صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۲۶۴۰
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۲۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
مشاور امنیت ملی کاخ سفید با بیان اینکه دولت ترامپ تلاش کرده در مذاکرات با کره شمالی از الگویی متفاوت از گذشته استفاده کند، گفت پیونگ‌یانگ در صورتی به آینده اقتصادی دست می‌یابد که برنامه اتمی و موشکی خود را نابود کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفت‌‌وگو با یک رسانه آمریکایی درباره آخرین تحولات رخ داده در نشست دوم بین «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به اظهار نظر پرداخت.

«جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید یکشنبه به وقت تهران در برنامه ویژه شبکه خبری «سی‌بی‌اس» به نام «Face the Nation» با اجرای «مارگارت برنان» شرکت کرد.

در ادامه ترجمه متن بخشی از این مصاحبه در مورد مذاکرات ترامپ و کیم آمده است:

برنان: «یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که در زمینه جزئیات دقیق مذاکره با کره شمالی با خبرنگاران صحبت می‌کرد، از پیشنهاد ویژه کره شمالی مبنی بر از بین  بردن مجتمع "یونگ بیون" سخن گفت. آنطور که این مقام اظهار داشت پیشنهاد آن‌ها خاتمه دادن تمام بازفرآوری پلوتونیوم و غنی‌سازی اورانیوم در ازای رفع همه تحریم‌ها به جز موارد مرتبط با برنامه‌های تسلیحاتی بود. سئوال من این است که آیا آمریکا هم پیشنهاد متقابلی ارائه داد؟»

بولتون: «پیشنهاد متقابل به زمان آغاز مذاکرات با کره شمالی در سنگاپور بر می‌گردد، مبنی بر این‌که اگر کره شمالی تمام تعهدهای خود در زمینه خلع سلاح اتمی از جمله برنامه ساخت موشک‌های ‌بالستیک و سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک را رعایت کند، آنگاه ‌چشم‌انداز پیشرفت اقتصادی وجود خواهد داشت.»

برنان: «اما آن چیزی نبود که کره شمالی در مذاکرات مطرح کرد.»

بولتون: «بله، درست است.»

برنان: «آن‌ها تنها موارد محدودی را ارائه دادند.»

 بولتون: «امتیاز بسیار محدود کره شمالی در زمینه مجتمع یونگ بیون و یک راکتور قدیمی و مقداری قابلیت بازفرآوری مجدد پلوتونیوم است. در عوض، آن‌ها رفع اساسی تحریم‌ها را خواستار شدند. یک مورد که دونالدترامپ از آغاز ساز و کار انتخاباتی‌اش در سال ۲۰۱۶ تاکنون گفته این است که او نمی‌خواهد اشتبا‌ه‌های دولت قبلی و افتادن در مسیر اقدام برای اقدام را انجام دهد.»

 برنان: «بنابراین، پیشنهاد متقابلی ارائه نشد.»

 بولتون: «پیشنهاد متقابل ما در آن‌جا قابلیت‌های متقاعدکننده رئیس جمهور در حصول توافق بزرگ با کیمجونگ اون بود، اما آن‌ها اشتیاقی از خود نشان ندادند.»

برنان: «چه چیزی موجب شد که رئیس جمهور چنین موضع حداکثری و عدم انجام مصالحه را در نظر داشته باشد؟»

بولتون: «چنین موردی نبوده است.»

برنان: «شما با سران کره شمالی مذاکراتی را داشتید که به سال۲۰۰۲ باز می‌گردد. آیا در برهه کنونی الگوی مشابه از جانب آن‌ها دیدید؟

بولتون: «فکر می‌کنم اختلافی که رئیس‌جمهور ترامپ [در مقایسه با مذاکرات گذشته] برای کره شمالی ایجاد کرده، به آینده‌ای بازمی‌گردد که اگر آن‌ها تصمیم راهبردی برای خلع سلاح اتمی را اتخاذ کنند، برای آن‌ها ایجاد می‌شود. آنچه آن‌ها در گذشته انجام داده‌اند وعده خلع سلاح اتمی، کسب مزایای اقتصادی و سپس زدن زیر توافق بودن است. آنچه رئیس‌جمهور تلاش کرده انجام دهد، این بوده که توجه آن‌ها را به مجموعه چیزهایی که می‌توانند به دست آورند، جلب کند. فکر می‌کنم او همچنان نسبت به  انجام این مسئله خوش‌بین است. کیم جونگ اون هم خود در آخرین نشست ما گفت، می‌دانید که قبل از رسیدن به این توافق از ایستگاه‌های مختلفی می‌گذریم. نشست در "هانوی" یکی از این ایستگاه‌ها بود. بنابراین، رئیس جمهور آماده حفظ گفت‌وگوهاست.»

 برنان: «آیا انتظار دارید که کره شمالی با پیشنهادی بازگردد؟»

 بولتون: «نمی‌دانم آن‌ها چه اقدامی انجام خواهند داد. فکر می‌کنم رئیس جمهور خودش گفت که انتظار دارد آن‌ها بازگشته و آن چه‌که اتفاق افتاد را مجددا بازنگری کنند. نگاه ما به تداوم تحریم‌های اقتصادی علیه کره شمالی است که آن‌ها را به میز مذاکره آورد. آنگاه خواهیم دید که چه اتفاقی می‌افتد.»

منبع: فارس