صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۶۰۴۷۷
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۲ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه آلمان با تاکید بر اینکه ترامپ می‌خواهد ایده شیطانی ارتقاء تسلیحات خود را به شرکایش در ناتو تحمیل کند، انتقاد شدیدی به صدر اعظم آلمان که در این راستا از واشنگتن تبعیت می‌کند وارد کرد.

به گزارش انتخاب، "زیگمار گابریل"، وزیر امور خارجه آلمان در مقاله‌ای که در روزنامه "راینیشن پست به چاپ رسیده است به برخی مسائل و بحران های بین‌المللی از جمله بحران کره شمالی پرداخته و اظهار داشت که این مناقشات نشان می دهد ما در دوران خطرناکی زندگی می کنیم.

وی در ادامه تاکید کرد که زمانی که جنگ سرد به پایان رسید من 32 سال داشتم. در آن زمان همه فکر می کردند حالا مسابقه تسلیحاتی به پایان رسیده و صلح بزرگ فرا می رسد. امروز ما متوجه می شویم که نه تنها دوران جنگ سرد با روسیه بازگشته است، بلکه در هر نقطه از جهان جنگ های گرم واقعی وجود دارد. درگیری های داخلی، ترور و رویارویی بین کشورها متاسفانه به روزمرگی تبدیل شده است و بر خلاف دوران رویارویی بین شرق و غرب این اختلافات و جنگ ها به مراتب گیج کننده تر و کنترل آن دشوارتر است.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه این مقاله نوشت: مسئله این است که ما چگونه باید به این مسئله واکنش نشان دهیم؟ پاسخ رئیس جمهور آمریکا ارتقاء تسلیحات است. حتی ترامپ پارا از این هم فراتر گذاشته و هزینه های نظامی را افزایش داده و همزمان کمک های توسعه ای و هزینه های اجتماعی را پایین می آورد.

گابریل در ادامه گفت: اگر کسی یک سال پیش به من می گفت که صدر اعظم آلمان و حزب وی همین راه مصیبت بار را دنبال می کنند من آن را غیر ممکن دانسته و نقدی اغراق آمیز می دانستم. اما حقیقت این است که دقیقا همین اتفاق افتاده است. مرکل و احزاب متحد مسیحی و حالا همچنین لیبرال دموکرات ها می خواهند دستورات و دیکته های ترامپ را دنبال کنند و هزینه های تسلیحاتی آلمان را دو برابر کنند. ما باید بیش از 70 میلیارد یورو را هر ساله با توجه به خواسته های مرکل و ترامپ برای تسلیحات هزینه کنیم و از آنجایی که این پول زیادی است ( فرانسه به عنوان قدرت هسته ای تنها 40 میلیارد در سال را صرف هزینه های نظامی می کند) کارشناس مالی وزارت دارایی آلمان اعلام کرده است که برای این منظور باید در بوجه اجتماعی صرفه جویی کنیم. البته مرکل این مسئله را رد کرده است اما چه کسی باور می کند؟ مرکل کمی قبل از برگزاری انتخابات دور قبل هم لغو خدمت سربازی وتعطیلی نیروگاه های هسته‌ای را شدیدا رد کرد اما کمی بعد از آن دقیقا عکس آن را انجام داد.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه این مقاله تاکید کرد که تبعیت از سیاست ارتقاء تسلیحات ترامپ غلط و غیر ضروری است. جدای از این واقعیت که ناتو هرگز چنین تصمیمی را نگرفته است همچنین عقل آدمی نیز در مقابل این راه نادرست قرار دارد. اروپا حدود نیمی از هزینه های دفاعی آمریکا را برآورده می کند اما تنها 15 درصد از آنن بهره وری می کند. اگر ما بهتر با هم همکاری کنیم تا به هدر رفتن پول ها پایان دهیم همگی می توانیم در اروپا به جای اینکه هزینه های تسلیحاتی را افزایش دهیم پول پس انداز کنیم. آلمان هم بهتر است به جای دو برابر کردن این هزینه ها بهره وری را دو برابر کند.

البته اینکه ارتش آلمان به حمایت بیشتری نیاز دارد برای من هم امری واضح است. ما باید نیروهای خود را بهتر تجهیز کرده و پرداختی به آن ها را افزایش دهیم اما این چیزی غیر از افزایش دو برابر هزینه های تسلیحاتی است.

وزیر امور خارجه آلمان در ادامه تاکید کرد که تنها با سلاح و نظامی گری امنیت و پایداری ایجاد نمی شود. تنها توسعه پایدار، مبارزه با گرسنگی، بدبختی و دولت های فاسد و شانس بهتر برای انسان ها صلح پایدار ایجاد می کند.

گابریل افزود: بزرگترین وظیفه اروپا این است که به جای سرمایه گذاری در جنگ در صلح سرمایه گذاری کند و آلمان باید قدرت صلح باقی بماند و به ماشین اسلحه تبدیل نشود. این مسئله همچنین در مبارزات انتخاباتی مطرح است. این مسئله مطرح است که با روند تبعیت از سیاست نظامی گری ترامپ مقابله کنیم.

همچنین در اروپا نیز صلح و امنیت مجددا در معرض خطر قرار دارد. درگیری های نظامی در قرن 21 به ما نزدیکتر شده اند. الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و شرایط در شرق اوکراین یک نقض بزرگ اعتماد است. این درست است که ناتو به این مسئله واکنش نشان داده است. آلمان در صف مقدم گروه هایی قرار دارد که برای امنیت این ائتلاف  تلاش می کنند.

گابریل در بخش دیگری از این مقاله تنها حرکت کردن در مسیر بازداردگی در قبال روسیه را رد کرده و گفت: ما به یک تلاش مشترک در مسیر کنترل تسلیحات نیاز داریم و همه اروپاییان و روس ها از چنین رویکردی سود خواهند برد.

گابریل همچنین به بحران کره شمالی پرداخته و تکیه کره شمالی بر قدرت بمب هایش را عاملی برای تزلزل تمام منطقه دانسته و درباره عواقب آن برای اروپا هشدار داده وراه حل این اختلافات را تنها مذاکره دانست.

وی همچنین بر لزوم دنبال کردن روند خلع سلاح های اتمی بخصوص از طرف روسیه و آمریکا تاکید کرده و گفت: هدف طولانی مدت ما باید این باشد که سلاح های هسته ای تاکتیکی باقی مانده در اروپا خارج شوند. این امر تنها زمانی محقق می شود که ما بالاخره پیشرفت های آشکاری در زمینه خلع سلاح داشته باشیم.

گابریل در بخش پایانی این مقاله بر لزوم مذاکره و موضع آشکاربرای حل مسائل تاکید کرده و همچنین گفت: ما باید خود را از این منطق شیطانی که بر اساس آن سلاح امنیت می آورد جدا کنیم. این طرز فکر انسان هایی مانند ترامپ است که همچنین می خواهد آن را به شرکای خود در ناتو هم تحمیل کند. متاسفانه من می ترسم که خانم مرکل دقیقا بعد از انتخابات این رویکرد را دنبال کند و میلیاردها دلار را برای خوشامد ترامپ در زمینه تسلیحات به هدر دهد. این سرخم کردن در برابر ترامپ با حزب سوسیال دموکرات وجود نخواهد داشت. این طور نمی تواند باشد که ما انرژی، ایده و پول خود را بخصوص در توسعه سیستم های تسلیحاتی قرار دهیم. حداقل همین میزان تلاش را ما باید برای رویکرد خلع سلاح به کار گیریم. آلمان باید پیشگام خلع سلاح و نه دنباله رو روند ارتقاء تسلیحات باشد.
منبع: تسنیم