صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۹۲۲
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۶ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 القدس العربی نوشت: تعداد زندانیان سیاسی در عربستان سی هزار نفر است که رقمی تکان دهنده به شمار می‌رود.

به گزارش انتخاب، در تحولی چشمگیر و بعد از گذشت چهار سال از بازداشت پانزده اصلاح طلب عربستانی (که به اصلاح طلبان جده معروف هستند)، احکام سختی در حق آنها صادر شد.

شدید ترین حکم مربوط به دکتر سعود الهاشمی است که به سی سال زندان و سی سال ممنوعیت از سفر، محکوم شده است.

طبیعتا هزاران نفر دیگر در عربستان هستند که حق سفر ندارند اما مهمترین مسئله صحبت های محافل حقوق بشر است که می‌گویند عربستان حدود سی هزار زندانی سیاسی دارد که این رقم بسیار تکان دهنده است.

این در حالیست که برخی معتقدند تعداد زیادی از بازداشت شدگان در رده های امنیتی قرار می‌گیرند (یعنی با سازمان القاعده ارتباط دارند) در صورتی که بسیاری از آنها نیز با اقدامات خشونت آمیز ارتباط ندارند.

همگان می‌دانند که در عربستان، اقدامات ریشه ای برای سرنگونی نظام صورت نمی‌گیرد و پذیرش نظام پادشاهی وجه مشترک همه مردم است.

درباره القاعده نیز باید گفت که سخت است بپذیریم که القاعده این روزها در عربستان فعالیت دارد، حتی اسامه بن لادن (بر اساس گفته های افراد نزدیک به وی) چند سال قبل از ترورش دستور داده بود تا عملیات این سازمان در عربستان متوقف شود.

به همین سبب طبیعی است که احکام صادر شده در حق اصلاح طلبان و سایر افراد، از طرف بسیاری از محافل حقوقی و مردمی محکوم شود.

هرچند برخی امیدوارند که این احکام شامل عفو شود اما عفو نیز شدت آن را کاهش نمی دهد و تغییری در این واقعیت ایجاد نخواهد کرد که در فضای سیاسی عربستان تا حدی خفقان توجیه ناپذیر حاکم است و اصلاحات معقول در اوضاع سیاسی، نیاز ضروری به نظر می رسد.

نویسنده با اشاره به برخی فعالیت شیعیان عربستان افزود با وجود اینکه شیعیان در برخی فعالیت های خود عدالت را خواستار هستند، اما گاهی اوقات این فعالیت ها مانع از آن می‌شود که اصلاح طلبان سنی یک ساختار منظم برای فشار واقعی ایجاد کنند، اگر منطق حاکم بود، این اجازه داده میشد که خواسته های اصلاح طلبانه روند خود را پیش گیرد، و در نهایت عدالت به نفع همه از جمله شیعیان رقم می‌خورد.

آنچه روشن است این است که هیچ کشور عربی از جریان اصلاح و تغییر دور نیست.

در عربستان نیز سطح سواد به گونه آشکاری بالا رفته است و تنگناهای سیاسی و فکری بزرگ و مهم است و نظام سیاسی به سختی می‌تواند این مسئله را نادیده بگیرد یا اینکه با پیش گرفتن سیاست بخشش های مالی، در ظاهر این مسئله را حل کند.

در پایان این مقاله آمده است..

عربستان، کشوری محوری در منطقه به شمار می‌رود و جایگاه دینی خاصی دارد.

به همین سبب باید به اصلاحات سیاسی دست بزند که شایسته انسان عربستانی و نقشی است که این کشور در میان کشورهای عربی و اسلامی دارد.

اصلاح طلبان جده نیز به عنوان اقدامی در جهت درست، خواستار بخشش عمومی همه زندانیان سیاسی هستند.