صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۵۳۴۸
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۰۸ - ۱۸ آذر ۱۳۹۷
آقامیری، فعال اقتصادی در گفت و گو با «انتخاب» بررسی کرد؛
سید رضی حاجی آقامیری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره علت پایین نیامدن قیمت کالاها با وجود کاهش قیمت دلار در هفته های اخیر می‌گوید: باید در این زمینه به دو دلیل اشاره کرد؛ اول اینکه دسته ای از فروشندگان کالاهای خود را زمانی که قیمت دلار بالاتر بوده، خریده اند و دلیل دوم، عدم اعتماد به این موضوع است که نکند دوباره قیمت دلار افزایش یابد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سید رضی حاجی آقامیری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره علت پایین نیامدن قیمت کالاها با وجود کاهش قیمت دلار در هفته های اخیر می‌گوید: باید در این زمینه به دو دلیل اشاره کرد؛ اول اینکه دسته ای از فروشندگان کالاهای خود را زمانی که قیمت دلار بالاتر بوده، خریده اند و دلیل دوم، عدم اعتماد به این موضوع است که نکند دوباره قیمت دلار افزایش یابد.

آقامیری در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب»، درباره علت پایین نیامدن قیمت کالاها با وجود کاهش قیمت دلار در هفته های اخیر گفت: علت اصلی این موضوع این است که در مردم، اطمینانی به اینکه قیمت دلار در روزهای آینده دوباره بالا نرود، وجود ندارد.

او ادامه داد: برای پاسخ دقیق تر برای علت عدم کاهش قیمت ها، باید به دو دلیل اشاره کرد؛ اول اینکه دسته ای از فروشندگان کالاهای خود را زمانی که قیمت دلار بالاتر بوده، خریده اند و اکنون نمی خواهند آن را به قیمت ارزان تر بفروشند. البته اگر قیمت دلار برای مدتی پایین آمده و ثابت بماند، آنگاه آنها نیز ناچارند کالاها را با قیمت ارزان تر بفروشند.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: دلیل دوم، عدم اعتماد به این موضوع است که نکند دوباره قیمت دلار افزایش یابد. به بیان ساده تر، باید گفت ارزش ریال، همواره یا با کالا، طلا یا ارز مقایسه می شود؛ از این رو، تزلزل ریال به نفع این سه است. یعنی وقتی افراد نگران حفظ ارزش پول خود هستند، در نتیجه تصمیم می گیرند که ریال خود را به کالا، طلا یا ارز تبدیل کنند.

آقامیری درباره این موضوع که آیا دولت نمی تواند قیمت کالاها را نیز کنترل کند، و کدام نهاد در این خصوص کوتاهی کرده، نیز اظهار داشت: تحلیل اولی که ارائه شد، صد در صد مبتنی بر پایه های علم اقتصاد بود. باید پرسید آیا بر اساس علم اقتصاد، اصلا کسی می تواند قیمت را کنترل کند؟

او افزود: حتی اگر دولت با کنترل قیمت، بهای کالایی را پایین بیاورد، آن کالا از بازار پنهان می شود و در زمانی دیگر با قیمت خودش، نه آن قیمتی که دولت تعیین کرده، فروخته می شود. در واقع برای مدت محدود می توان با اعمال زور، قیمت ها را کنترل کرد اما برای درازمدت این کار عملی نیست. در نتیجه دولت با قیمتگذاری نمی تواند بازار را مهار کند.

او ادامه داد: در مورد بازار ارز نیز همین موضوع صادق است؛ در همان زمانی که آقای جهانگیری دلار 4200 تومانی را اعلام کرد، استراتزی دولت این بود که نیازهای قانونی مردم برای ارز را تامین می کنیم. اما این سوال وجود داشت که به چه چیز می گویند نیاز قانونی؟

آقامیری تصریح کرد: دولت باید نیاز مردم را به رسمیت بشناسد و حل کامل مسئله، زمانی اتفاق می افتد که مردم هرقدر به ارز نیاز داشته باشند، توان تامین آن  وجود داشته باشد.

این فعال اقتصادی با اشاره به شرایط تحریمی ایران گفت: به عنوان یک ایرانی شایسته است که از خود مایه بگذاریم و شرایط را درک کنیم و دولت نیز شرایط را مهیا کند تا از این دالان تاریخی عبور کنیم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
باسوادتر از ایشان تو مملکت نبود که با او مصاحبه بکنید ؟ چرا مردم را وادار به خواندن تحلیل های آبکی امثال ایشان می کنید ؟ چرا زمانی که دلار از سه هزار به هیجده هزار تومان رفت و کالا خریداری شده با دلار سه هزاری به دلار هیجده هزاری محاسبه و به ملت انداخته شد صدای امثال ایشان در نیامد ؟ ضمن اینکه مگر مردم از پشت کوه آمده اند که می گوید چون کالا با دلار گران خریدند ارزانتر نمی دهند ! چگونه جنس ارزان خریده شده قبلی را گران کردند اما این جنس را ارزان نمی کنند این به آن در ! همچنین کیست که نداند که جنسی که با دلار گران خریده شده هنوز به ایران نیامده است یا در راه است و یا اینکه در گمرک .
ناشناس
|
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
خیلی منطقی بود . تا حالا اینقدر قانع نشده بودم .
ناشناس
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
علتش کسانی هستند که در این میان سود می برند برای مثال به مسکن نگاه کنید به بهانه این که دلار 20 تومان شده قیمت مسکن را تا دو برابر افزایش دادند در حالی که به جای این که با مافیای مسکن که قیمت ها را به صورت کاذب بالا برده برخورد کنند خودشان هم قیمت ها را بالا می برند و با بالا بردن وام مسکن، مردم را تا پایان عمر مدیون و خودشان سودهای کلان می برند یا قیمت مسکن را با واسطه ها، دلال ها، مهندسین ناظری که در وزارت مسکن، بانک مسکن وشهرداری ها مسئولیت دارند تا هر چقدر و به هر بهانه ای از جمله گرانی ارز بالا می برند بعد می گویند مردم قدرت خرید ندارند و بازار مسکن راکد است و سپس با همکاری دولت و بانک ها مخصوصا بانک مسکن، وام مسکن را تا اندازه ای که به نفعشان باشد افزایش می دهند و در نهایت خودشان سودهای کلان می برند و مردم تا پایان عمر وامدار می شوند و برای کشور گرانی، فلاکت و نارضایتی مردم را ایجاد می کنند! جالب است که وقتی قیمت ارز سقوط می کند باز هم قیمت مسکن را با دلایل کاذب، بالا نگه می دارند و می گویند پایین آمدن قیمت ارز تاثیری بر مسکن ندارد! مسئولینی که در توان دارند همانطور که دلالان سکه و ارز را شناسایی کردند باید دلالان مسکن وفلاکت مسکنی مردم را در دولت، بانک مسکن، شهرداری ها و نظام مهندسی، شناسایی و با آن ها برخورد کنند البته اگر خودشان جزوشان نباشند!
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
دولت بر خلاف اظهارات ظاهریش، تمام تلاشش را میکنه تا قیمت مسکن بالا بره و به تبع اون، سرمایه های مردم از ارز و طلا که در دسترس دولت نیست، به زمین و خاک که غیر قابل خروج از کشوره و ارزش ذاتی نداره و فراوون در دسترس دولت هست، تبدیل بشه
ناشناس
|
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
شاید قانون بازنشستگی شامل حالش شده از منصی خود پایین آمده و یا خواسته تواضع کنه و یا نقشه دارد و بعد هم هرکسی مستقل هست او دوست داشته پایین بیا اجناس دوست ندارند پایین بیایند
ناشناس
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
اول اینکه دسته ای از فروشندگان کالاهای خود را زمانی که قیمت دلار بالاتر بوده، خریده اند و دلیل دوم، عدم اعتماد به این موضوع است که نکند دوباره قیمت دلار افزایش یابد. چرا اون موقع که با دلار 3800 تومن خریده بودن کالا رو گران فروختند؟
ناشناس
|
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
خیلی جالب است. به محض گرانی دلار قیمت ها را بالا بردند. کسی هم نگفت که اینها را از قبل خریده بودند، عدم اطمینانی هم نداشتند که ممکن است قیمت دلار پایین بیاید. دلیلش یک چیز است و آن هم زیاده طلبی و طمع.
ناشناس
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
آقا اقتصاد دان نمیخواد ساده است. دلار پایین نیامده! متاسفانه جوی بوجود امده که برخی مسائل ساده رو نمیشه گفت.
دلار زیر ۴ بود الان نزدیک ۱۲ یعنی حدود ۳ برابر. حالا اگر کالایی هست که بیش از ۳ برابر گران شده بفرمایید بررسی شود. من شخصا موردی ندیدم.
موضوع این است که برخی کالاها کم کم گران شدند و اگر دلار ۱۸ تومن می‌ماند بیشتر گران می‌شدند که پایین آمدن دلار باعث توقف گرانتر شدن آنها شد. اگر دلار اومد روی ۸ میشه انتظار داشت کالاهایی که بیش از دو برابر شدن، ارزان شوند.
البته موضوع کالاهایی که خارجی هستند و «امکان واردات» ندارند و در بازار موجود نیستند فرق می‌کند.
ناشناس
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
مگه با کورها تیلیت میخوری؟
دلار پایین نیامده بلکه از 4000 تومن شده 12000 تومن !
تینا
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
چون متاسفانه در کشور ما
دزد زیاد است.
آرش
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
اجناس ضروری؟ چی ارزون شد که اجناس ضروری ارزون بشه. کلا قیمت ها در ایران مثل شیر یک طرف عمل میکنن. فقط بالا میرن و یه مدت استراحت میکنن دوباره بالا میرن. در اون مدت استراحت مثلا بازار توسط مسئولان کنترل شده و مردم آرامش دارن. ولی کسی دم از ارزون شدن نمیزنه. جنسی که با دلار 15 تومنی، 60 درصد افزایش داشته و حالا که دلار 10 تومن هست هیچ کاهش قیمتی نداره. و کافیه دلار بشه 12 تومن دوباره 50 درصد میره بالا
ناشناس
|
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
مردم نخرند.
ناشناس
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۸
سلام ؛
دلار حدود ١٢٠٠٠هزار مگه ارزون هستش؟
دلار زير٣٧٠٠برسه ميگن دلار ارزون شده…فعلاًمعلوم نيست اخره اين بازي چي ميشه…