صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۸۱۲۶۴
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۲۰ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۸
«مایا کوتسیانچیچ» سخنگوی اتحادیه اروپا روز سه شنبه حوادث خونین سودان را محکوم کرد و از نظامیان این کشور خواست که به خشونت ها پایان دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«مایا کوتسیانچیچ» سخنگوی اتحادیه اروپا روز سه شنبه حوادث خونین سودان را محکوم کرد و از نظامیان این کشور خواست که به خشونت ها پایان دهند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، کوتسیانچیچ بر اهمیت انتقال قدرت به غیر نظامیان در سودان تاکید کرد و افزود: همچنان نگران ملت سودان هستیم و بارها این خواسته خود برای انتقال قدرت به یک شورای غیر نظامی را اعلام کردیم.

سخنگوی اتحادیه اروپا افزود: به صورت مکرر اعلام شده است که هیچ گونه توجیهی ندارد که علیه غیر نظامیان از خشونت استفاده کرد در حالی که آنان آزادانه از حق برپایی تظاهرات برخودار هستند.

کمیته مرکزی پزشکان سودان دیروز دوشنبه اعلام کرده بود که درپی حمله نیروهای امنیتی و پلیس سودان به محل تحصن معترضان در برابر وزارت دفاع، ۱۲ تن از آنان کشته و چندین تن دیگر نیز زخمی شدند.

موضع گیری اتحادیه اروپا درحالی مطرح می شود که شورای امنیت امروز (سه شنبه) برای بررسی بحران سودان جلسه غیر علنی تشکیل می دهد و "آنتونیو گوتریش" دبیرکل سازمان ملل با ابراز نگرانی از گزارش های رسیده از سودان، خواستار انجام تحقیقات مستقل در این باره شده است.

از سوی دیگر "اتحادیه جهانی علمای مسلمان" ضمن محکوم کردن برخورد نیروهای شورای نظامی با معترضان، تاکید کرد که تاریخ این سناریوهای دردآور را فراموش نخواهد کرد.

این تحولات درحالی است که عبدالفتاح البرهان" رییس شورای نظامی سودان امروز (سه شنبه) تاکید کرد که کلیه توافق ها با ائتلاف مخالف، لغو می شود.

پیش از توقف مذاکرات میان شورای نظامی و معارضان در هفته گذشته، دو طرف در مورد برخی از موضوعات کلیدی به توافق رسیده بودند،

بر اساس این توافقات، مقرر شد دوره انتقالی قدرت، سه سال به طول بیانجامد و یک پارلمان مرکب از ۳۰۰ عضو تشکیل شود که یک سوم آن از حزب ائتلاف آزادی و تغییر باشند.

تظاهرات مردم سودان علیه دولت عمر البشیر از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد، اما بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت البشیر شدند که سرانجام حکومت وی ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش سرنگون شد.

معترضان رفته رفته خواسته‌های خود را افزایش دادند که پایان یافتن حکومت "عمر البشیر" و ایجاد یک حکومت دموکراتیک از خواسته‌های بعدی معترضان بود.

اکنون گروه‌های معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دموکراتیک هستند و برای رسیدن به خواسته‌های خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابان‌ها و میدان اصلی پایتخت و مقابل وزارت دفاع ادامه می‌دهند.

منبع: ایرنا