پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد:براساس فرهنگ و روحیه جهادی و باور به توانایی ساختن کشور هیچ توقفی در جریان پیشرفت و توسعه کشور نباید ایجاد شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس محمود حجتی در گردهمایی سراسری مسوولان حوزههای نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استانها و سازمانهای تابعه در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی گفت:متاسفانه فرهنگ «توجیه گری» با اتکا به آمار و ارقام،بهانه ای برای انجام ندادن کار و جایگزین فرهنگ تلاش مستمر برای رسیدن به موفقیت ها شده است.
وی با بیان این که همواره در ارزیابی عملکردها باید خود را بدهکار بدانیم و به انجام امور با کیفیت بهتر بیاندیشیم،افزود:در زمینه بهره برداری از منابع آب و خاک با تولید آمار درست و بکارگیری نامناسب،طبیعت و اقلیم را عامل محدود کننده و عدم موفقیت قلمداد می شود که این موضوع یکی از مصادیق توجیه گری است.
حجتی با بیان این که متوسط بارش کشور یک شاخص آماری درست و حاصل میانگین بارش ۸۰۰ میلیمتر تا ۵۰ میلیمتر در مناطق مختلف کشور است،تصریح کرد: این شاخص درست برای قضاوت و تصمیم گیری در خصوص بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک در فعالیت های کشاورزی مناسب نیست به طوری که در مناطق دارای بارش ۸۰۰ میلیمتر با اتکا به آمار میانگین بارش کشوری حدود ۲۰۰ میلیمتر،مدیریت ها تنبلی و ناکارآمدی خود را با این شاخص ها توجیه می کنند در حالی که کشورمان در طول تاریخ همین طور بوده و آبا و اجداد ما با ابزار و امکانات قدیمی و محدودیتها و نارساییهای موجود همیشه در کنار طبیعت بودهاند و ما نیز میتوانیم با عزمی جدی با همدلی و همراهی و با استفاده از ابزار و امکانات و دانش جدید،سازگار با طبیعت از منابع بهتر بهره برداری کنیم.
وی با تاکید بر این که از مدیران مناطق با بارش ۵۰ میلیمتر هیچ انتظاری برای کشاورزی نمی رود،اذعان داشت: برای پیشرفت و توسعه و استقلال کشور باید فرهنگ «توجیه گری» از کشور رخت بربندد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در مجموعه این وزارت فرهنگ توجیه گری جایی ندارد،اظهار داشت:خوشبختانه فرهنگ و مدیریت جهادی و تلاش مجدانه و مدبرانه در تمام سطوح این وزارت در جریان است.
حجتی با اشاره به خودکفایی کشور در تولید گندم و افزایش تولید محصولات استراتژیک،گفت: متاسفانه برخی در داخل همسو با رسانه های خارجی از موضع دوستدار ملت و سرزمین،بحث آب و طبیعت را مدام برجسته می کنند و به دنبال تعطیلی کشاورزی هستند.
وی تاکید کرد: در بحث آب باید بهترین سیاست ها،برنامه ها و روش ها را اتخاذ کنیم تا مصرف بهینه شود؛راندمان آبیاری افزایش یابد و از منابع آب در اختیار،محصول بیشتری تولید شود.
حجتی خاطرنشان کرد:وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید به منظور بهره برداری بهینه از منابع آب،توسعه سامانه های نوین آبیاری و همچنین سیاست افزایش بهره وری از طریق توسعه کشت های نشایی و گلخانه ای و گسترش کشت های پاییزه را در دستور کار دارد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت های فراوان و مغفول بخش کشاورزی،توسعه کشت گیاهان دارویی در اراضی شیبدار دارای بیش از ۳۰۰ میلیمتر بارش را از جمله برنامه های بهره برداری از این ظرفیت عنوان کرد.
حجتی با اشاره به دو انقلاب کشاورزی سفید و زرد در هند به منظور تامین شیر و روغن مورد نیاز این کشور ،گفت: در چهار سال گذشته با توسعه کشت کلزا،خوداتکایی کشور در روغن را از ۶ درصد در سال ۹۲ به ۱۸ درصد در سال ۹۶ رساندیم.
وی با بیان این که اجرای عملیات آبخیزداری با مشارکت مردم از سوی این وزارت پیگیری می شود،خاطرنشان ساخت:آبخیزداری از برنامه های بهره وری آب است و با اجرای آن علاوه بر جلوگیری از سیل و مهار روان آب ها،سفره آب زیرزمینی تقویت می شود.
وی بیان داشت: از دستگاه های فرهنگی و نمایندگی های ولی فقیه انتظار می رود که با اقدامات فرهنگی و تبیینی خود زمینه گسترش مشارکت مردم در فعالیت هایی مانند آبخیزداری و همچنین تغییر نگرش و ارتقای فرهنگ استفاده از کالاهای داخلی را فراهم کنند.
وزیر جهاد کشاورزی استفاده از کود و سم در بخش کشاورزی را همچون غذا و دارو برای انسان اجتناب ناپذیر دانست و افزود:میزان استفاده از کود و سم در کشور پایین تر از میانگین جهانی است ولی در برخی موارد بدمصرفی وجود دارد که باید متوقف شود.
وی اضافه کرد:دستگاه های فرهنگی نباید به مقابله با مصرف کود و آفت کش در کشاورزی بپردازند بلکه باید با بدمصرفی آن مقابله کنند.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: با توجه به ضرورت نظام و انقلاب امیدواریم بتوانیم با کمک هم و پشتیبانی دولت، مجلس و رهبری رسالت تاریخی خود را ایفا و با تلاش و فعالیت خود، دینمان را به نسل آینده و شهدای کشور ادا کنیم.