صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۸۳۳۲
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۲۰ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
معاون وزیر امور خارجه لهستان روز جمعه اذعان کرد که بدون حضور ایران، پرداختن به عوامل بی ثباتی در خاورمیانه ممکن نیست. «باروژ سیچوکی» معاون وزیر خارجه لهستان در گفت وگو با رادیو RMF این کشور همچنین تأکید کرد که دیدگاه ایران یا نظرات مشابه در خصوص بحران ها و راه پیش رو در خاورمیانه در نشست 13 و 14 فوریه (24 و 25 بهمن) مطرح خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون وزیر امور خارجه لهستان روز جمعه اذعان کرد که بدون حضور ایران، پرداختن به عوامل بی ثباتی در خاورمیانه ممکن نیست.

به گزارش ایرنا، «باروژ سیچوکی» معاون وزیر خارجه لهستان در گفت وگو با رادیو RMF این کشور همچنین تأکید کرد که دیدگاه ایران یا نظرات مشابه در خصوص بحران ها و راه پیش رو در خاورمیانه در نشست 13 و 14 فوریه (24 و 25 بهمن) مطرح خواهد شد.

سیچوکی درباره اهداف این نشست، گفت: هدف، بررسی منابع و عوامل بی ثباتی در خاورمیانه بوده و به گونه ای برنامه ریزی شده تا فرایندی آغاز شود که در نهایت، ایران بخشی از آن باشد؛ زیرا بدون ایران نمی توان به این منابع بی ثباتی پرداخت.

این مقام لهستانی در عین حال درباره علت دعوت نشدن ایران برای حضور در نشست ورشو اظهار کرد: روشن است که به دلیل تیرگی روابط میان تهران و واشنگتن، دعوت از ایران یک موضوع تمام شده است.

مایک پمپئو و «یاجک چاپوتوویچ» وزاری خارجه آمریکا و لهستان میزبان نشست ورشو خواهند بود. پمپئو روز جمعه 22 دیماه در جریان سفر خاورمیانه ای خود در گفت وگو با شبکه خبری فاکس نیوز از برگزاری نشست ورشو خبر داده بود.

گفته می شود برخی شیخ نشین های عربی از جمله عربستان به همراه رژیم صهیونیستی و همچنین گروهک تروریستی منافقین در این نشست شرکت می کنند. این درحالی است که کشورهای بزرگ اروپایی و منطقه ای در خاورمیانه علاقه ای به حضور در این نشست نشان نداده اند.

روسیه از جمله کشورهایی است که در این نشست شرکت نمی کند و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است که در نشست ورشو حضور نخواهد داشت.

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشت: گزارش ها حاکی است؛ پس از اعتراض های اتحادیه اروپا، آمریکا از طرح خود برای تشکیل ائتلاف علیه ایران عقب نشینی کرده است.

واشنگتن می کوشد با ادعای اینکه این نشست صرفاً علیه ایران نیست و اوضاع خاورمیانه را بحث و بررسی می کند، کشورهای مؤثر جهان را به شرکت در این نشست ضدایرانی و فریبکارانه ترغیب کند.

لهستان در حالی میزبان این نشست شده است که ایرانیان 70 سال قبل، پذیرای بیش از یکصد هزار پناهجوی لهستانی بودند. حتی امروز نیز مردم کشورهای همسایه، ایران را پناهگاهی امن در روزهای سخت می دانند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اعلام برگزاری کنفرانس ضد ایرانی در لهستان از سوی پمپئو، به کشور میزبان و شرکت کنندگان کنفرانس در توئیتی یادآوری کرد: کسانی که در آخرین نمایش ضد ایرانی توسط آمریکا شرکت کرده بودند، یا مرده اند، یا بی آبرو شده و یا به حاشیه رانده شده اند؛ و ایران قوی تر از همیشه است. دولت لهستان نمی تواند این ننگ را پاک کند؛ در حالی که ایران، لهستانی ها را در جنگ جهانی دوم نجات داد؛ این کشور اکنون میزبان یک سیرک درمانده ضد ایرانی می شود.