پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : براساس گزارشها، آمریکا با وجود آنکه از سال ۱۹۹۲ تاکنون هیچ سلاح هستهای را آزمایش نکرده، اما دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا به شکلی بیسروصدا دستور داده یک محل مخصوص آزمایش این سلاحها در منطقه نوادا آمریکا در صورت آمادگی برای آزمایش یک بمب هستهای در یک چارچوب زمانی شش ماهه تعبیه شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ترامپ اخیرا یک طرح ۱.۲ تریلیون دلاری برای باز طراحی و اصلاح برنامه تسلیحات هستهای آمریکا را پیشنهاد و اجازه توسعه و تولید اولین کلاهک هستهای جدید آمریکا در ۳۴ سال گذشته را داده است.
وی همچنین در ادامه این برنامهاش تقاضا کرده تاسیسات آزمایش سلاحهای هستهای واقع در ۹۰ مایلی شمال غرب لاسوگاس که برای مدتی طولانی غیرفعال بوده در برنامه آمادگی برای یک انفجار هستهای قرار بگیرند.
این در حالی است که برنامه زمانی اولیهای که وزارت انرژی آمریکا برای این منظور در نظر گرفته بود دو تا سه سال بود، اما این برنامه اکنون به شش ماه کاهش پیدا کرده است.
کاخ سفید مدعی شده که انفجارهای هستهای زیرزمینی آتی "یک آزمایش ساده با فرایندهای ساده شده" هستند، اما یک منبع نزدیک به اداره امنیت هستهای آمریکا مدعی شد، هرگونه انفجار بمب اتمی جدید در صحرای نوادا بیشتر به منظور نمایش سیاسی صورت میگیرد تا اقدامی برای بررسی جوانب فنی.
نشریه تایم گزارش داد: واشنگتن به ایران، چین، روسیه و کره شمالی قدرتش را نشان میدهد و درصدد است که به سرعت برنامه تسلیحات هستهای خود را گسترش دهد و قصد ندارد که درباره برخی ارزیابی موارد جزئی فنی آزمایش انجام دهد بلکه میخواهد برای اهداف سیاسی سلاحهای هستهای منفجر کند.
با وجود آنکه ترامپ هنوز دستور به آزمایش سلاح هستهای جدید نداده، اما این برنامههای جدید که از نظر بسیاری یک نمایش قدرت تحریک آمیز از سوی واشنگتن بعد از چند دهه خویشتنداری آمریکاست منجر به یک رقابت جدید تسلیحات هستهای در جهان خواهد شد.
ترامپ در سخنرانی "وضعیت کشور" خود در تاریخ ۳۰ ژانویه گفت: ما باید زرادخانه هستهای خودمان را مدرنیزه و بازسازی کنیم.
از زمان ریاست جمهوری دوایت آیزنهاور در آمریکا تاکنون هیچ رئیسجمهوری به شکل علنی نگفته که آمریکا ممکن است دوباره دست به یک حمله هستهای علیه دشمنش بزند، اما ترامپ برخلاف این روند کره شمالی را با به کار بردن لفظ "آتش و خشم" به چنین حملهای تهدید کرد.
ترامپ همچنین در نشستی با پنتاگون در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۷ خواهان توسعه و تولید بمبهای هستهای بیشتر شده و از مشاوران نظامی به خاطر اشارههایشان به کاهش زرادخانه هستهای آمریکا انتقاد کرده بود.
نشریه تایم به نقل از اندرو وبر، یک کارشناس تسلیحات هستهای که ۳۰ سال به وزارتخانههای دفاع و امور خارجه آمریکا مشاوره داده، گزارش داد: برای مدتی طولانی سیاست راهبردی آمریکا کاهش نقش و تعداد سلاحهای هستهای بود، اما به نظر میرسد که در دولت جدید این راهبرد از پنجره به بیرون انداخته شده است.