صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۰۱۴۹۸
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۲۱ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۷
نخستین ایستگاه فضایی چین، «تیان‌گونگ-۱» در شرایطی صبح فردا درون جو زمین می‌سوزد که طی پنجره ۵ ساعته سقوط، ۲ بار از آسمان ایران می‌گذرد. آیا این عبورها می‌تواند خطرآفرین باشد؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تازه‌ترین پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که «تیان‌گونگ-۱»، زمانی بین ساعت ۲:۱۰ بامداد تا ۷:۱۰ صبح ۱۳ فروردین وارد جو زمین خواهد شد و بیشترین احتمال ورود، حوالی ساعت ۴:۴۰ صبح اتفاق می‌افتد.

در طول این بازه زمانی، «تیان‌گونگ-۱» دو بار از آسمان ایران عبور خواهد کرد؛ نخست حوالی ساعت ۴ بامداد که از جنوب‌غربی وارد آسمان کشور می‌شود و از شمال‌شرقی خارج می‌شود. پیش‌بینی شده است که در انتهای همین گردش مداری، فضاپیما بر فراز اقیانوس آرام وارد جو شود و بقایایش روی آب‌های آزاد فرود بیایند؛ اما اگر تیان‌گونگ کماکان در مدار باقی بماند، حوالی ساعت ۵:۳۰ صبح از شمال‌غربی کشور خواهد گذشت.

نقشه فوق، مسیر حرکت «تیان‌گونگ-۱» را نسبت به سطح زمین در بازه زمانی مشخص‌شده برای سقوط نشان می‌دهد. فلش فسفری‌رنگی که در لبه چپ نقشه قرار دارد، موقعیت مدارگرد را در ساعت ۴:۴۰ بر فراز اقیانوس آرام نشان می‌دهد. مدارهای زرد رنگ، گردش‌های مداری قبل از این زمان و مدارهای سبزرنگ، گردش‌های مداری بعد را نشان می‌دهند. فضاپیما از چپ به راست نقشه حرکت می‌کند.

توجه داشته باشید هرچند کارشناسان فضایی بیشترین احتمال سقوط را برای ساعت ۴:۴۰ صبح محاسبه کرده‌اند، اما این زمان قطعی نیست و تک‌تک نقاطی که مسیر مدارگرد طی پنجره ۵ساعته از آن‌ها می‌گذرد، بالقوه در معرض برخورد با بقایای «تیان‌گونگ-۱» قرار دارند.

شایان ذکر است که هرچند احتمال آسیب دیدن افراد و مناطق مسکونی بر اثر برخورد مستقیم با زباله‌های فضایی بسیار ضعیف است، اما این قطعات سمی هستند و اکیدا توصیه می‌شود که از تماس با آن‌ها خودداری شود