صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۱۴۳۷
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۲ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷
بوی غذا مراحل فیزیولوژی مختلفی در بدن ما ایجاد می‌کند و موجب تولید بزاق و آنزیم‌های گوارشی قبل از مصرف غذای واقعی به منظور آماده‌سازی دستگاه گوارش می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بوی غذا مراحل فیزیولوژی مختلفی در بدن ما ایجاد می‌کند و موجب تولید بزاق و آنزیم‌های گوارشی قبل از مصرف غذای واقعی به منظور آماده‌سازی دستگاه گوارش می‌شود.

 در یک بدن سالم این هماهنگی بستگی به توازن پویا بین شکل‌گیری و کاهش پروتئین‌ها (پروتئواستاز) دارد و این عملکرد نقش مهمی در بازیافت سلول‌ها و فرآیند پیری ایفا می‌کند.

به گزارش نیوز،دانشمندان آزمایشگاه Thorsten Hoppe در CECAD در دانشگاه کلن آلمان نشان دادند بوی مواد غذایی در پروتئواستاز تاثیر دارد.

نتایج این تحقیقات نشان داد دو مورد از 358 نورون که سیستم عصبی را تشکیل می‌دهند، بخشی از سیستم بویایی بوده و بنابراین برای درک بو بسیار مهم هستند.

محققان توانستند با بررسی تاثیر بو بر فیزیولوژی دستگاه گوارش، پروتئین‌های فلورسنت سبز در روده را بازیابی کنند. نتایج نشان داد سیگنال‌های فلورسنت سبز روشن‌تر در رشته‌های عصبی، تجمع ضایعات سلولی را بیشتر کرده و با اختلال در فروپاشی پروتئین مرتبط است.

در این عملکرد، فرآیندهای اساسی با مولکول واسطه microRNA regulator mir-71 صورت گرفته و این مولکول برنامه ژنتیکی نورون‌های بویایی و سپس عملکرد دستگاه گوارش را نیز تنظیم می‌کند. در نتیجه اگر این عملکرد مسدود شود، نه تنها روند بازیافت سلولی بلکه طول عمر نیز کاهش پیدا می‌کند. به عبارتی حس بویایی کمتر موجب عمر کمتر شده که نشانه‌ای بر اهمیت فیزیولوژیکی آن است.

محقق این تحقیق، دکتر فابیان فینگر اظهار کرد: این مکانیزم مرکز پردازش سیگنال‌های خاص در سلول‌های روده است و در نتیجه ارگانیسم مصرف غذا و هضم را با هم هماهنگ می‌کند.

هدف از این بررسی، تاثیر بو بر اختلالات مرتبط با پیری مانند بیماری آلزایمر یا پارکینسون است.

منبع: ایسنا