صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۵۶۵۵۶
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۴ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه اورشلیم پست در گزارشی با بیان این ادعا که امروز اطرافیان باراک اوباما سیاست‌های ایران در وزارت امور خارجه را تدوین می‌کنند، نوشت: این برای دولتی که با هدف جلوگیری از نفوذ ایران روی کار آمده امر مثبتی نیست.

به گزارش انتخاب، روزنامه رژیم صهیونیستی «اورشلیم پست» نوشت: برای دومین بار در دوران ترامپ، رکس تیلرسون  و وزارت خارجه درگیری داخلی دولت در خصوص سرنوشت توافق هسته‌ای موسوم به برجام را با پیروزی از سر گذراندند. با این حال این پیروزی عمر کوتاهی خواهد داشت و این توافق بار دیگر در ۹۰ روز آینده باید مورد بازبینی قرار گیرد.

در این گزارش گفته شده این جریان توجه‌ها را به رکس تیلرسون و کارکنان دوران اوباما در وزارت خارجه جلب کرده است. واشنگتن درگیر شایعاتی شد که بعدازظهر ۱۷ جولای در رسانه‌ها منتشر شد. صحبت از اشتیاق ترامپ برای اعلام عدم تایید پایبندی ایران به برجام بود.

این روزنامه اسرائیلی ادامه داد: در همین حال وزارت خارجه نقطه نظراتش را درباره تصمیم به تایید پایبندی ایران با خبرنگاران در میان گذاشته بود. وزارت خزانه‌داری نیز بسته‌ای از تحریم‌های جدید را علیه افراد و شرکت‌های ایرانی تدوین کرد تا با این کار دل مخالفان ایران را که می‌خواستند توافق هسته‌ای نابود شود، به دست بیاورند و آن‌ها را آرام کنند.

نویسنده این گزارش معتقد است اطرافیان باراک اوباما امروز سیاست‌های ایران در وزارت امور خارجه را اتخاذ می‌کنند. «توماس شانون» معاون امور سیاسی وزیر خارجه، «کریس بکمایر» معاون وزیر در امور ایران که در دوران اوباما به عنوان رییس میز ایران در شورای امنیت ملی حضور داشت و «میشاییل ریتنی» دستیار معاون و نماینده ویژه سابق در امور سوریه از جمله شخصیت‌هایی هستند که در مورد ایران تصمیم‌گیرنده‌اند. این افراد و سایرین وظیفه‌شان فروش توافق هسته‌ای بود و امروز نیز برای حفظ این توافق خودشان را وقف کرده‌اند.

این روزنامه در گزارش خود مدعی شد: در ماه آپریل ادبیات اولین پیش‌نویس درباره توافق هسته‌ای پر از بندهایی بود که با افکار دوران اوباما هم‌خوانی داشت. این شامل تبلیغ برای فواید برجام از قبیل دور شدن ایران از دستیابی به بمب اتم به واسطه توافق هسته‌ای بود.

یک منبع آگاه به اورشلیم پست گفته: درگیری شدیدی بعد از نگارش این پیش‌نویس به وجود آمد؛ چراکه برخی می‌گفتند ترامپ به شدت حامی توافق است و از ادبیات اوباما استفاده کرده است. کاخ سفید به سراغ موشک‌های بالستیک رفت و آن‌ها مجبور شدند این پیش‌نویس را تغییر دهند و در ‌‌نهایت به بیانیه‌ای رسیدند که فقط چند خط بود.

در این گزارش گفته شده ورژن جدید پیش‌نویس نه توافق هسته‌ای و نه اقدامات ایران را تحسین نمی‌کرد. کاخ سفید در نگارش بیانیه به پیروزی رسیده بود اما وزارت خارجه موفق شد وضع موجود را حفظ کند.

به گفته این منبع آگاه «بکمایر» و «شانون» تاییده را نوشته‌اند. آن‌ها در فرآیند تایید برجام تاثیر جدی داشتند.

این رسانه رژیم صهیونیستی ادامه داد: برای دولتی که با شعار مبارزه با نفوذ ایران آمده است این عجیب به نظر می‌رسد که از‌‌ همان افرادی استفاده کند که در جریان نهایی شدن برجام نقش موثری داشتند و کارشان فروش توافق هسته‌ای و کمک به پرشدن خلا‌های مالی تهران است.

از این گذشته تیلرسون نیز به نظر می‌رسد حامی این تصمیم بوده است. از سویی دیگر به نظر می‌رسد وزارت خارجه از کاخ سفید تبعیت نمی‌کند و زیر مجموعه دولت نیست. به هر حال به نظر می‌رسد پایان کار تیلرسون نزدیک است.
منبع: ایلنا