پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دومین نشست خبری نهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، امروز -سهشنبه، ۴ دی ماه- در پژوهشگاه رویان آغاز شد.
بنا بر این گزارش، در این نشست نادر طالبزاده ( دبیر)، وحید جلیلی (مسئول شورای سیاستگذاری) و سیدرسول منفرد (دبیر اجرایی این جشنواره) و عبدالحسین شاهوردی (سرپرست پژوهشگاه رویان) حضور داشتند.
در ابتدای نشست وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره با تشکر از دکتر شاهوردی رئیس پژوهشگاه رویان گفت: به روح مرحوم کاظمی آشتیانی مؤسس این مجموعه و دیگر شهدای گرانقدر آن درود میفرستیم که عمرشان را در راه پیشرفت ایران گذاشتند و به همین دلیل بحث را با خود مؤسسه رویان آغاز میکنیم.
**پژوهشگاه رویان مولود انقلاب اسلامی است
پس از آن شاهوردی در سخنانی گفت: پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی مولود انقلاب است و همین جا یادی از زنده یاد آشتیانی کنیم که نزدیک سالگرد فوت ایشان نیز هست. رهبر انقلاب از دکتر کاظمی به عنوان رویش مجدد انقلاب و فردی موثر یاد کردند. این پژوهشگاه اکنون براساس نیازهای جامعه ایجاد شده که اگر در این زمینه قدم برنداشته بودیم خیلی وابسته بودیم.
شاهوردی با بیان اینکه این پژوهشگاه فضاهای جدیدی جلوی چشم جوانان باز کرد، افزود: در بحث سلولهای بنیادین از تولید تا کاربرد علم در رویان همه چیز قابل مشاهده است. امسال یاد و خاطره دکتر کاظمی با فیلمهایی که در جشنواره عمار اکران میشود زنده خواهد شد و امیدوارم درباره زندگی و کارهای علمی ایشان نیز به عنوان الگو کارهای تصویری انجام شود.
**جای خالی زیباییهای علم و متخصصان در فیلمهای ایرانی
به گزارش فارس، در ادامه وحید جلیلی با بیان اینکه در دفتر مطالعات انقلاب یک پروژه تاریخ شفاهی به ثمر رسیده که تا دهه فجر منتشر میشود، توضیح داد: دو کتاب پیشرفتهای علمی رویان با عنوان «داستان آینده» که روایت تحقیقات سلولهای بنیادین است و دوم «سلولهای بهاری» که بخش دیگر تلاشهای دانشمندان است تدوین و رونمایی خواهد شد.
وی در ادامه گفت: ما یک جستجو در اینترنت کردیم درباره عکس العمل هالیوود نسبت به توسعه علمشان چه بوده که دیدیم بیش از سیصد فیلم درباره پیشرفتهای علمیشان ساخته شده و این سوای تحقیقاتشان است. جشنواره عمار یکی از وظایفش این است که نشان دهد در ایران چه فیلمهایی ساخته نمیشود و خلاء آن وجود دارد.
وی یادآور شد: در همه دنیا بخش مهم سینما به انعکاس زیباییهای علم اختصاص دارد آیا واقعا متخصصان ایرانی حق ندارند از سینما این سوال را مطرح کنند که دهها سال در آزمایشگاهها کار و پیشرفت میکنند اما سهمی از سینما ندارند؟ آیا مؤسسه رویان چنین حقی ندارد؟
در ادامه نشست طالبزاده دبیر جشنواره با اشاره به اینکه هر سال پیشرفتهای عمار بیش از قبل میشود، افزود: مستندات کاربری خیلی قوی دارند و میتوانند به قانون تبدیل شوند و اصلاح جامعه را در پی داشته باشند.
وی درباره مستندات مرتبط با آفریقا گفت: الان شبکههای بی.بی.سی و سی.ان.ان بر آفریقا و حتی جنبههای سرگرم کننده آن تأکید دارند اما متاسفانه ما خیلی به این قاره مستضعف توجه نداریم.
وی یادآور شد: به همین علت ما تصمیم گرفتیم امسال از شیخ زکزاکی فیلمی در جشنواره داشته باشیم که خیلی مهم است و نشان میدهد مردمشان چقدر نسبت به اسلام گشایش دارند. این مرد بزرگ در ایران درس خواند و گفت میلیونها نفر میتوانند به اسلام روی آوردند.
**تجلیل از شیخ زکزاکی در جشنواره عمار
سپس جلیلی عنوان کرد: یکی از موارد تجلیل از جشنواره امسال تجلیل از شیخ زکزاکی بهعنوان نماینده اسلام ناب خواهد بود. وی یک شهرک سینمایی و فیلم سینمایی در آفریقا ساخته است.او ملقب به امام خمینی آفریقا است. اکثر بازیگران اصلی این فیلم اکنون به شهادت رسیدهاند و از این جهت فیلمش را برای اولسن رونمایی خواهیم کرد و به نمایش میگذاریم.
**قدردانی جشنواره عمار از سازندگان پایتخت
وی در ادامه و پس از نمایش بخشهایی از مجموعه پایتخت گفت: بخش دیگر تجلیلها در اختتامیه به تجلیل از سیروس مقدم کارگردان پایتخت اختصاص دارد و در افتتاحیه هم از حامد زمانی به عنوان یکی از رویشهای موسیقی تجلیل خواهیم کرد. بخش دیگر هم در بزرگداشت چهل سالگی انقلاب نگاه به آینده است.
جلیلی در ادامه مراسم با اعتراض از صدا و سیما و عدم حمایت از کارهای محتوایی انقلاب و دادن تریبون به دیگران گفت: صداوسیمای ما همان است که از بهترین فیلمهای انقلاب نظیر به وقت شام حمایت نکرد. صدا و سیما از ما توقع دارد که مستنداتمان را رایگان یا با نام تهیهکنندگی صدا و سیما ارائه کنیم اما این امکان ندارد. اگر سینمای ما فقط فرم است پس کل سینما را تخته کنیم چون همه سرگرمی است.
جلیلی گفت: جشنواره عمار میگوید یک سری محتواها بایکوت شده است اینطور که صدا و سیما میگوید ما هم نباید راجع به مدافعان حرم فیلم بسازیم. جشنواره عمار سانسور شکن است یک سانسور جدی الان در فضای ماست. ما امروز در حوزه سلولهای بنیادین میان چند کشور برتر هستیم اما تا الان کوچکترین توجهی به این امر نداشتهایم. جشنواره عمار آمده تا این سوالات را در اختیار افکار عمومی بگذارد. من برایم واضح است که بهزودی در سالهای جدید جریان ایجاد فیلمسازان حزب اللهی ایجاد میشود. اگر بیخود و بیجهت بسازیم بهترین فیلم میشویم اما اگر قلادههای طلا بسازیم مورد توجه قرار نمیگیرد.
**مشارکت ۲ هزار و ۱۳۲ اثر در نهمین جشنواره عمار
به گزارش فارس، در بخش دیگری از مراسم، منفرد گفت: فراخوان نهمین جشنواره مردمی عمار از شهریورماه سال گذشته اعلام شد و از مجموع ۲ هزار و۱۳۲ اثر، ۸۱۲ اثر مستند، ۳۵۰ اثر داستانی، ۱۴۶ برنامه تلویزیونی، ۱۶۴ پویانمایی، ۲۰۰ نماهنگ، ۲۵۰ فیلمنامه، ۴۵ مقاله و ۱۶۸ اثر در بخش فیلم ما به جشنواره ارسال شد.
وی با بیان اینکه مراسم افتتاحیه یکشنبه ۹ دی در فرهنگسرای بهمن برگزار خواهد شد، افزود: برگزاری اکرانهای مرکزی از ۱۰ دی ماه در سینما فلسطین هر روز ساعت ۱۰:۳۰ صبح تا ۲۲:۳۰ خواهد بود. سانس ۱۰:۳۰ صبح برای کودک و نوجوان است. همچنین اکرانهای بعد از ظهر از ساعت ۱۳ در قالب شش سانس خواهد بود و مراسم اختتامیه هم ۲۰ دی ماه برگزار خواهد شد. یکی از بخشهای امسال نیز فیلمهای سفارشی است که در فراخوان اعلام شده است. امسال در این بخش استقبال خوبی داشتیم.
منفرد اظهارداشت: ۱۳۱ فراخوان از داخل و ۴۵ فراخوان از مردم خارج از کشور برای ایدهپردازی و سوژهیابی و پرداخت جوایز مادی و معنوی داشتیم. مجموع جوایز نقدی فراخوانها رقم ۶۱ میلیون و ۳۰۹ هزار و جایزه فراخوان از دویست هزار تومان یا بیشتر داریم. یک سری جوایز هم غیر نقدی است که ارزش ریالی آن ۱۳۴ میلیون است. امیدواریم در دوره بعدی خود مردم جوایز را اهدا کنند و همین الان هم جوایز خیلی کمتر از جوایز اشلی نباشد.
**کمک جشنواره عمار به فیلمسازان آماتور
اردستانی نیز در ادامه گفت: به نظر من جشنواره عمار در موارد زیادی کمک به آماتورها میکند و به نمایندگی از دوستان فیلمسازم اعلام میکنم که اگر گروهی بخواهند برای پیش تولید تا پس تولید هر کار انقلابی فعالیت کنند حمایت میکنیم تا در عرصه انقلاب فعالیت داشته باشند.
وحید جلیلی در بخش دیگر نشست از شروع کلاسهای آموزشی فیلمسازی طالبزاده خبر داد و گفت: قبلتر دورههای آماتور برگزار شد و این دوره به تازگی برای فیلمسازان برپا میشود.
طالبزاده درباره این دوره کارگاهی گفت: اولین جلسه شنبه گذشته برگزار شد که این کارگاه برای کسانی است که فیلمساز هستند و کار کارگاهی برای بررسی آثار برجسته است و به مرور تکنیک خواهد پرداخت. یک گروه برای این کارگاه از اصفهان میآیند و یک گروه هم قرار است از یمن به ایران سفر کنند.