صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۳۹۵۵
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۱ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت‌: اغلب کارخانه‌های تولیدات قند و شکر در فرآیند تولید قند و شکر از ترکیبات شیمیایی خطرناک استفاده می‌کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت‌: اغلب کارخانه‌های تولیدات قند و شکر در فرآیند تولید قند و شکر از ترکیبات شیمیایی خطرناک استفاده می‌کنند.

 ماده‌ای خطرناکی که در تولید قند از آن استفاده می‌شود/ ترکیبی شیمیایی برای سفید شدن قند و شکرمهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره مواد افزودنی که برای سفید کردن قندها به آن اضافه می‌شود، اظهار کرد: اغلب کارخانه‌های تولید قند و شکر در فرآیند تولید قند سفید، شکر و قند حبه از ترکیبات شیمیایی استفاده می‌کنند تا محصول تولید شده رنگ داشته باشد.

وی بیان کرد: بیشتر کارخانه‌ها از ماده‌ «سدیم دی‌تیونیت» در تهیه این محصولات استفاده می‌کنند که آن را با به نام بلانکیت یا جوهرقند هم می‌شناسند؛ نکته حائز اهمیت آنجاست که این ماده بر اثر مواجهه با حرارت منجر به انتشار گاز دی اکسید گوگرد می‌شود و مقدار زیاد این ماده خطرناک است.

 

ولایی درباره عوارض ناشی از استفاده از این ترکیبات شیمیایی گفت: ماده فوق نه فقط در تولید قند و شکر بلکه در بخش‌های مختلف صنعت به عنوان ماده رنگ‌بر استفاده می‌شود؛ برخی از بررسی‌ها نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از این ترکیبات می‌تواند منجر به ایجاد عوارضی مثل آسیب‌های کبدی شود یا خطر ابتلا به سرطان را کمی افزایش دهد؛ اما استفاده از آن در حد کنترل شده باعث ایجاد آسیب نمی‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این که ماده فوق یعنی بلانکیت ترکیبی گوگردی است، تشریح کرد: میزان استاندارد استفاده از این ترکیبات شیمیایی در سطح ملی تعیین شده است و نظارت مناسب برای کنترل استفاده از این مواد غذایی وجود دارد، به دلیل احتمال بروز همین آسیب‌ها، اندازه‌گیری میزان سولفور باقی مانده در قند به یکی از فاکتورهای مهم کنترل کیفیت آن تبدیل شده است.

وی یادآوری کرد: اغلب تولیدکنندگان قندهای حبه و شکر از این ترکیبات استفاده می‌کنند اما مقدار آن تعیین شده است و نیازی نیست نگران استفاده از قند و شکر باشیم.


باشگاه خبرنگاران جوان