صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۵۲۸۲
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸
وزیر خارجه ایران ضمن تأکید بر اینکه تهران به دنبال جنگ نیست، گفت که آمریکا در جایگاهی نیست که برای برنامه دفاعی ایران خط قرمز تعیین کند. آنچه که بسیار بسیار شفاف است، این مسئله است که ما به دنبال جنگ نیستیم. ما خواهان تقابل نیستیم. ما خواهان پیشرفت (توسعه) برای مردم خود هستیم. ما خواهان توسعه منطقه خود هستیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر خارجه ایران ضمن تأکید بر اینکه تهران به دنبال جنگ نیست، گفت که آمریکا در جایگاهی نیست که برای برنامه دفاعی ایران خط قرمز تعیین کند.

به گزارش فارس، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره» در خصوص اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا علیه ایران تأکید کرد: «آمریکایی‌ها در جایگاهی قرار ندارند که برای آنچه که ما برای دفاع خود انجام می‌دهیم، خط قرمز تعیین کند».

بنا به گزارش بخش انگلیسی شبکه «الجزیره»، ظریف اقدام آمریکا در اعمال فشار حداکثری به ایران از طریق تحمیل تحریم‌های اقتصادی را «جنگ اقتصادی» خواند.

*آمریکا و همپیمانانش عامل بی‌ثباتی در منطقه هستند

وی با اشاره به نقش آمریکا و همپیمانان این کشور از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در اشاعه بی‌ثباتی در منطقه توضیح داد: «من فکر می‌کنم که آمریکا منبع بی‌ثباتی در منطقه است. من فکر می‌کنم که متأسفانه همپیمانان آمریکا، منبع بی‌ثباتی بوده‌اند».

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران به ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: « ما طولانی‌ترین ساحل را در خلیج‌فارس، دریای عمان و تنگه هرمز داریم و در طول تاریخ، آزادی کشتی‌رانی و امنیت این منطقه را به همراه همسایگان خود حفظ کرده‌ایم».

ظریف تأکید کرد: «آنچه که بسیار شفاف است-بسیار بسیار شفاف است، این مسئله است که ما به دنبال جنگ نیستیم. ما خواهان تقابل نیستیم. ما خواهان پیشرفت (توسعه) برای مردم خود هستیم. ما خواهان توسعه منطقه خود هستیم».

*هیچ توافق کاملی وجود ندارد، برجام بهترین توافق ممکن است

ظریف در بخشی دیگر از مصاحبه خود به برجام و خروج یکجانبه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از این توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت احساس می‌کند تا زمانیکه اعضای باقیمانده این توافق همچنان به تعهدات خود پایبند باشند، حتی بدون حضور آمریکا نیز این توافق، پیش‌ می‌رود.

وی در خصوص پایبندی ایران به برجام توضیح داد که معتقد است برجام «بهترین توافق ممکن است». با اینحال رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: «این بهترین توافق برای همه نبود زیرا شما نمی‌توانید توافق کاملی داشته باشید. هیچ توافق کاملی وجود ندارد و اگر مشاوره‌های درستی در اختیار رئیس‌جمهور ترامپ قرار بگیرد، او این واقعیت را می‌پذیرد که این (برجام) بهترین توافق ممکن بوده است و ما می‌توانیم آن را پیش ببریم».

*آماده حفظ ثبات منطقه برای همه هستیم

رئیس‌ دستگاه دیپلماسی ایران در خصوص ثبات منطقه گفت: «ما در اینجا به ثبات نیاز داریم اما ثبات باید برای همه باشد. ما نمی‌توانیم برای برخی ثبات و برای برخی دیگر بی‌ثباتی داشته باشیم. ما باید برای تمامی کشورهای منطقه ثبات داشته باشیم و ماه آماده حفظ ثبات برای همه کشورهای منطقه و همچنین آنهایی هستیم که به منطقه ما وابسته هستند».

*آمریکا در حال انزوا است

وزیر امور خارجه ایران به عدم تمایل کشورهای اروپایی در پیروی از سیاست‌های دولت آمریکا در قبال ایران و پایبندی گروه 1+4 به برجام علیرغم خروج آمریکا، گفت: «فکر می‌کنم، این یک نشانه‌ای از آن باشد که آمریکا بیشتر و بیشتر در حال انزوا است- و این نه بخاطر اقداماتی است که ما انجام داده‌ایم بلکه به دلیل آن چیزی است که آنها (آمریکا) انجام می‌دهند».

*آمریکا هرچه را که بتواند نقض می‌کند

وی سپس درباره این اقدامات آمریکا توضیح داد: «آنها در حال نقض قوانین هستند، آنها قانون را زیر پا می‌گذارند، آنها در حال نقض تمامی پیمان‌های بین المللی هستند که عضوی از آنها بودند. آنها نه تنها توافق هسته‌ای با ایران را نقض کردند بلکه کنوانسیون پاریس، همکاری ترانس-پاسیفیک و اساساً هرآنچه را که بتوانند، نقض می‌کنند، بنابراین آنها منبع بی‌ثباتی در جهان هستند و این نوع رفتار به بی‌نظمی بیشتر در جهان منجر می‌شود و من فکر می‌کنم این برای همه خطرناک است و همه به این مسئله پی برده‌اند».

*ایران دستان خود را به سوی همسایگانش دراز می‌کند

وزیر خارجه ایران در خصوص عادی‌سازی روابط با کشورهای همسایه گفت: «آنچه که خواهان آن هستیم و تکرار می‌کنیم این است که همسایگان ما، همه ما، به این منطقه تعلق داریم. ما نمی‌توانیم این منطقه را ترک کنیم. بقیه این منطقه را ترک خواهند کرد، بقیه از ما محافظت نخواهند کرد، دیگران چتر امنیتی که به آن نیاز داریم را در اختیار ما قرار نخواهند داد. ما می‌توانیم این چتر امنیتی را در اختیار یکدیگر قرار دهیم. ما دست خود را دراز می‌کنیم و دستان ما به سوی تمامی همسایگانمان دراز می‌شود».

ظریف در بخش پایانی مصاحبه خود درباره اقدامات تحریک‌آمیز واشنگتن برای تشکیل ائتلاف دریایی در تنگه هرمز و دیگر اقدامات این کشور علیه ایران درباره احتمال وقوع جنگ در منطقه «به طور قطع ابراز نگرانی» کرد اما ادامه داد: «اما بعنوان یک دیپلمات، همیشه باید به دنبال یک راه‌صلح آمیز باشم و این چیزی است که برای آن تلاش می‌کنیم».

وزیر خارجه ایران در بخشی دیگر از مصاحبه خود که روز گذشته منتشر شد در خصوص اقدامات واشنگتن به بهانه تأمین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز گفت: ««خلیج فارس یک مسیر آبی باریک است و هرچه تعداد کشتی‌های خارجی بیشتری در آن باشد، امنیت این منطقه برای همه کاهش پیدا می‌کند».