صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۹۲۴۲۱
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۴ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۸
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ کودکان را آسیب پذیرترین قشر جامعه در برابر اقدامات مجرمانه دانست و هشدارهایی را به منظور محافظت کودکان در برابر مجرمان و سارقان بیان کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ کودکان را آسیب پذیرترین قشر جامعه در برابر اقدامات مجرمانه دانست و هشدارهایی را به منظور محافظت کودکان در برابر مجرمان و سارقان بیان کرد.

 سردار علیرضا لطفی درباره آسیب دیدگی کودکان در سرقت ها و جرائم مختلف گفت: یکی از تاثر برانگیزترین موضوعاتی که پلیس آگاهی در اجرای ماموریت های محوله خود با آن روبه روست رسیدگی به جرائمی است که قربانیان آن کودکان هستند. این موضوع از آن جهت آزاردهنده و دلخراش است که قربانیان این پرونده ها هیچ نقشی در اتفاقات رخ داده نداشته و در واقع هم قربانی رذالت مجرمان و هم غفلت والدین خود شده اند.

وی با بیان اینکه پلیس آگاهی همواره در راستای مقابله با مجرمین گام برداشته و آمار بالای کشفیات پلیس نیز در خصوص جرائم جنائی و همچنین انواع سرقت مهر تاییدی بر این ادعا
است، گفت: بر هیچ کس پوشیده نیست دستگیری و مجازات مجرم تنها بخش کوچکی از آسیب ها و صدمات روحی وارده بر مالباختگان و شکات را جبران خواهد کرد و خواسته ما به عنوان یک پلیس تخصصی که با انواع جرائم سرو کار دارد پیشگیری از وقوع این دست جرائم و آسیبها است.

لطفی با بیان اینکه پیشگیری تنها با آگاهی و هوشیاری والدین امکان پذیر است، گفت: در همین راستا لازم است که والدین مواردی را در نظر داشته باشند و با رعایت آن از قرارگرفتن کودکان در شرایطی که ممکن است با مجرمان روبه رو شده و خسارات روحی جبران ناپذیری بر آنان وارد شود، پیگشیری کنند.

رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ با بیان اینکه همراه داشتن زیور آلات، اسباب بازی های گران بها و دوچرخه های گرانقیمت در کوچه و خیابان برای کودکان دردسرساز است، گفت: این موارد اگر در فضایی به دور از نظارت والدین همراه کودکان باشد، آنان را در معرض آسیب قرار خواهد داد. بنابراین لازم است والدین هنگامی که فرزندانشان را برای بازی به پارک برده یا به کوچه و خیابان می فرستند زیور آلات آنها را در منزل نگه دارند و آنان را با زیور آلات گرانبها در کوچه و خیابان رها نکنند.

وی با بیان اینکه والدین باید از فرستادن کودکان خردسال خود به اماکن خرید مانند نانوایی و سوپرمارکت خودداری کنند، گفت: والدین نباید اجازه دهند که فرزندشان بدون حضور آنان برای بازی به پارک یا کوچه و خیابان برود.

لطفی با تاکید بر ضرورت پرهیز از فرستادن تنهای کودکان به خانه دوستان و اقوام گفت: گاهی کودکان به تنهایی راهی منزل افراد دیگر می شوند در حالی که در طول مسیر ممکن است مشکلاتی برایشان به وجود بیاید.

رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ اضافه کرد: والدین باید در صورت بازی فرزندشان با فرزندان همسایه ها در پارکینگ یا محوطه محل سکونت در بازه های زمانی مشخص به بهانه های مختلف ،به آنها سر زده و آنها را برای ساعات طولانی تنها رها نکنند. همچنین به تغییرات رفتاری و خلقی ناگهانی در فرزندشان بی توجه نباشند.

وی با بیان اینکه کودکان باید شماره 110 پلیس و نحوه تماس با آن را از والدین خود یادبگیرند، گفت: کودکان باید بدانند که برخلاف تصویرسازی های انجام شده تنها ویژگی آدم های بد، ظاهر زشت و کثیف آنها نیست و برخی اوقات افراد مزاحم یا سارقان باظاهری شبیه آدم های مورد اعتماد یا حتی در دامنه سنی پدربزرگ و مادربزرگ نسبت به ربایش کودک یا زیور آلات گرانبهای آنان اقدام می کنند، بنابراین لازم است که از اعتماد به افراد غریبه پرهیز کرده و این موضوع به آنان آموزش داده شود. کودک باید بداند که تنها افراد مورد اعتماد، والدین و اعضای درجه یک خانواده هستند و در برخورد با سایر افراد باید محتاط بود و کوچکترین مورد ناراحت کننده ای را به والدین یا معلم خود اطلاع دهند.

لطفی با تاکید بر اینکه هرگز نباید اجازه داد که کودکان خردسال قبل از آمدن سرویس مدرسه یا مهد، تنها دم در منتظر بمانند، اظهارکرد: در مواردی فرد آزارگر با مشاهده کودک دانش آموز به وی مراجعه و تنها با گفتن این جمله که سرویس مدرسه ات خراب شده و امروز من تورا به مدرسه می برم .اعتماد کودک را جلب ونسبت به ربایش و آزار وی اقدام کرده است.

به گفته رییس پلیس آگاهی تهران بزرگ کودکان باید بیاموزند که از انتقال اطلاعات شخصی و خانوادگی و مسائل مربوط به ساعات حضور یا عدم حضور والدینشان به افراد ناشناس خودداری کنند. همچنین درصورت مواجهه با مزاحمت افراد غریبه در خیابان یا پارک با ایجاد سرو صدا اطرافیان را متوجه خود ساخته و با فریاداعلام کند این فرد را نمی شناسد و از هر حرکتی برای رها سازی خود استفاده کنند چراکه بسیاری از آزارگران انتظار مقاومت از سوی کودک را ندارند و کوچکترین مقاومت و سرو صدا از سوی کودک موجب هراس و فرار فرد مزاحم می شود .

لطفی افزود: با توجه به اینکه برخی منحرفین در زمان بازگشت دانش آموزان از مدرسه به خانه، سر راه آنان قرار گرفته و با شگرد نشان دادن پرنده یا حیوان کوچک خانگی به کودک و وعده بخشیدن آن به قربانی، او را فریب داده و به داخل منزل خود می کشانند والدین باید به فرزندشان آموزش دهند که هرگز با وعده دیدن پرنده یا حیوانات خانگی مانند گربه و خرگوش با افراد غریبه همراه نشوند.

وی در پایان از خانواده ها خواست در صورتی که مشکلی برای فرزندشان رخ داد از سرزنش کردن کودک خودداری کرده و با روی باز برای حل مشکل وارد شده و موضوع را حتما به پلیس گزارش دهند.

منبع: ایسنا