صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۸۵۲۴۸
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۵ - ۰۵ دی ۱۳۹۶
بنا بر وعده‌ای که در زمان رأی اعتماد مجلس دادم، پیش‌نویس لایحه حمایت از داده‌ها و حریم خصوصی در فضای مجازی با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه تدوین و در این هفته برای أخذ نظرات صاحب‌نظران به صورت عمومی منتشر می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در جدیدترین پیام توییتری وزیر ارتباطات، به تدوین لایحه‌ای اشاره شده که می‌تواند راهکاری برای چالشهای حیاتی گفته شده از زبان وی در دو روز گذشته باشد.

 محمد جواد آذری جهرمی با فاصله کوتاهی از آخرین سخنرانی جذاب و البته کوبنده خود در همایش سراسری مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که دو روز گذشته در سالن همایشهای شهید قندی این وزارتخانه برگزار شد، بار دیگر امروز به مقوله حریم خصوصی ورود داشته است.

وزیر ارتباطات که در این مراسم واکنش تندی به استفاده اپراتورها از اطلاعات مردم در مقوله‌هایی نظیر پیامکهای تبلیغاتی داشت، گفت: اپراتور بیجا می‌کند اطلاعات مشتریانش را در اختیار کسانی دیگر قرار دهد و حتی این اجازه را ندارد بدون اجازه از مشترک، سرویسی را برای او فعال کند.

وی حتی در ارتباط با بروز چنین تخلفهایی، خطاب به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که از بازوی سیاستگذار و حاکم حوزه ICT تلقی می‌شود نیز گفت: آقای سازمان تنظیم مقررات و مدیران استانی، این موضوعات حق‌الناسی است که بر گردن ماست و باید پیگیر آنها باشیم.

با این حال امروز هم وزیر ارتباطات طی توئیتی اعلام کرد: بنا بر وعده‌ای که در زمان رأی اعتماد مجلس دادم، پیش‌نویس لایحه حمایت از داده‌ها و حریم خصوصی در فضای مجازی با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه تدوین و در این هفته برای أخذ نظرات صاحب‌نظران به صورت عمومی منتشر می‌شود.

وی همچنین در ارتباط با اهمیت تدوین چنین لایحه‌ای عنوان کرد: این لایحه می‌تواند رکن اساسی توسعه اعتماد الکترونیکی قرار گیرد.

به گزارش تسنیم، پیگیری این موضوع دقیقا زمانی مطرح شده که در همان همایش دو روز گذشته، وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهایش به افشای اطلاعات مشترکان یکی از اپراتورهای تلفن همراه اشاره کرد و گفت: وقتی دیتابیس یک اپراتور لو رفت دو مقام مسئول صحبت کردند و مشکل را از دیگری دانستند.

وی افزود: این در حالی است که اگر این اتفاق در هر جای دیگری از دنیا رخ می‌داد قطعا اتفاق دیگری می‌افتاد.

آذری جهرمی با تأکید برای اینکه باید بر اینکه اطلاعات مشترکان چگونه نگهداری می‌شود اهمیت قائل شویم، گفت: چنین رفتارهایی به مردم تلقین می‌کند که مسئولان به کل موضوع حریم شخصی مردم بی‌تفاوت هستند.

این طعنه که ظاهرا به لو رفتن اطلاعات خصوصی مربوط به 20 میلیون مشترک اپراتور دوم ارتباطی از طریق هک شدن دیتابیس آن باز می‌گردد که رسانه‌ها سال گذشته به این موضوع پرداختند و در لینک زیر جزئیات مربوط به آن موجود است، رویکرد جدی وزارت ارتباطات دوره کنونی را در حفاظت از حریم خصوصی کاربران ارتباطی کشور نشان می‌دهد.

البته چنین تأکیداتی به معنای عدم پیگیری حریم خصوصی در دولت قبل نیست اما در خلال تمامی شعارهایی که برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران فضای مجازی داده می‌شد اما به یکباره روباتی تلگرامی با دریافت شماره‌های کاربران ایرانسل اقدام به افشای اطلاعات مشترکان این اپراتور در فضای مجازی کرد.

این اتفاق عجیب که کلیه تلاشهای وزارت ارتباطات برای جاانداختن مقوله حفظ حریم خصوصی را زیر سوال برد و به سرعت پیامی به شرح «شماره بدهید اسم و تصویر بگیرید!» را در گستره وب پراکند، با تلاش وزارت ارتباطات مسدود شد.

حال امید می‌رود با توجه به پیگیری دقیق و موشکافانه وزارت ارتباطات دولت دوازدهم که حتی اخیرا با دستور رگولاتور ارتباطی ظاهرا سرشماره یکی از اپراتورهای موبایلی ارسال کننده پیامکهای تبلیغاتی را برای حفظ حقوق مشترکان تلفن همراه مسدود کرده، دیگر بار شاهد چنین اتفاقات ناقض حریم خصوصی و لو رفتن اطلاعات هویتی کاربران فضای مجازی نباشیم و اپراتورهای درگیر اطلاعات هویتی مشترکان، بیش از پیش خود را ملزم به رعایت حقوق مردم بدانند.