارد کنید بهتر است به اعضای حساس تر بدن وارد کنید . به طور مثال میتوانید مشاهده کنید اگر حریف شما کفش ندارد و انگشتان پای او محافظی ندارد لگد کردن محکم پای او میتواند بهترین ضربه باشد.
دست ها را به صورت دفاعی قرار دهید
دستها بهترین محافظ برای جلوگیری از آسیب هستند. حواستان کامل به حرکات فرد ضارب باشد ، حرکات او را سعی کنید پیش بینی کنید و با دستان خود از ضربات جلوگیری کنید.
انداختن ضارب بر روی زمین
یکی از بهترین موقعیت هایی که میتوانید به ضارب مسلط شوید این است که او را به زمین بیندازید. اگر توانستید به او ضربه ای بزنید سعی کنید تعادل او را به هم بزنید و او را به روی زمین بیندازید. با این کار تسلط بسیار زیادی بر او دارید و در این موقعیت او نمیتواند به شما آسیبی بزند.
راه فرار پیدا کنید
توجه کنید که شما در مبارزه نیستید بلکه شخصی به شما حمله کرده است و شما فقط میخواهید از این مهلکه خلاص شوید. پس تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که دنبال راه فراری باشید نه اینکه به دنبال ضربه زدن و شکست دادن ضارب . سعی نکنید مهارت خودتون رو به رخ فرد مقابل بکشید این کار را برای موقعیت دیگری نگهدارید.
بعد از ضربه خوردن عقب بکشید
همیشه اینطور نیست که شما سریعتر باشید و ضربه ای بزنید و او را به روی زمین بیندازید. پس حواستان باشد اگر ضربه ای به شما وارد شد سعی کنید کمی عقب بکشید ، اوضاع را با دقت بررسی کنید و به دنبال راه دیگه ای باشید.
ادای جنگجوها را در نیاورید
حتما شما هم فیلم های جکی چان یا جت لی را دیده اید. سعی نکنید در چنین موقعیتی ادای این هنر پیشه ها را در بیاورید و فنونی که در فیلم دیده اید را اجرا کنید. شما شاید چند ثانیه بیشتر برای عکس العمل فرصت ندارید پس زمان کم خودتون رو با حرکات بیهوده هدر ندهید.
برگرفته از: وبسایت استاد نیازی