پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کمیته مرکزی پزشکان سودان بامداد چهارشنبه در آخرین گزارش خود از قربانیان تیراندازی نیروهای واکنش سریع به معترضان در برابر مقر وزارت دفاع اعلام کرد که شمار کشتههای اعتراضات به ۶۰ تن رسیده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره قطر، این کمیته پیش از این، شمار کشتههای روز دوشنبه را ۵۰ تن اعلام کرده بود.
سازمان بهداشت جهانی نیز به همین مناسبت در بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از حمله به کارمندان و بیماران در مراکز بیمارستانی سودان، اعلام کرد: امنیت کارمندان بخش بهداشت نباید در حین انجام وظیفه، به مخاطره بیفتد.
این بیانیه چند روز پس از آن صورت گرفت که نیروهای واکنش سریع و پلیس سودان به بیمارستان رویال کر در نزدیکی میدان تحصن حمله ور شده بودند.
«مایا کوتسیانچیچ» سخنگوی اتحادیه اروپا روز سه شنبه حوادث خونین سودان را محکوم کرد و از نظامیان این کشور خواست که به خشونتها پایان دهند.
شورای امنیت نیز روز سه شنبه برای بررسی بحران سودان جلسه غیر علنی تشکیل داد و "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل با ابراز نگرانی از گزارشهای رسیده از سودان، خواستار انجام تحقیقات مستقل در این باره شد.
از سوی دیگر "اتحادیه جهانی علمای مسلمان" ضمن محکوم کردن برخورد نیروهای شورای نظامی با معترضان، تاکید کرد که تاریخ این سناریوهای دردآور را فراموش نخواهد کرد.
تظاهرات مردم سودان علیه دولت عمر البشیر از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد، اما بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند که سرانجام حکومت وی ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش سرنگون شد.
معترضان رفته رفته خواستههای خود را افزایش دادند که پایان یافتن حکومت "عمر البشیر" و ایجاد یک حکومت دموکراتیک از خواستههای بعدی معترضان بود.
اکنون گروههای معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دموکراتیک هستند و برای رسیدن به خواستههای خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابانها و میدان اصلی پایتخت و مقابل وزارت دفاع ادامه میدهند.