صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۰۲۰۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۶ - ۲۵ دی ۱۳۹۰
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


نصب دکل برق در کنار قلعه اردشیر و دختر کرمان و طراحی نامتوازن در کنار برج و باروی آن که تداعی کننده معماری چینی است سیمای مهمترین اثر تاریخی این شهر را که در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده خدشه‌دار کرده است.

به گزارش انتخاب، کرمان یکی از تاریخی ترین شهرهای ایران است؛ هرچند که از این جنبه کمتر شناخته شده و از آن بدتر، سیمای تاریخی این شهر اکنون به شتاب در حال رنگ باختن است چرا که به تازگی شهرداری کرمان ساماندهی فضای پیرامون مجموعه تاریخی قلعه دختر و قلعه اردشیر کرمان را آغاز کرده است.

ساماندهی این مجموعه مطابق با موازین میراث فرهنگی انجام نشده است و به شکل مدرن و بی توجه به ارزش های تاریخی و اصالت میراث بومی برنامه ریزی و اجرا می شود؛ به گونه ای که بافت تاریخی پیرامون این آثار توسط شهرداری به کلی تخریب شده و به جای آن اقدام به ساخت پارک با الگوی ترکیبی نامتوازن از باغ های چینی، ژاپنی و انگلیسی شده است.

نمونه ای از این ترکیب های نامتوازن در شیوه طراحی حوض استخر و نصب مجسمه قو در آن است که نسبتی با برج و بارو و معماری قلعه دختر و یا با معماری آجری بنا ندارد. این درحالی است که طراحی یک باغ ایرانی در کنار این مجموعه به جذابیت های گردشگری آن اضافه می کرد.

نصب دکل مخابرای و انجام ساخت و ساز بر روی قلعه دختر و قلعه اردشیر بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی و خلاف قوانین ناظر بر آثار تاریخی و فرهنگی بوده است.

به تازگی نیز در درون عرصه باستانی محوطه قلعه دختر تأسیسات مربوط به یک تکیه  بنا شده است که با احداث آن صدمات جدی به بقایای تاریخی وارد آمده است. افزون بر این، با فضاسازی مدرن و نامتوازن اصالت اثر و ریخت تاریخی آن در حال تخریب و تغییر است.

چیدمان سنگهای بزرگ و عظیم در پای برج و باروی قلعه تناسبی با اصالت اثر ندارد

قلعه دختر کرمان در قلب بافت کهن کرمان قرار دارد و از کهن ترین بخشهای شهری این شهر کویری محسوب می شود. هسته اصلی بافت تاریخی کرمان شامل بازار، مسجد جامع کرمان، قلعه دختر، قلعه اردشیر، میدان ارگ، مقبره مشتاقیه، آتشکده زرتشتیان، مسجد امام و آثار دیگری با قدمت هخامنشی تا دوره معاصر را تشکیل می دهد.

قلعه های دختر و اردشیر درسال 1345 به شمار 524 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است بنابراین طبق قوانین و مقررات مصوب میراث فرهنگی، هر گونه فعالیت عمرانی و زیبا سازی در عرصه و حریم قلعه دختر و قلعه اردشیر باید قبل از اجرا به اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان ارائه تا پس از بررسی در چار چوب ضوابط و مقررات مربوطه اعلام نظر شود تا به محوطه های تاریخی و باستانی صدمات جبران ناپذیر وارد نشود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۵
آه