صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۷۰۸۶۰
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۰ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۸
وزیر اطلاع رسانی پاکستان، حرف و حدیث های نشر یافته در رسانه های اجتماعی درباره ایجاد نظام ریاستی برای دولت این کشور را رد کرد و آن را در حد شایعه خواند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر اطلاع رسانی پاکستان، حرف و حدیث های نشر یافته در رسانه های اجتماعی درباره ایجاد نظام ریاستی برای دولت این کشور را رد کرد و آن را در حد شایعه خواند.

به نوشته روزنامه پاکستانی 'دان'، 'فواد چودری' دیروز یکشنبه در جمع خبرنگاران محلی گفت، این حرف و حدیث ها صرفا در رسانه های اجتماعی مطرح شده است .

وی تصریح کرد که با در نظر گرفتن این مساله که افزودن متمم و اصلاحات به قوانین و موضوعات معمولی، کاری دشوار و زمان بری است، چگونه می توان انتظار داشت بتوانیم چنین تغییر مهمی در قانون اساسی را که مستلزم موافقت دو سوم اکثریت پارلمان است، انجام دهیم.

چودری افزود، یکی از پیش نیازهای نظام ریاستی دولت، داشتن استان کوچک اما بسیار در کشور است. با توجه به این که 62 درصد جمعیت این کشور در پنجاب است، چگونه می توان این نظام را در پاکستان برقرار کرد.

علاوه بر این، ایجاد استان های جدید، مشکلات حقوقی و سیاسی دارد و در نتیجه، برقراری چنین نظامی در عمل غیرممکن است.

به نوشته دان، بسیاری از فعالان رسانه های اجتماعی پاکستان، بدون ذکر مزایا و فواید نظام ریاستی دولت، از برقراری این نظام که در آمریکا، فرانسه و ایران متداول است، حمایت می کنند.

هیچ یک از سیاستمداران پاکستانی از ایده برقراری نظام ریاستی دولت حمایت نکرده اند.

نظام ریاستی، یک نظام حکومتی حاصل تفکیک کامل قواست. در نظام ‌های ریاستی، قوه مجریه مستقل از پارلمان یا همان قوه مقننه فعالیت می ‌کند.

در این نظام، رئیس‌ جمهوری که ریاست قوه مجریه و کشور را به عهده دارد برای مدت محدودی با رای مردم انتخاب می‌ شود.