پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بنگلادش عملیات انتقال حدود ۱۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی به مناطق امن پیش از آغاز فصل بارانی در این کشور را آغاز کرد.
به گزارش ایرنا از روزنامه 'هندو'، مقامات بنگلادشی اعلام کردند: این عملیات به دلیل جلوگیری از بروز بحران در طول فصل باران و سیل زدگی اردوگاههای مسلمانان روهینگیا انجام میشود.
محمد عبدالکلام مسئول امور مهاجران بنگلادش گفت: حدود ۱۰۰ هزار مسلمان روهینگیا که در مناطقی با خطر بالای وقوع سیل و رانش زمین زندگی میکنند، منتقل خواهند شد.
وی افزود: بنگلادش حدود ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین از جنگلهای منطقه کاگس بازار را برای پناهجویان تازه وارد در نظر گرفته است. روزانه مساحتی به اندازه چهار زمین فوتبال از درختان جنگل قطع میشوند. بلندیهای سر سبز و پوشیده از درخت اکنون پوشش گیاهی خود را از دست داده اند که این امر احتمال وقوع رانش زمین در طول فصل بارانی را افزایش میدهد.
مسوول مهاجران بنگلادش تاکید کرد: حدود ۲۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی در مناطقی با خطر وقوع رانش زمین زندگی میکنند.
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی که پیش از آن نیز حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی میکردند.
هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهیگنیا در ارودگاههای مهاجران در منطقه 'کاگس بازار' بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونتها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
سازمان ملل در ماه جاری اعلام کرد برای کمک به بیش از یک میلیون پناهجوی روهینگیا که در ارودگاههای شلوغ مهاجران در شمال شرق بنگلادش حضور دارند به یک میلیارد دلار کمک مالی احتیاج دارد.
غذا، پناهگاه و مراقبتهای بهداشتی نیازهای بسیار مهم مسلمانان روهینگیا هستند. اما مسائل مهم دیگری نیز شکل گرفته اند. با نزدیک شدن فصل بارانی در بنگلادش گروههای امدادی باید نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا را که در معرض سیل و رانش زمین دارند را به مناطق امن منتقل کنند.
بنگلادش سالیانه شاهد توفانها و بارانهای شدید است و ارودگاههای مسلمانان روهینگیا در مناطقی قرار گرفته اند که سالانه بیشترین بارندگی را شاهد هستند.
با توجه به گزارشهای سازمان هواشناسی بنگلادش، بارندگیهای فصلی در این کشور معمولا از ماه آوریل آغاز شده و در ماه جولای به اوج خود میرسد.
اکثر پناهجویان روهینگیا، یعنی حدود ۵۸۵ هزار نفر از آنها، در منطقه بسیار شلوغ به نام کوتوپلونگ و بالوکالی حضور دارند که به گفته سازمان ملل بخش اعظمی از آن به دلیل خطر زیاد رانش زمین و سیل برای سکونت انسان مناسب نیست. احتمال رانش زمین به دلیل عبور و مرور مکرر افراد در ارتفاعات افزایش یافته است.
بنگلادش و میانمار در تاریخ ۲۵ ماه نوامبر سال گذشته توافقنامهای برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانههای خود در ایالت راخین امضا کردند.
بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا بتدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند.
دولت بنگلادش اعلام کرده است طرح بازگشت پناهجویان روهینگیا به میانمار که قرار بود از ماه ژانویه آغاز شود به تاخیر افتاده است.
مسلمانان روهینگیا نیز تمایلی به بازگشت ندارند و میگویند در میانمار امنیت ندارند و خواهان بازگرداندن داراییهای روهینگیا و مجازات عاملان قتل عام خانوادههای خود از سوی دولت میانمار هستند.
دور جدید خشونتها در میانمار پس از حمله شبه نظامیان مسلمان میانماری موسوم به ارتش رستگاری ارکنان روهینگیا (ARSA) به چندین ایستگاه پلیس در ایالت راخین آغاز شد. ارتش و گروههای بودایی با حمله به مسلمانان روهینگیا اقدام به کشتار، تجاوز و آتش زدن روستاهای روهینگیایی کردند.
به گفته سازمان پزشکان بدون مرز، در جریان این حملات بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ مسلمان روهینگیایی کشته شده اند.