پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه علمیه قم به کسانی که شعارهایی حاشیه ای در قم دادند توصیه کرد که خواسته های خود از مسئولین را بدون ناسزا مطالبه کنند و خطاب به مسئولین گفت: دلتان را به این پُست ها خوش نکنید، بسیاری در این سمت ها آمدند و رفتند، وظیفه و مسئولیتی که پذیرفتید را به درستی انجام دهیم و به فکر مردم باشید.
آیت الله سیدهاشم بطحایی گلپایگانی در گفت وگو با شفقنا درباره اینکه شعارهای حاشیه ای قم توسط برخی از طلاب ریشه در درون حوزه دارد یا خیر؟ اظهار کرد: نارسایی ها، دردها و رنج هایی در کشور وجود دارد که قشر آسیب پذیر از جمله طلاب از آنها بی نصیب نیستند. در اینکه گرانی ریشه در نابه سامانی و عدم مدیریت مسئولین دارد، تردیدی نیست؛ نمی توان همه مسایل و نارسایی های کشور را به تحریم نسبت داد؛ گرانی همه کالاهای داخلی که مصرف روزمره و مورد توجه مردم هست، ناشی تحریم نیست بلکه دلیل آن را می توان به عدم مدیریت، بی توجهی یا احیاناً نالیاقتی برخی از مسئولین نسبت داد.
وی ادامه داد: گرانی کالاها و سخت شدن زندگی انصافاً برای طلابی که هیچ درآمدی ندارند، درد آور و رنج آور است، درآمد طلاب شهریه ای مختصر است که البته همه طلبه ها شهریه ندارند و اجاره نشین هستند و واقعاً زندگی در چنین شرایطی برای آنان سخت است. پیامبر فرمودند: «نداری کمرشکن است و انسان را مستاصل می کند.» بنابراین من معتقدم که مشکلات اقتصادی فعلی به عدم مدیریت یا بی لیاقتی مسئولین مربوطه بر می گردد و در این شکی نیست؛ باید مشکلات و دغدغه های مردم حل شود و نباید بی تفاوت از کنار آنها گذشت
وی افزود: مسئولین یا مسئولیت را قبول نکنند یا اگر مسئولیت ها را می پذیرند بر عهد و پیمان خود با مردم بمانند و برای رفع مشکلات آنها همه تلاششان را به کار گیرند.
سیدهاشم بطحایی در مورد شعارهای حاشیه ای قم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و مدرسه فیضیه، خاطرنشان کرد: در نشست ورشو و حتی در آلمان، اروپا و آمریکا شاهد بودیم که عناصر منافق و ضد انقلاب و رانده شده از کشور، کمر همت را علیه این نظام بسته اند؛ من از مسئولی دفاع نمی کنم بلکه از مسئولین به هر زبانی که لازم باشد می خواهم که دغدغه های مردم را رفع کنند؛ اما اینکه عده ای در داخل کشور شعارهایی در راستای دیدگاه های دشمنان دهند، در واقع آب به آسیاب دشمن ریختن است.
وی خطاب به برخی از مسئولین تصریح کرد: عده ای باید بدانند که این پُست ها ماندنی نیست و سراب است؛ شاید امروز متوجه موقتی بودن این مسئولیت ها و پُست ها نباشند ولی زمانی که دوره ریاست و منصبشان سپری می شود، اگر افراد نالایقی باشند از سوی جامعه رانده می شوند و از آن پس باید سرافکنده و خجالت زده زندگی کنند، بنابراین مسئولین باید کمر همت ببندند و مشکلات قشر آسیب پذیر را رفع کنند.
وی افزود: کسانی که شعارهایی علیه شخص یا جریانی می دهند، باید بدانند که این اقدامات مشکلی را حل نمی کند و ضررهای خودش را دارد. اگر اهل دین هستیم از زاویه دین و اگر اهل عقل هستیم، از زاویه عقل باید بپذیریم که اگر این نظام آسیب ببیند و قدرت اداری خود را از دست بدهد، به نوعی به دشمن خدمت کردیم؛ بنابراین به جای دادن شعارهایی که آسیب رسان است و دشمن را شاد می کند، از مسئولین خواسته های خود را مطالبه کنیم؛ با فحش و ناسزا مشکلی حل نمی شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در جنگ صفین وقتی سپاه المومنین علی(ع) به سپاه معاویه فحش دادند، حضرت فرمودند: «إِنِّی أَکْرَهُ لَکُمْ أَنْ تَکُونُوا سَبَّابِینَ؛ فحش ندهید معایب آنها را بگویید و از آنها بخواهید»؛ راهی که شما می روید، اشتباه است و به آنها راه خوب پیشنهاد کنید» این روش و سیره سیاسی، اقتصادی، نظامی و حتی معارضاتی مقتدی و پیشوای اهل بیت پیامبر(ص) بوده است؛ با الگوگیری از این روش ها و سیره ها باید فهمید که شعارهای تخریبی آب به آسیاب دشمن ریختن است ولو اینکه این افراد اذعان کنند که دادن این شعارها غرضی نداشتند و وابسته به جریان و گروهی نبودند. من فرض می گیرم که شأن حوزه بالاتر از این است که در درون خود جریان یا گروهی نفوذی را قبول کند و بلندگوی بیگانگان باشد، البته اگر این دسته از اقدامات جدی و پر رنگ تر شود، ممکن است عده ای بیان کنند که این اقدامات و رویکردها از بیرون حوزه دیکته می شود بنابراین این دسته از افراد منتقد به شرایط فعلی کشور باید مراقب رفتار و عملکرد خودشان باشند.
سیدهاشم بطحایی گفت: مسئولین با رأی این مردم به مجلس رفتند و دولت مرد شدند؛ چند سالی به اتمام دوره مسئولیتشان باقی مانده، چرا به جان درآمد این مملکت افتادند و فقط به فامیل و بستگان خود می رسند!؟ همه مسئولین از جمله سه قوه می گویند باید مشکلات حل شود؛ چه کسی باید این مشکلات را حل کند؟ همه فریاد می زنید پس فریادرس کیست؟ اگر فقط داد می زنید و نمی دانید فریادرس کیست که مصیبت است و اگر می دانید خودتان فریادرس هستید، ولی فریاد زن شدید، اشتباه است. مصیبت فعلی اینجاست که خود فریادرس هستید ولی به صف طلبکارها می روید!
وی اظهار کرد: متأسفانه مسئولین ما غالباً با شعار کار می کنند و باید خود را اصلاح کنند، در حال حاضر اتفاق ناگواری در سیستان و بلوچستان رخ داد، یک عده عزیز و شریف و محافظ امنیت مملکت از دوران خدمتشان برای مرخصی برمی گشتند و پدر، مادر و فرزندانشان که چشم به راه آنها بودند، با بدن های تکه تکه روبه رو شدند؛ در چنین شرایطی اگر مسئولی پشت میز دواری بنشیند و صندلی را بچرخاند و دستور پرتغال و میوه و پذیرایی دهد در حق کشور و مردم جنایت و خیانت کرده است.
سیدهاشم بطحایی بیان کرد: با نشست رفتن و جلسه برگزار کردند مشکل مردم حل نمی شود، «به عمل کار برآید به سخندانی نیست» امیدواریم که گوش مسئولین بدهکار باشد و از خواب خرگوشی بیرون بیایند و دلشان را به این پست ها خوش نکنند. از ابتدای انقلاب افراد بسیاری به قوه قضائیه، قوه مجریه، قوه مقننه و وزارتخانه ها آمدند و رفتند که برخی از آنها امروز در خانه هایشان با عالمی از غم، غصه و حسرت فرصت از دست رفته روزها را سپری می کنند؛ کسانی که امروز مسئولیت برعهده دارند، در انجام مسئولیت های خود دقت کنند تا فردا روزی حسرت نخورند که ای کاش به وظایف خود عمل می کردند تا در آن دنیا آرامش داشته باشند.
منبع: شفقنا