پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : افزایش مهاجرتها و بحران آوارگی گسترده سوریها، پاکستانیها، افغانستانیها؛ لیبیاییها، تونسیها، مراکشیها، سودانیها و الجزایری از خاورمیانه و شمال آفریقا به اروپا راههای تجارت جنسی کودکان را بیش از پیش رونق بخشیده است.
با افزایش جنگها و بحرانهای نظامی، بیکاری و فقر و... تجارت کودکان نیز روندی رو به افزایش مییابد. کودکان به عنوان کارگران ارزان قیمت و هم برای «فحشا» مورد سوءاستفاده شبکههای پیچیده اقتصادی و مافیایی قرار میگیرند. تجارت کودکان مسالهای جهانی است اما شدت وجدت آن در کشورهایی مانند مصر و پاکستان، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و کشورهایی نظیر امریکا و حتی برخی از کشورهای اروپایی بیشتر است.
بر اساس آمار رسمی دولت آمریکا بیش از ۹۱ درصد دخترانی که در لسآنجلس برای ارتکاب فحشا دستگیر میشوند، کودکان سیاهپوست هستند. در آمریکا تجارت فحشا بین کودکان آمریکای لاتین و سیاهپوست در خانههای مخفی، کلوپهای شبانه، پورنوگرافی و سایتهای اینترنتی خاص یک مشکل عمده تبهکاری است. سالانه حدود ۵۰ هزار زن و کودک از کشورهای آسیایی، امریکای لاتین و اروپای شرقی به عنوان خدمتکار، گارسون در کلوپهای شبانه و مراکز فحشا به آمریکا میروند و در آنجا مورد سوءاستفاده قرار میگیرند.
مصر به دلیل فقر گسترده عمومی از جمله مناطق مستعد برای تجارت کودکان است. بر اساس گزارشی که به شورای اروپا ارائه شده، باندهای تبهکاری مصر، مهاجران آفریقایی به ویژه زنان و کودکان را ربوده و آنها را به شیوخ ثروتمند عرب و یا صاحبان فاحشهخانهها و باندهای مافیایی میفروشند؛ در مواردی هم برای آزدی زنان و کودکان خواستار پول از خانوادههایشان میشوند. براساس یک برآورد بین ۲۵ تا ۳۰ هزار زن و کودک از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ درگیر این تجارت کثیف بودهاند.
توریسم جنسی کودکان نیز یکی از پدیدههای جهانی به ویژه در ارتباط با بعضی مناطق آسیای جنوب شرقی و آمریکای مرکزی و جنوبی است. در اروپا، آمریکا و در بین شیخنشینهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس؛ توریسم جنسی کودکان پدیدهای نسبتا علنی است. اخیرا خبر رسوایی جنسی جفری اپستین، تاجر وال استریت و از دوستان قدیمی ترامپ بر سر زبانها افتاده است. این شخص به سوءاستفاده جنسی از دختران کم سن و سال میپرداخت.
بر اساس آمار یونیسف بیش از ۱۰ هزار دختر سالانه برای فحشا به تایلند میآیند. این دختران عمدتا از کشورهای همسایه وارد تایلند میشوند. موسسه تحقیقاتی شبکه بهداشتی در تایلند اعلام کرده ۴۰ درصد از کارگران فحشا در تایلند «کودک» هستند. در آمار دیگری بین ۵ تا ۷ هزار دختر نپالی همه ساله برای فحشا به شهرهای بمبئی و دهلی نو میروند.
در تجارت جنسی کودکان، نقش افراد شاغل در سازمانهای بینالمللی نیز برجسته است. بارها از نقش نیروهای سازمان ملل در شبکههای فحشا و همجنسبازی سخن به میان رفته است. خبرگزاری آسوشیتدپرس در سال ۲۰۱۷ گزارش داد، بیش از صد نیروی سازمان ملل در کشور هاییتی در تجارت جنسی کودکان نقش داشتند. این نیروها در مدت ۱۲ سال در بیش از ۲هزار مورد به تجارت فحشا و اغفال کودکان پرداختند. بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل در سال ۲۰۰۴ برخی از نیروهای سازمان ملل و ناتو در کوزوو به ارتکاب عمل فحشا با دختران خردسال پرداختند. این دخترها توسط باندهای تبهکار کوزوویی ربوده و در اختیار مشتریان قرار گرفتند.
افزایش مهاجرتها و بحران آوارگی گسترده سوریها، پاکستانیها، افغانستانیها؛ لیبیاییها، تونسیها، مراکشیها، سودانیها و الجزایری از خاورمیانه و شمال آفریقا به اروپا راههای تجارت جنسی کودکان را بیش از پیش رونق بخشیده است. تاسیس شبکههای پیچیده مافیایی پورنوگرافی کودکان در اینترنت، فروش کودکان به ویژه دختران کم سن و سال به مشتریان خاص و ثروتمند، استفاده از کودکان برای کارهای سخت با دستمزد اندک، همچنین تجارت اعضای بدن از طریق ربودن آوارهها و صدها نوع سوءاستفاده جنسی و غیرجنسی از کودکان از نتایج جنگها، فقر، نابرابری اقتصادی، نبود امنیت و فعالیت علنی گروههای مافیایی در کشورهای مختلف اعم از توسعهیافته و فقیر است.
سوءاستفاده جنسی از کودکان مرز نمیشناسد. هر کجا افرادی به صورت آشکار یا مخفی در شکل گروههای مافیایی ظاهر میشوند، هر کجا که کلوپهای شبانه، تفریح ناسالم، قمار، اعتیاد و... حاکم است و هر کجا که افرادی به پولهای هنگفت دست پیدا میکنند همانطوری که بعضی شیوخ منطقه به چنین پولهای کلانی دست یافتهاند، نیاز به تنوع جنسی، سوءاستفاده جنسی از کودکان و انواع رفتارهای بیمارگونه نیز به دنبالش خواهد آمد. جایی که فرهنگ و قانون میمیرد و جایی که افراد با تبهکاری و اختلاس به ثروت دست پیدا میکنند آنجا باید منتظر فحشا، قمار، اعتیاد و سوءاستفاده جنسی کودکان بود.
روزنامه اعتماد